Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Šestnáct

15. 02. 2003
4
1
967
Autor
Dvanáctka

Tak tak nějak

     Než se úplně opiješ, motaj se ti v hlavě divný věci. Z toho všeho rozmazanýho ti vystupuje postupně mnoho vjemů. Někdy souvisejí, někdy nenalezneš spojitost bez dalších nekolika ispiračních hltů. Každopádně tato realita zpitvořená mokem bývá zajímavá.

     Lámeš si hlavu nad nedostatkem ropy v Kaspickém moři a najednou Ti příjde líto, že Sigma zase prohrála. Nedoporučuje se moc řešit sebevražedná témata a citové otázky. Kamárádi tě většinou zachrání a nenechají snít o záhadách dna Ledového oceánu s hlavou výmluvně opřenou o tak nepříjemně tvrdý stůl. Zajdeš si na záchod, vykouříš pár cigaret. Všichni odejdou a ty zůstáváš v knajpě téměř sám. Dáš si kafe, vytáhneš některou ze svých hlubokomyslných knížek a ve stavu mezi opilostí, střízlivostí, únavou, nebem a zemí osloví tě nekterá z autorových vět. Začneš ji konfrontovat se vším, co jsi toho večera zažil, všechno je reálné a připadá ti to pravdivé. Až myšlenku totálně rozebereš a vypipláš, vytáhneš  tužku se svým deníčkem. Napíšeš několik vět, které ti všek již nepřipadají tak skvělé, jako ty před pár vteřinami ve tvé hlavě. Dostaneš se nějak k závěru, celé si to přečtěš a zjistíš, že myšlenka zachycena sice byla, ale naprosto zkresleně, nepřesně a nicneříkajícně.

     Nemáš na to. Ze všech představ a tužeb o velkém psaní máš jen splín ze své nedokonalosti. Všechny deprese během týdne pečlivě odháněné a zaplašované na tebe vskočí najednou a i ve svých očích nejsi už nic než alkoholik bez invence. Dáš si rum a nad ránem se s hlavou svěšenou vracíš domů.

     Čteš, čteš, vzděláváš se a příjde ti, že to není zas tak těžké. Chtěl bys to taky zkusit.

     Píšeš...   


1 názor

Amiška
03. 02. 2007
Dát tip
rozumím ti *

solomon
19. 10. 2005
Dát tip
jo tak tohle je dobrý* dávám k oblíbenejm

Daly
09. 05. 2003
Dát tip
pises vazne dobre...libi se mi to! nektery radky zvlast(ty co vystihujou i me, samozdrejme:))

j_i_r_i_k
30. 03. 2003
Dát tip
Hmmm, líííbííí...

Pitrisa
17. 02. 2003
Dát tip
.....no mas talent rekla bych...jen tak dal kluku usatej!*

Dvanáctka
16. 02. 2003
Dát tip
Asi jsem původně chtěl napsat něco zcela jiného. Přehodím to.

tanganika
16. 02. 2003
Dát tip
dobry opis, kazdy si tym musi prejst!

matrina
15. 02. 2003
Dát tip
joj, a proč si to zařadil pod fejeton? Mě se to líbí. :)

Mathew
15. 02. 2003
Dát tip
hej, tak to je nářez ! *

...pivo-rum-pivo-rum-pivo-velkej rum a pak velký vokno... vokno do prostoru kam nevedou dveře- do prostoru kam se dá vlíst jen tím jedním zatraceným voknem

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru