Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dění na litovelské m gymnáziu #2

04. 01. 2003
4
0
1361
Autor
ina

Pokračování prvního dílu. Tentokrát je to šílené!

 

Vesnické gymnázium   #2

 

            „Hyena jedna!“ zaznělo chodbou historické budovy vesnického gymnázia. Zuzana ječela na každého, kdo se jí připletl do cesty. Trojice dívek postupovala rychlým tempem kolem překvapených studentů.

            V jejich zorném úhlu se však objevila dvojice exotů z ročníku nejvyššího. Zde bych použil pořekadlo: Čím starší, tím blbější.“

            „Tut tůůůt,“ rozlehlo se nad hlavami překvapených kolemjdoucích. Vysoká silueta nepřehlédnutelného blonďáka a temná postava (taktéž nepřehlédnutelná) černého černocha komickým během prostupovala mezi davy. Jeden z podivínů držel imaginární volant a řadil neexistující pákou.

            „Tut tůůůůůt tůůůůt,“ křičel dvouhlavý mobilní blázinec na neexistujících kolečkách. Všichni se vrhali ke zdi, aby se dementům z oktávy vyhnuli.

Dupl jsem (já = blonďák) na brzdu a Kouďák (černoch) málem vyletěl z auta.

„Co blbneš,“ zašveholil.

„Víš co? Pojedem autobusem,“ pronesl jsem lakonicky. A opravdu. Nastoupili jsme do projíždějícího prostředku a jeli. Původně jsem chtěl řídit, ale řidič mě vykázal se slovy: „Školní autobus nemůže řídit kdejaká husička.“

Stoupl jsem si a chytl se madel. Jeli jsme z druhého patra do přízemí. Po cestě jsme opět potkali hlučné trio milých děvčat, které nás pravděpodobně mělo za blázny. Jako by ještě nikdy neviděli školní autobus.

„Málems mě přejel,“ zaječel jedna z nových studentek kvinty.

„Vletělas mi pod kola,“ bránil se opět neexistující řidič neexistujícího autobusu jedoucího po schodech. Následovala několikadenní hádka, zda je ve škole padesátka nebo šedesátka.  To už jsme s mafiánem šli po vlastních za doprovodu hlasitého techna. Reproduktory na opancéřovaném doprovodném voze vydávaly nelidský hluk. Ani megalomanské decibely nepřehlučely italského mafiána v brýlích.

„Já bych šukal, až bych kukal!“ pokřikoval trhaným rappem po ostatních. Doplňoval jsem ho notoricky známými slovy: „Kozy, vozy!“ Do rytmu taneční hudby jsme ostrými posunky dávaly najevo znalost rytmů.

Šouravým, avšak noblesním krokem se s orosenou lahví nealkoholického nápoje přemisťoval Tomáš Zahradníček do třídy.

„Cos to udělal, Pepiku?“

„Hezký!“ pozdravil jsem se dalšími soudruhy z prváku.

Ještě jednou jsem se rozloučil s Kouďákem zkřížením rukou a posadil se vedle spolužačky a spolužáka. Tedy mezi ně. Otevřel jsem kapesní diář, jenž jsem nedávno odcizil z jednoho střeňského rodinného domku a začal psát. Verše!

Neudělám ústní zkoušky,

na košilce nosím proužky.

Zuzance se nelíbí,

ať mi prdel políbi.

 

 

                                                                                   -ina-


Skvěle se to čte, když víš o koho se jedná.TIP

Lu_Po
14. 01. 2003
Dát tip
Coze? pustila ke dnu..... aha hahahahaha Cos to udělal pepíku. HEZKY JIPtip P.S. Je to tak trochu i o mě jmenovče.

ina
14. 01. 2003
Dát tip
Pustila ke dnu driv, nez jsem stacil zautocit :))) ...ale mame tu na dedine lepsi holky :)) Mas rad Barbiny?

Lu_Po
14. 01. 2003
Dát tip
Ne. Dokonce ani ken mě ňák nebere!!!! :))) Jak to ale vypadá, zkusím ty dědinský holki.

hurvinek
06. 01. 2003
Dát tip
tip za tu zaverecnou rymovanku

Kandelabr
05. 01. 2003
Dát tip
pokračování dřív než první díl? hmhmhm :) je to taková blbůstka, jestli je to z reálu tak to mohla být pro oba zúčastněné docela sranda. Ale to zprostředkování zážitku pro čtenáře se mi zdá poněkud pokulhává a atmosféra se vytrácí... Kandelábr je asi suchar, tady pomůže už jen buchar.

Pavson
05. 01. 2003
Dát tip
druhý díl je zdá se o něco lepší

katugiro
05. 01. 2003
Dát tip
ano, druhý díl je rozhodně lepší, dokonce mě pobavil :)

StvN
05. 01. 2003
Dát tip
Lepší.

Mathew
05. 01. 2003
Dát tip
Jéé, a tady je dokonce odkaz na ty prváky kteří používají pozdrav "cos to udělal..".Čili tohle je i o mně :)) je to docela sranda. A ta Zuzana, která proklíná hyenu ( kteroužto přezdívku jsme mimochodem vymysleli my ) je Zuzka z céčka, takřečená Skoupilová ?

ina
05. 01. 2003
Dát tip
To si piš! Je to ta, co mě pustila ke dnu :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru