Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kdyby tak už bylo léto!

08. 02. 2003
10
0
2676
Autor
Bacil

To mě napadlo dnes ráno a napsal jsem to právě teď, když to sem dávám, to jest ve středu pátého únorce, jenže ono to vyjde až v soobuv, je-li koš jsem už dnes tu tři díla vystavil. Je to taková ptákovina... něco mezi prozaickou blbůstkou, krátkopovídkou a fejetonem... no, dejme tomu, mohl by to být fejeton (nééé, kritici, nekamenovat, určitě jsem to zařadil blbě...)

Kdyby tak už bylo léto...

 

Ta myšlenka mi prozímá hlavou, jak se tak brodím sněhovo-ledovou břečkou na chodníku. Brodí se všichni, i lehkonohá bazimka, i prozimář z dopravního podniku, který se právě chystá zimovat koleje. (Nebo svařovat? Ech, rozumím já kolejím?) Dokonce i skupinka úzimáků v pzimených vestách se brodí, a brodila by se i pozimucha, kdyby ovšem ve městě nějaké pozimuchy byly.

 

Mrzne až (mě to po hlavě) praští, nad parčíkem se szímají havrani - kdyby tak člověk aspoň mohl někam na výzim, ale nedá se nic dělat, čekají na mě studenti. Zas budou kvízim, že jsou praktické úkoly těžké, ale ať nekecají, rozhodující je sterjně teorie a kdoví, kolik jich dneska zase šéf nechá vyzimět.

 

Ale tak tomu bylo od dob starých zimopisů, ten věčný boj studentů a zkoušejících.

 

Přicházím do práce a přestávám na to myszim, jak se dostávám do viru úkolů. Ale pak přichází chvíle nuceného odpočinku na oné místnůstce a myšlenky se opět objevují.

 

Kdyby už tak bylo teplo, říkám si, šátraje po toazimním papíru.


Bacil
20. 03. 2003
Dát tip
Úplně bžundózní, i když zase tak bžundozní jako Ty ne :-))

blbjenka
19. 03. 2003
Dát tip
koukám, že tu wobčas přehlížim prímový věci :) zvlášť taková pozimucha, to musí bejt bžundózní zviřátko :) *

guy
01. 03. 2003
Dát tip
Já doufám, že odzimnutí mozku, který teď v březnu přijde, prokáže, že nešlo o nevratný proces v šedý kůře. Ostatně - ty seš odborník na biologii, tak to určitě máš zjištěný.

Bacil
10. 02. 2003
Dát tip
Astalavista: já se nehádám, nejspíš máš pravdu, ale předělávat to už teď nebudu :-) Díky všem :-)

Rowenna
10. 02. 2003
Dát tip
Milé, úsměvné. *******

Chenoa
10. 02. 2003
Dát tip
neboj se léto přijde.......pěkné a t

Astalavista
08. 02. 2003
Dát tip
Jo, nápad fakt dobrej, navíc najít ty slova.... jo!* (je to spíš krátká povídka s fejetonovým nádechem)... páč i rozsahem je to na fejeton krátký a zatímco krátká povídka existuje, krátkej fejeton nikoli:)).

Yeziiinka
07. 02. 2003
Dát tip
Albi: Každý nečte Héryho Potěra a takovému pak příměr "kouzelná jak Bradavice" musí připadat minimálně divný... :))) Baci: odpustím si vzzimná slova, protože je často pzimu, a utrousím jen *.

PecKer
07. 02. 2003
Dát tip
Každý rozumný člověk koleje letuje, protože sváří se víno. Bylo by škoda do něj přidávat kolejnice, stačí hřebíček. Ti co svařují kolejnice mají asi rádi vína železitá. To jen abych si trošku zakecal než si típnu

hermit
06. 02. 2003
Dát tip
dpbrý nápad! :o) TIP

zoo
06. 02. 2003
Dát tip
Baci, proč nepráskneš božskou? Dyk Ty nevyhlížíš zájaří, ale záňadří, známe své pappentamto. ;-)

Bacil
06. 02. 2003
Dát tip
A je to tady, cicmrouskná ZOO mě odhalila ;-)

Albireo
06. 02. 2003
Dát tip
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))* Některá slova jsou opravdu kouzelná jako Bradavice.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru