Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kudy? Where to?

14. 01. 2003
7
0
1952
Autor
Irea

 

Kudy?

 

Kam běžíš?

Nikam.

Co chceš?

Nic.

Čeho se bojíš?

Ničeho.

Na co se  těšíš?

Na nic.

 

 

O čem je  život?

Povinnosti…

O čem je   láska?

Třesky plesky.

Na co se těšíš?

Zapomněl jsem..

 

Hej ty tam!

 

Probuď se

Křič

Nadávej

Jásej

Plač

Riskuj

Miluj

Žij

Utíkej dopředu,

Ne před sebou

 

 

 

 

Where to?

 

What is your  destination?

Nothing

What do you want?

Nothing

What are you afraid of?

Nothing

What  are you longing  for?

Nothing

 

 

How about  life?

Duties…

How about love?

Bla bla bla

How about  hope?

Forgotten….

 

Hey you!

 

Wake up

Shout

Swear

Rejoice

Cry

Risk

Love

Live

Go ahead

Dont escape!

 

 


pomíjivá
02. 12. 2004
Dát tip
hmmm... ten překlad trochu kulhá... proč?

j_i_r_i_k
28. 04. 2003
Dát tip
Vědět, že nemusíš... Myslím, že leckdo ví... Myslím, že tak je to se spoustou věcí, žijeme své životy s množstvím malých dilemat a nejistot a víme, že tohle nemusíme, tohle bychom mohli... Ale nezměníme to, dál se vezeme v tom podivném kolotoči... Ale odvážit se vystoupit, to je přesně to... Mluvit o něčem není až tak těžké, ale učinit to... No, v tom kulháme...

Irea
27. 04. 2003
Dát tip
Hmmm, nemusíme lhát, ale bojíme se konfrontace, já nejsem o nic lepší, jen vím, že nemusím.. Sama vím, že pravda se v delším horizontu v dobrém vrátí... No, ale odvážit se mluvit pravdu a rozdýchat ten první efekt, to dá práci, jau jau..

j_i_r_i_k
23. 04. 2003
Dát tip
Eh... To asi děláme každý... Vydal jsem se na cestu upřímnosti, ale ke komu tak zcela upřímný být neumím, to je moje rodina... A hlavně já, tak už to chodí, abychom vyšli s těmi, kteří jsou nám stále nablízku, musíme lhát... Na tom stojí civilizace... A je těžké proti tomu bojovat, hodně těžké...

Bootex
26. 02. 2003
Dát tip
Uteč!Před sebou?...(Shakespeare) *!

Irea
26. 02. 2003
Dát tip
Tak tak, a přece jsou tací, kteří stále utíkají .... a lžou sami sobě...

Atalay
21. 02. 2003
Dát tip
= jednej rychle! Odhodlaně, statečně! Není co ztratit, můžeš jen získat! Smrti stejně nikdo neunikne.... by Atalay :-) *

Potěšili jste mě mým oblíbeným Malým princem. JMám ho dokonce tak rád, že jsem si ho vybral jako první knížku, kterou jsem si chtěl přečíst německy, když jsem se trochu naučil...zatím teda nedočetl, ale česky mockrát :o))

Irea
30. 01. 2003
Dát tip
Tak si jen medím, jácí prima lidi si to tu čtou. Díky za souznění. Malý Princ opravdu ví moc..

j_i_r_i_k
29. 01. 2003
Dát tip
Proč na tohle reaguju až teď? Nějak mi sem tam něco uniká, chjo... Ne, že bych nesouhlasil, ale stejně se budu ptát, jen tak se dovím více... "my . co máme rodinu jsme přijali i zodpovědnost" - Jakou? Komu? Čemu? A kolik to má společného s původním, že život je o povinnosti? Pokud tato byla přijata dobrovolným rozhodnutím a je to na každém z nás, dá se stále mluvit tak obecně?

Irea
29. 01. 2003
Dát tip
Tak za prvé, možná není tak zřejmé, že je to dialog. Jednoho živého a jednoho otráveného a zkamenělého.V tom zkamenění je určitá výhoda, už nemusíš nic řešit ani riskovat, Podle mého ale stojí zato riskovat pár pohlavků, ale tím mít šanci přijímat i radosti.. Takže hádej, na které straně v té básničce jsem? :-) A za druhé k té zodpovědnosti? Vzpomínáš na lišku v Malém Princi? "Jsi zodpovědný za to , co jsi k sobě připoutal" Jako dobrovolné rozhodnutí to sedí, jako úhybný manévr ne.

j_i_r_i_k
29. 01. 2003
Dát tip
No, kdyby to nebyl dialog, asi by to byl docela slušný příklad těžké schizofrenie (něco jako Glum - dnes jsem viděl Dvě věže)... Na které straně jsi je více než vycítit z posledních 11 veršů, kdy už nejde o dialog (tedy to tak aspoň vidím), ale díky za hint :)... Odpověď Malým Princem jsem nečekal, opět jsi mě velmi mile překvapila... Má v té větě ale být "navždy zodpovědný", toto slůvko tam je podle mne důležité, dává onomu výroku nový rozměr, nese poselství trvalosti, že není možné se jen tak odpoutat a zas jít a to je dle mého názoru to, co chtěl autor říci... A ve světle tohoto jsem přišel o všechny své případné protiargumenty, s Malým princem se totiž nelze hádat...

Kastel
25. 01. 2003
Dát tip
Pěkná T

Mám teda taky rodinu, ale to přeci ještě neznamená, že nemůžu mít radost i z jiných věcí životě...mnich je extrém, můj přístup je v duchu Roberta Fulghuma - radost z drobných zážitků, kterých je pořád plno...dík za dílo k přemýšlení *****

j_i_r_i_k
19. 01. 2003
Dát tip
Když Ti to prjde, tak řeší, buddhistický mnich žijící jen z toho, co dostane od lidí, žebravý mnich, poutník... Což by jej západní civilizace nenazvala lehkomyslným? Žádná jistota, rezerva... A jak lehký mu přijde život?

j_i_r_i_k
19. 01. 2003
Dát tip
prjde má být projde...

Irea
19. 01. 2003
Dát tip
Ale jo, nazvali by jej tak někteří, ale mnich nemá k nikomu jinému závazky, ten kope jen za sebe a přijal riziko nouze a nepříjemností. Ale my . co máme rodinu jsme přijali i zodpovědnost. Ted je otázka, kolik je toho ještě rozumná míra..

j_i_r_i_k
18. 01. 2003
Dát tip
Wow, tak tohle mělo spád... Povinnost? A není to dáno kulturně-sociálním rámcem, v němž žijeme, spíše než životem samotným?

Irea
18. 01. 2003
Dát tip
O čem je život si rozhoduje každý sám, někdo holt vidí jen ty povinnosti.. Samozřejmě druhý extrém, lehkomyslnost taky nic neřeší..

LH
16. 01. 2003
Dát tip
Je to zas moc pěkný! Prostě se mi asi líbí jak nebo co píšeš.

Irea
16. 01. 2003
Dát tip
Díky za pochopení :-) Clovek se má pořád co učit....

waldekke
14. 01. 2003
Dát tip
Na tu povinnost--to mi trvalo dlouho, než jsem přišel. * za postřeh. W.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru