Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nedostatek

05. 02. 2003
0
0
647
Autor
Hroch

Některé věci si neuvědomíme, pokud je neprožijeme. Některé věci nezažijeme, protože o nich nevíme.

Žiju ve světě, který je neomezeně omezený. Dokonce možná je omezeně neomezený. V každém případě si mohu dělat, co se mi zlíbí. Či dokonce dělat to, co mne uspokojuje. Mohou mi v tom zabránit pouze dvě věci. Lenost. A Svědomí. Jsem jimi obdařen mírou vrchovatou a tak pouze záleží, kdy má navrch Lenost a kdy Svědomí.

Všechno zlé, co nás obklopuje, co je v nás je způsobeno pocitem Nedostatku. Nedostatku času. Kdykoliv jsem měl pocit, že něco nestihnu, stál výsledek mého snažení za starou bačkoru. Pocit nedostatku času je největší pohromou pro člověka. Bohužel málokdo je proti tomu natolik odolný, aby nespěchal.

Až budeme umět nespěchat, přestanou umírat děti na silnicích, mámy na přechodech a tátové za volanty rychlých vozů. Až budeme umět nespěchat, přestane se vraždit kvůli penězům a vykrádat pro majetek.

Proč mi to nyní připadá jako utopie?


pedro
05. 02. 2003
Dát tip
příliš naivní na okomentování

Vrba
05. 02. 2003
Dát tip
bylo by to pěkné, ale tohle je fakt utopie... a nedá se to vyřešit na pár řádcích, ani touhle mojí kritikou... takže proč to vlastně píšu? ... asi, že zrovna nespěchám ... ale přesto okolo mne není o nic líp...

Olina
05. 02. 2003
Dát tip
tak to mě nevzalo

Yossarian
05. 02. 2003
Dát tip
jojo. já bych bral to rychlý auto, pak bych přestal spěchat (fakticky!!)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru