Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O sobě

18. 02. 2003
4
0
1610
Autor
Thurin

To je o mých positech...

O sobě

 

Jsem hrdina směšných historek

Jsem šašek k pobavení dam

Jsem vyhaslý jen oharek

a nevím kudykam.

 

Jsem Don Quijote v boji s mlýny

Jsem tulák hledajíce víru

Jsem mstitel bojící se viny

Jsem puška zhotovená k míru.

 

Jsem sadař v mrtvé aleji

Jsem kapitán potápějící se lodi

Jsem kněz ztrácející naději

Jsem básník, co prázdná slova plodí.

 

A tak křičím mlčky bez hlasu:

"Jak dlouho ještě unesu?

Tu tíhu, kterou nenesu."

 


Jolie
20. 07. 2004
Dát tip
versovani dobry, napad, taky docela fajn... hloubku moc nepremeruji, abych se neutla a tak si myslim, ze to je i docela hezke...

melancholik
20. 01. 2004
Dát tip
ja taky. libi *t

waldekke
29. 05. 2003
Dát tip
Zoufalíkování je na kočku. W.

Mikimys
11. 04. 2003
Dát tip
Jo, to jo, ale myslím, že bez toho, co bylo napsaný před tím posledním veršem by to nemělo smysl. Vlastně mělo, ale možná trošku jiný...

Thurin
10. 04. 2003
Dát tip
Já myslím, že myslíš, aby vypadaly jako ta první.:) Já většinou při psaní ani moc na formu nehledím a svoje básničky zásadně nepřepisuji, mám k nim příliš osobní vztah.:) A neboj, já snesu i tvrdé připomínky. A tu hloubku má mít ten jen ten poslední řádek, aby více vynikl. A ikdyž se ty předchozí sloky mohou zdát jako dělané jen na efekt, v každé z nich jsem já...

Mikimys
08. 04. 2003
Dát tip
Líbí se mi ta poslední sloka. Ta fakt dost dobrá. Docela by se mi líbilo (teď to neber jako nějakou tvrdou připomínku, je to jen můj rozmar), kdyby jednotlivý sloky měly tvar trojúhelníku (nebo lépe řečeno lichoběžníku...víš, co myslím???

Tláska
28. 02. 2003
Dát tip
Líbí se mi,ale s jednou větou nesouhlasím.A to s poslední větou u předposlední sloky-tvá slova nejsou prázdná,to mi věř:)

Babetka
21. 02. 2003
Dát tip
Říkal jsi, že pokud se báseň líbí alespoň jednomu člověku, má smysl ji napsat. Ten smysl tato báseň právě dostala! A myslím, že nebudu jediná, kdo jí ten smysl propůjčí... *:-)

Krel
20. 02. 2003
Dát tip
k zamyšlení...není to špatné....i když dost na efekt...není tam hloubka v těch obrazech..pouze v celku díky poslední části..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru