Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vykecání

19. 02. 2003
1
0
1016
Autor
Dvanáctka

Vykecání. Jestlo se vám to chce číst...

Deprese. Ideální chvíle pro skvělé úvahy a ujasnění si nejrůznějších věcí. Co si ale chceš ujasňovat a nad čím bádat, když nemáš podklad? Celý týden jseš nemocnej, týden před tím každej den trénuješ. Každej den. Na trénink, do posilovny, běhat. Chceš být nejlepší, máš na to. Pak příjde takováhle chvíle a všechno ti připadá zbytečný. Chceš si dát pivo, nebo kafe, to je jedno, a sednout si do trochu zakouřené hospody, kde není nějak moc lidí, číst si, třeba Kunderu, dlouho si číst, pořádně si tuhle náladu užít. Nejde to, jseš nemocnej, měl bys ležet. Nejde to, až budeš zdravej, musíš na trénink. Zase skočíš do toho neustálýho makání, zdokonalování se, ale dnešní sport není ctnost. není to ve zdravém těle zdravý duch. Nemáš čas ned něčím přemýšlet, leda nad sestavením tréninku. Celá antika jde do hajzlu. Chceš být nejlepší, máš na to. Chceš to? Stojí to za to? Uspokojí mě být nejlepší baseballista? Chci normální naprosto průměrnej a ničím nerušenej život somráka, filozofa a opilce. Je mi líto nechat talent. Ve zdravém těle, zdravý duch. Harmonie mezi tělem a duší. Krásné tělo. Krásná duše. Krásné tělo. Krásná duše. Krásná duše. Duše. A jak vím, že mám na to být moudrý? Nechci nic nechat na potom, chci oboje teď. Asi to nejde. Pořád si říkám, za rok, to budu starší a připravenější na takovej život. Nikdy nebudu. nebo už jsem. Jak se to dá poznat????
Daly
09. 05. 2003
Dát tip
že se míchám do vaší debaty..jo, svět je krásnej, ale občas smět utéc do jinejch sfér...určitě by to nebylo marný!

j_i_r_i_k
24. 04. 2003
Dát tip
Vyšší sféry? Eh... To jako že Ti tenhle svět nestačí a máš nutkání utéct? Ale no tak, se podívej kolem sebe, svět je krásný, neutíkej...

Dvanáctka
02. 04. 2003
Dát tip
Moc díky za rozbor mého života, myslím, že moc nového jsem se nedozvěděl, všechno je právě o kousek rozepsáno podrobněji. Drogy fakt ne, ale jak se dostat do vyšších sfér? Meditací?

j_i_r_i_k
30. 03. 2003
Dát tip
Chlope, somrák budiž, filozof taky... Ale s tím chlastem to nepřeháněj, jsou na světě i lepší věci (a nemyslím tím trávu&co., stojí za to být "čistý")...

Kodynie
30. 03. 2003
Dát tip
Kdo Ti řekl, že v krásném těle se skrývá krásný duch. Že by Tví antičtí filozofové? Ke kultivování těla musíš přidat i kultivování duše. Jinak Ti vyjde krásné tělo s prázdnou duší. Není nic smutnějšího než se dívat do vyhaslých a prázdných očí člověka, který si myslí že doopravdy žije na plný plyn. Doporučuji se častěji pozastavit než se někam hnát. Času dost. Při kultivování těla nezapomenout také kutivovat duši. Souhlasím s Jiříkem, že v hospodě při sklence alkoholu se moc nezkultivuješ a o drogách jsem tu zmínku nenašla a tak není třeba Tě zatím v tomhle směru vychovávat. Jo, kdyby jsi něco měl proti tomu, že Ti tady kecám do života, tak si nejdřív sprdni Jiříka, ten mne sem poslal, že docela hezky píšeš.

j_i_r_i_k
30. 03. 2003
Dát tip
Kodynie: Tak to Ti díky, takhle mě prásknout :)))... Ale já Tě poslal na pohádky, ne sem, takže Dvanáctko, já za ní nemůžu :)))

Kodynie
30. 03. 2003
Dát tip
Pohádky jsem taky četla, jsou to zajímavá dílka. Jiříku, zapomněl si? Já čtu přece všechny autory od začátku až do konce. Abych si o nich mohl audělat ucelený obraz.

houba
20. 02. 2003
Dát tip
rozhodni se srdcem :o) hodně štěstí.... a piš dál, jak to probíhá :o)

shibushi
19. 02. 2003
Dát tip
věřím, že nemoc je příležitost k zamýšlení (se) možná jsi v ní zdravější než když jsi "fit" :-)

Mathew
19. 02. 2003
Dát tip
somrák filozof a opilec ! :)) až na toho opilce jsem to já :) přesně jsi to vystihl..sakra dáme si někdy sraz a někam zajdem, začínáš se mi líbit :))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru