Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slunce

10. 02. 2003
2
0
857
Autor
Jasmínka

Tak mě jednou napadlo,jak to vlastně na tom světě chodí...

Jednoho dne začalo svítat slunce. Lidé se seběhli, aby se podívali, co se to děje na nebi, které předtím bylo vždy jen tmavě modré - den tu nikdo neznal.

Do Země věčné noci přišly první paprsky náhle; překvapily všechny obyvatele, kteří se neustále koukali, jak ten zlatý kotouč září. Nevěděli, že kdo se dívá dlouho do slunce, ten oslepne, a to se jim také bohužel všem přihodilo.

Lidé osleplí sluncem ale přežili a svým dětem předali své poselství, že musí klopit hlavu před novým mocným pánem jejich země.

Další generace tedy měla již před sluncem respekt a svůj zrak si uchránila. Mladí lidé již věděli, že mají dar života přijímat po malých kouscích - odlescích zlatého kotouče, a tak že jim bude zlatá energie nejužitečnější.

Člověk totiž není schopen přijímat celou pravdu, musí ji upíjet po doušcích, aby se v ní neutopil...

Každý z nás má svou individuální dávku, kterou je schopen přijmout - jeden se probouzí po kapkách, druhý by po nich usnul... a tak bděte a chraňte si svůj zrak...


Jasmínka
21. 02. 2003
Dát tip
a cim ti to pripomnelo Platona?

katugiro
15. 02. 2003
Dát tip
mě to zase připomnělo Platona... :)

Jasmínka
12. 02. 2003
Dát tip
nevim,jak jsi prisel na to,ze je to mravoucne? :-)

.........

Kandelabr
11. 02. 2003
Dát tip
no v těchhle mravoučnostech pojmenováváních pravd si nějak zlášt nelibuju... není to úplně špatné, ale není to můj šálek kávy (čaje, rumu, jak je libo)

cool_23
10. 02. 2003
Dát tip
Pravda pravdoucí ! *T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru