Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rozhovor slunečnic

16. 01. 2003
3
0
927
Autor
Misha

,,Proč pláčeš?,, ptá se smyslem vzrůstající slunečnice druhé. ,,Nemáš důvod plakat, jseš krásná a zářící. Děláš radost druhým a vůbec nejsi krásná jen tak navenek. Jsi krásná svou duševní smyslností. Jseš mezi námi všemi. Nejsi sama! Tak nemáš důvod plakat´´.

  ,,Mám důvod plakat. Jsem sice to všechno, co říkáš, ale musíš si uvědomit, že nejsme jediné slunečnice této existence, a právě naši drazí, kteří byli stejně tak krásní a zářící jako my, už nemohou sledovat a vědět, že právě oni jsou jedny z mála, jsouc tak nějak jedinými světly v tmě tmoucí, která je kolem nich. A právě chybou toho neuvědomění si, nechtěním vědět a úděsnou pohodlností tmy byly odstraněni z tohoto povrchu.´´ Ríká na to ta první.

  ,,Už chápu´´, slyší odpověd. A tak pláčí obě...


maia
28. 11. 2003
Dát tip
* tato sa mi paci.

Misha
23. 01. 2003
Dát tip
Ahoj...Díky vám všem za kritiku.Asi to bylo moc subjektivní,protože ne asi každý z vás to pochopil, ale nevadí. Snad se příště polepším. Je to o slunečnicích zničené kontaminovaným Labem, za čež podle mě mohou samotní lidé (tma) a ty plačící jsou ty, které se o jejich osudu dozvěděli.

Pompejus
22. 01. 2003
Dát tip
Dobrá melancholie, to máš takový nálady často? pro začátek bych ti předepsal tři tablety optimismu , každou po 8 hodinách. Zkus taky radostné masti, určitě se to spraví, za týden se stav na kontrolu.

Správně, někdy nás touha všemu porozumět, vše si racionálně vysvětlit, sama žene do záhuby...

StvN
19. 01. 2003
Dát tip
Na jednu stranu rádobykzamyšlenísloužící věty a na druhou nabádání k řešení rozum přesahujících témat pláčem. Slunečnice nepláčou, to jenom malý holky.

Kandelabr
19. 01. 2003
Dát tip
StvN: hele rádobykzamyšlenísloužící je moje slovo. vymysli si nějaké jiné :)))

StvN
19. 01. 2003
Dát tip
Co takhle - rádobykzamyšlenísloužícívěty

Kandelabr
19. 01. 2003
Dát tip
ok. to beru :)

katugiro
17. 01. 2003
Dát tip
díky Kandelábre, ušetřil jsi mi práci... :)

Nuitík
16. 01. 2003
Dát tip
mi to ze začátku úplně připomínalo Oscara Wilda...a jeho pohádky :o)**

JRR
16. 01. 2003
Dát tip
Jůůů, to jsem se tu nějak ztratil... :-)

Kandelabr
16. 01. 2003
Dát tip
já teda taky pláču. je to chaos a tak nějak rádobykzamyšlenísloužící, ale skutek utek. byla jednou jedna stonožka. Zrovna si pohodlně vykračovala po cestičce a užívala si bláhové radosti z vlastní existence, když ji potkal mravenec. Jak to děláš stonožko, ptá se mravenec, že dokážeš ovládat tolik nohou naráz?A stonožka se zamyslela, jak že to vlastně dělá. A jak se zamyslela tak spadla do škarpy a už nikdy nebyla schopná vstát a jít. Nohy se jí příliš pletly. Poučení milé děti: někdy je lepší se nezamýšlet.

JASAN
16. 01. 2003
Dát tip
Vidím šestnáctiletou holku. Sedí a přemýšlí o slunečnicích. Proč pláčou, o čem si povídají a tak. Její myšlenky se klikatí a ztrácejí v iracionalitě. A vidím jiné slunečnice, co jim taky kdysi bylo 16. A dneska je z nich racionální rostlinný olej, mnohem zdravější než poctivé vepřové sádlo. A zkrátka musím dát tip. A ty, Kandelábr moc přemýšlíš. I když to s tou stonožkou :-)))) je výborný :-))))))))), to můžu, to zas jo. :-)))))))))

Nuitík
16. 01. 2003
Dát tip
mně se to líbilo líbilo a líbilo!!! :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru