Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kdy je člověk opravdu opuštěný ?

04. 02. 2003
1
1
1210
Autor
Evita

V této úvaze bych ještě ráda pokračovala. Třeba se ptejte :o)

Kdy je člověk opravdu opuštěný ?

 

Základem je pro nás rodina, pokud jsou zde vyhovující podmínky pro rozvoj osobnosti, pak těžké situace zvládáme snáze. Pak je ale druhý faktor,řekla bych vnější, a to okolí ( škola, kamarádi...). Jest-li ten je vyhovující,záleží na odolnosti jedince, pak se tyto dva světy (rodina,okolí) vzájemně doplňují. Bez rodiny s kamarády, s obojím, s rodinou bez kamarádů-na tom tolik nezáleží, co se týče samoty. OPUŠTĚNÍ JSOU TI, CO NEPOZNALI LÁSKU.

 


1 názor

Babetka
08. 02. 2003
Dát tip
To vše je asi pravda, ale podle mě je opuštěný ten, co lásku poznal a nemá ji i ten, kdo ji nepoznal. Kdo ji ztratil, si svoji opuštěnost na rozdíl od toho druhého připouští. Ale co je horší, být opuštěný a vědět o tom, nebo nevědět?? Já myslím, že horší je to nevědět, či si to nepřipouštět, protože pak s tím ten člověk nic nedělá a pokud mu osud nepomůže, bude sám a ochuzen o ten úžasný dar lásku dávat i brát...

Schwalbe
05. 02. 2003
Dát tip
A nemůže poznat lásku ten, kdo je sice osamocený, ale rozdává ji kolem sebe? Já myslím, že může, akorát je to moc těžké. :o)

Hroch
05. 02. 2003
Dát tip
myslím, že ten, kdo lasku poznal, ale nemá ji, se cítí daleko opuštěnější než ten, kdo ji nikdy nepoznal. A co se týká základní otázky: Kdy je člověk opravdu opuštěný. Je to ve chvíli, kdy nevěří ani sám sobě.

Notreal
05. 02. 2003
Dát tip
Souhlasím s Schwalbe.... ale i s Tebou Evitko :-)*

Evita
05. 02. 2003
Dát tip
Hroch: souhlasím s tebou

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru