Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Individualita listů

23. 01. 2003
1
0
714
Autor
Misha

Toto není o stromu a listech jako takových!!Je v tom skrytá jistá myšlenka...

,,Už vyrostl!´´, volají radostně ,,muž se ženou´´. Stojí u stromu, který společně zasadili před 20 lety, když konečně jeden našel toho druhého a vlastně oba už věděli, že jsou si souzeni.

   Byl to javor, krásný strom. V létě svítil zeleně a vyzařovala z něj jakási energie. Na podzim zářil tolika barvami, že i on z toho byl tak nadšen. V zimě pak sice listy opadaly, ale jim to vůbec nevadilo. Naopak. Jsou smířeni s tímto procesem. Po celou tu dobu, co jsou součástí právě krásného javoru, srší energií a barvami a pak? Pak smířeny se vším opadají. Šťastni.

  A na jaře? Jaro je úžasné. Všechno začne růst. I ty listy. Každé jaro se rodí nové a nové a každé jsou něčím jiné. Každý list je totiž individuální. Není s nikým stejný. Samozřejmě si můžou být podobní, ale ne vším. Každý má svůj význam. A pak teprve jaký mají význam pro ty, kteří si jejich vznik a vůbec jejich bytí uvědomují!!

  A jelikož jednimi z těch, což mají toto uvědomění v sobě, je i ,,muž se ženou´´, tak právě oni, držíce se pevně za ruku, tancují kolem tohoto stromu a smějí se. Jsou šťastni...


Kandelabr
26. 10. 2003
Dát tip
Hanee: něco jiného je to prožívat a něco jiného je o tom psát. Procházka v lese je fajn. Ale tenhle text mi příjemný pocit z procházky či okouzelní přírodou prostě neasociuje. je to takové sladoučké nic.

Schwalbe
30. 01. 2003
Dát tip
líbí se *

Pompejus
30. 01. 2003
Dát tip
Tak trochu mi to připadá naivní, ale z hlediska aktuální nálady je vidět, že ses snažil psát skutečně to, co tě zrovna napadalo a to se počítá. Bezprostřednost je dneska vzácná, toho si važ. přidej víc na realitě a zas to bude o kousek lepší...

Kandelabr
23. 01. 2003
Dát tip
...a pak příjde týpek s třídenním strništěm, svačinou v kapse, cigárem za uchem a motorovkou na rameni... :) je to strašně naivní a přecukrovaně šťastné. Každopádně jsem rád že existují lidi, které rozesměje a roztancuje pohled na strom :) (já vím, že to myslíš jinak, ale když ono tam tak zoufale něco chybí) (a ten prolog je dost zbytečný, ta myšlenka zas tak hluboce schovaná není :)

StvN
23. 01. 2003
Dát tip
Kendy, ty všude vidíš akorát cukr. No ne že by tam nebyl. Víš co tomu chybí? Něco individuálního, něco, co tohle dílo oživí, dá mu punc jedinečnosti, aby bylo vidět, že to nemohl napsat nikdo jinej, jen Misha. Možná, že jsi chtěla, ale ze sebe jsi tam toho moc nedala.

Kandelabr
23. 01. 2003
Dát tip
cukr vidím tam, kde je :) tady je ho slušná homole a nedá se přehlédnout. s tou jedinečností samozřejmě souhlasím. nekonečným omíláním obdivu ke koloběhu přírody a protáčením froflákých symbolů toho lze docílit ovšem dost obtížně.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru