Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Anti-Valentýn

16. 02. 2003
6
0
1286
Autor
Gael

...pozdě ale přece...

 

Slovník cizích slov říká, že „anti“ pochází z řečtiny a znamená proti. Dále tvoří první část složených slov naznačujících odpor, nepřátelství, boj. Ano, to je ono. Být jenom proti Valentýnu  je málo. Já spíše zastávám odpor k Valentýnu, nepřátelství k Valentýnu a boj proti Valentýnu. Nejraději bych tento totálně zkomercionalizovaný svátek ignorovala, jak už se tak mojí pacifické povaze příčí jakýkoliv boj. Bohužel, svatý Valentýn na mě odevšad útočí. Procházím obchodní zónou města a kam jen moje obrýlené oko dohlédne se červenají balónky, smějí se plyšoví medvídci, tepají srdce všech velikostí a na moje chuťové buňky se snaží zapůsobit tuny čokolád. Svatý Valentýn zkrátka útočí a jeho útok je promyšlený a rafinovaný. Přehršle roztomilosti, nadmíra něžnosti a rádoby romantika mají vyvolat pocit zamilovanosti. Hm, procházím obchodním domem a snažím se přijít na to, jestli teda jsem zamilovaná nebo vlastně nejsem. Najednou na mě někdo nadšeně zavolá. Vidím dvě velké rozzářené oči, velký úsměv a ruce, které mi ukazují obsah igelitové tašky. Moje kamarádka mi rozrušeně ukazuje červené spodní prádlo, které koupila sobě a vlastně i příteli u příležitosti svatého Valentýna. V duchu se ušklíbnu a pomalu přestávám vnímat výčet  všech  červených věcí, které pořídila a ani mě příliš nezajímá její plán na super romantický valentýnský večer. Valentýn, Valentýn … co mi to jméno připomíná? Aha, už to mám. Moje kamarádka ze školky měla morče jménem Valentýn. Bylo hrozně tlusté, rezavé a zapáchalo. Pak si ještě vzpomínám, že teta na venkově měla kozla Valentýna. Nevím sice jestli byl zamilovaný, ale rozhodně byl hodně sexuálně náruživý. Do třetice si vybavuji malého bílého králička Valentýna a ten když vyrostl, skončil na pekáči. Osudy těchto valentýnských zvířátek jenom upevňují můj postoj k Valentýnu. Navrhnu zařadit do slovníku cizích slov slovo anti-valentýn. Bude vyjadřovat projevenou nechuť ke svátku svatého Valentýna. Jenom ještě musím promyslet, jestli se bude psát s pomlčkou a nebo bez.  

 

P.S. 14.2. večer mi přišla sms zpráva : „Ahoj beruško, k sladkému Valentýnu Ti posílám sladkou pusu.“ Hurá! Jsem zamilovaná. Díky Valentýne a mám rok na to, abych si pořídila červené spodní prádlo.


Nedlloyd
12. 04. 2004
Dát tip
*****

Kytička
25. 02. 2003
Dát tip
pěkně si to popsala a docela chápu :-))) ***

Drownedgod
18. 02. 2003
Dát tip
...světu se jen stěží ubráníme i když by mnohý z nás zrušil minimáleně polovinu oslavovaných svátků a Valentýna nevyjímaje, leč přijde li ono proklamované datum, tak vesměs sklopíme uši oči a poddáme se davu....prostě se neubráníme...:-)))*t*

Kurva, svatej Valentýn byl príma chlap a ne odněkaď z Pacifiku, ale od nás z Evropy. Bydlel tuhle za humnama. Ale asi nenosil červené spodní prádlo, na tom něco bude. A čokoládu taky neměl, byl chudej. A taky ho prej nikdo neměl rád. To byl teda kokot.

Cirilla
17. 02. 2003
Dát tip
já jsem šla na Valentýna zadáčo do kina s kamarádkou: řekly jsme, že jsem zamilovaný pár a bylo to... Ale jinak na tenhle svátek opravdu nehraju, proč bych se jako měla tvářit zamilovaně na nějakej americkej přiblblej svátek?

Cirilla
17. 02. 2003
Dát tip
S_V: :o))) tak to mě do nemocnice nevezli

Lukri
17. 02. 2003
Dát tip
:o)))

Damik
16. 02. 2003
Dát tip
zcela s tebou soucítím... a přestože i má holubičí povaha krouží kdesi nad východním Pacifikem, měl jsem v posledních pár dnech neodbytné nutkání křičet, kousat a trhat...ovládl jsem se, ale stálo mě to hodně sil:))

Yenda
16. 02. 2003
Dát tip
je to na mě moc dlouhé:-) ale červené spodní prádlo... to je tvoje věc.

Perchta
16. 02. 2003
Dát tip
joo, jasně, každej se dá ukecat...skoro *

s tím červeným prádlem to je hezký ale nevím prčo si ho musela pořídit zrovna na Valentýna....tenhle svátek taky nemám rád

a avi :)

Pavson
16. 02. 2003
Dát tip
Já vždy vzpomenu Marka Ebena coby Válečka-Valentýna v prehistorickém seriálu Kamarádi. Oslovení prčo Navždy Tvého nemá chybu. *

Pavson: detalisto :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru