Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Filosofové

08. 01. 2003
1
0
581
Autor
Smart

věnováno všem potapěčům :)

Filosofi, světa znalí
copak jste kdy dokázali?
Bytí - jsoucno - existence
hleďme na ty pomatence!

Smysl žití zde na Zemi...
Copak je to za problémy?
A co Bůh. Je? Či není?
Kdo z vás na tom něco změní...

Lidé drobnou vadu mají
někteří se příliš ptají...
katugiro
12. 01. 2003
Dát tip
je to hezky řečená stará věc :)

Smart
11. 01. 2003
Dát tip
Zvláštní a pravdivé, přesto bych si dovolil tvrdit, že kdybych se snažil poznat jen sám sebe, pak je to úkol možná i složitější, než poznávat věci mimo mé já. Je možné nezaujatě pozorovat a zkoumat, pokud pozorovatel a subjekt je jedno a totéž? Je vůbec způsob, jak poté určit, co je poznání a co klam? Teď se to možná tváří, že pokládám sám až moc otázek, ale tím to právě je.. Kdyby se lidé méně ptali, žilo by se jim líp. :)))

Drownedgod
11. 01. 2003
Dát tip
..a o tom celá filosofie je, zodpovídání otázek a neustálé zjišťování a ptaní a poznání sama sebe je základem i když to je složité..:-)

Hester
09. 01. 2003
Dát tip
Tváří se to jako jednoduchá rýmovačka, ale něco na tom je.

Drownedgod
09. 01. 2003
Dát tip
...možná měl bys své otázky směřovat nejen k filosofům, oni Ti neodpoví jinak než filosoficky složitě a Ty si sotva vezmeš něco pozitivního pro své neptajícíse já. Jsou filosofové světa znalí?...možná ano, možná ne, leč znalost sama o sobě těžko něco dokazuje, znalost má mnoho podob a znalosti světa těžko jen vměstnat možno je do života jedince zabývajícího se filosofií, možná znalost sebe sama ukáže cestu v poznání světa, ale žádný filosof nehlásá, že vše zná, ví že nemožné je chtít poznat vše a to je jeho první a hlavní poznání a mluví za všechny Tvé další zbytečné otázky.....:-)))))))))))))))))))))))))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru