Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

§§§

10. 02. 2003
1
0
510
Autor
Rezzi

Tak na něj někdo čeká a on potom opravdu přijede.

     Sluha *** otevřel dveře a zvolal: „vstaň pane, již je bílý den.“

„Tak co nás čeká dnes?“ ptal se když mu *** pomáhal s oblékáním.

„Tři panny, a jedna vdova. Všechny mají splněny potřebné formality a již dlouho čekají jen na Vás.“

Tedy do práce, pomyslel si a vydal se na snídani.

     Pečená holoubátka byla toho dne zvláště vypečená a poté co mu *** dolil hrnek s kávou cítil jak ho zaplavuje příjemný pocit tepla a klidu. Není to zase tak hrozné pracovat pro mou zaměstnavatelku.

     Sešel do stájí kde na něho již čekal jeho kůň. Byl vyhřebelcovaný, osedlaný a jeho srst se leskla v paprscích ranního slunce. *** plnil své povinnosti dokonale. On sám byl ve službách své paní teprve rok, ale *** obsluhoval již mnoho jeho předchůdců. *** o sobě nikdy nemluvil, ale to se po tak dlouhé době u jejich zaměstnavatelky dalo celkem očekávat.

     Vzpomněl si na den kdy za ním přišla Smrt. Za ním, za rytířem §§§ nejskvělejším ze všech rytířů, princem své země a králem všech dívčích srdcí. Byla to velká bitva. Jedna z těch na které se bude vzpomínat ještě z mnoho let. Tahle myšlenka ho však příliš neuklidňovala, když ležel na zemi v kaluži vlastní krve a pozoroval okem, které mu zbylo, poslední zbytky života jak odcházejí někam pryč. V tu chvíli se mu zjevila.

     Nabídka, kterou mu učinila se neodmítá a pro člověka, který se má rád tak, jako se měl rád §§§, to navíc bylo spíše splněním jeho životního snu. Vrátila mu všechnu jeho krásu, darovala mu zámek i s mlčenlivým *** a především jeho bělouše. Ostatně ten byl nutnou součástí výkonu jeho služby.

     Nasedl na koně a vyrazil ze stáje. Vstříc novému dni. Vstříc novým povinnostem. Jel si pro duše dalších žen, které měly ten den zemřít.

Ostatně byl to přece on, princ na bílém koni…


Pěkné, mohl(a?) by jsi zkusit vyprávět pohádky...Posunulo mne to o pár let zpátky...

suva
10. 02. 2003
Dát tip
sakriš!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru