Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O holčičce a jejím balónku

30. 01. 2003
5
0
752
Autor
Misha

Věnováno Lukášovi...

Pozorovala jsem "holčičku". Stála ve svém pokoji a hleděla z okna. Její pohled byl smutný. Uvnitř ji cosi ubíjelo, ale ona se znažila nedat nikomu nic najevo. Ovšem teď  ve svém království se svému vnitřnímu světu oddala.

 Ještě chvíli tam tak stála, když najednou spatřila balonek ležící na stole. Byl malinký a růžový. Dotknout se ho nějakým ostrým předmětem, ihned praskne, jelikož byl nafukovací.

Uchopila jej do svých rukou a začala si pinkat. Jemně se ho dotýkala a on létal vysoko nad ní. Zapomněla na vše a začala se usmívat. Pak ale z nepozornosti balonek vyklouzl z těch rukou a spadl dolů na zem. "Holčička" opět posmutněla. Pozorovala ho, jak se tam tak válí. Neměla chuť dělat nic jiného. Začala znovu hledět z okna. Dívala se na stromy, na šedivé nebe, na lidi, kteří stále někam pospíchají, na trávník,zelení rozhodně neoplývající i popelnice, přeplněné odpadky od majitelů panelových domů. Až pak ale, uviděla ptáky, létající po obloze. Té šedivé! I mezi stromy, popelnicemi a trávníkem. Najednou si něco uvědomila. Sebrala znovu balonek a znovu si začala pinkat. Přišla na to, že ten balonek je vlastně jako život. Jednou létá nahoru, podruhé třeba i dolů, ale vždy to ovlivňujeme my. My sami!!!

 A tak si sedla na koberec a napsala povídku. "O holčičce a jejím balónku"


Schönni
08. 02. 2003
Dát tip
To jsou všichni v depresi?! Je to dost pocitový, ale je moc důležitý mimikry

Kandelabr
04. 02. 2003
Dát tip
no jo no. další hluboká pravda z cyklu život je jako doplnte si co chcete...viz katugiro katugiro: proč život není jako klokan? občas se vznáší v oblacích a jindy uštědří rány (a nakonec ho semelou do rooburgeru) :)

alim
31. 01. 2003
Dát tip
je to hezke pozastaveni...i malickosti mluvi samy za sebe a i o životě...-))

Yossarian
31. 01. 2003
Dát tip
čet sem to včera, líbilo se mi to, takže dnes už jen * tip

Seregil
30. 01. 2003
Dát tip
moc hezký, takový cituplný... *

Schwalbe
30. 01. 2003
Dát tip
Moc pěkné. *

fungus2
30. 01. 2003
Dát tip
Velmi hezké. Nemám co dodat.TIP

JohnieBass
30. 01. 2003
Dát tip
Vážně mocmoc pěkné! TIP JB

katugiro
30. 01. 2003
Dát tip
popisy mi přišly trochu fádní, stejně jako vývoj příběhu - navíc "balonek je jako život" nemá pevný základ; jen kvůli tomu, že je člověk někdy "nahoře" a někdy "dole" nelze život odvážně přirovnávat k balonkům, výtahům nebo klokanovi... :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru