Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bratrovražda

20. 02. 2003
4
0
868
Autor
Lian

Druhý díl Fredyho zásahu

 

Něco málo o bratrech

 

 

 

 

 

Vzdálený křik opilých dospěláků ho nerušil. Ledový vítr trošku obtěžoval, ale ne natolik, aby se přestal soustředit. Soustředění mu nikdy nedělalo problémy, pokud myslel na něco, co  se týkalo jeho. Tiché praskání holých větví a suchého rákosu rezonovalo s kopáním malých brusliček do ledu. Možná kdyby na nich byly zoubky……Ale tohle byly chlapecké brusle, žádné zoubky. To je smůla, co, ty malej smrade. Pomyslel si klidně a dál držel hlavičku pod vodou. Přemýšlel o tom, jaké měl štěstí, že strejda má rád ryby a vysekal jim tu díru. „Kluci, ne abyste jezdili okolo díry! Žádný frajeřinky!“ „Neboj mami, jasně.“ Přesto, když se začalo stmívat a v okolí nebyla ani noha, začal mladšího bratra hecovat. Jezdil okolo díry, a hrál frajírka, ale dával si velký pozor. Pak najednou upadl. Malý Niki, ten hlupák, jel bratru na pomoc. Tato dobrá vůle se mu ale nevyplatila.

Nožičky přestaly kopat. Už bylo na čase, měl pocit, že mu prsty k jeho krku přimrzly. Prudce oddychoval a skřípal zimou zubama, uvnitř byl ale naprosto klidný. Tak jako snad nikdy předtím. Věděl, že nesmí nic zkazit. Proto hlavičku ještě chvíli držel. Co kdyby ten hajzl přežil, to by teda byl průser. Tělo se nehýbalo, bublinky už také žádné nestoupaly. Ruce vytáhl, ale hlavičku tam stejně ještě nechal. Seděl vedle mrtvolky a cítil nesmírnou hrdost a štěstí. Jak dlouho na tenhle okamžik čekal. To plánování a kombinování a teď, najednou, je to realita. Pocit triumfu se ho držel ještě dlouho poté. Věděl, že nesmí příliš dlouho otálet, voda kolem hlavičky už zase začínala mírně zamrzat, proto popadl tu žalostnou hromádku, která ještě před pár minutami byla jeho nenáviděným bratrem, a svezl jí po ledu do díry. Pak rychle vstal a začal bruslit po jezeře, aby se zahřál. Musí vypadat udýchaně. Dorazil k opačnému břehu, sundal brusle a nasadil si boty. Nezavazoval je. To by přeci v té rychlosti nestihl, nesmí zapomenout na žádný detail. Rozeběhl se k domu. Cestou ještě odhodil čepici. Přemýšlel o svém vítězství, co bude dál, věděl, celou historku si v hlavě probíral už tolikrát. Dokonce před zrcadlem nacvičoval vyděšený a nešťastný obličej. Sežerou mu to. I s navijákem.

 


Witch
28. 02. 2003
Dát tip
moc dobrý *

Fionka
24. 02. 2003
Dát tip
Vážně drsné. Přemýšlím, jestli by takovou úkladnou vraždu dítě vážně dokázalo vykonat, i kdyby bylo zneužíváno dědečkem, nebo cos to psal. Ale dobře, je to Fredy. A tak je teda zlej...

Fionka
24. 02. 2003
Dát tip
Omlouvám se- chtěla jsem říct psala. Příště mi to musí někdo vždycky připomenout- o vraždách, a drsných věcech nepíšou pouze muži, a ti druzí jim podobní, rovněž mužského pohlaví, ale i ta křehká stvoření, které reprezentuji i já.

Lian: Ale jo... hoď to sem.... morbidnosti to je naše....

Kandelabr
22. 02. 2003
Dát tip
Lian: ale zase psát jenom o člověku, který někho zabije jenom tak¨taky moc objevné není...mnohokrát zpracováno....

alim
21. 02. 2003
Dát tip
opravdu bratrovrazedny...dobre zpracovany...:-))) jako krimi...

Lian
21. 02. 2003
Dát tip
Tos nikdy neslyšel, že někdy motiv není? Źe je v člověku prostě zlo, které jím vládne a musí ven? A teď nemluvím o ďáblu nebo tak, prostě se roděj i zlý lidi. Tečka. Jistě, můžu napsat třístránkový pojednání o povahových rysech Fredyho, jeho zneužívání dotěrným strýčkem a nevšímavost rodičů, kteří jsou zaměřeni na mladšího potomka, ale přiznejme si, to by nikdo nečetl.......

Seregil
20. 02. 2003
Dát tip
To doufám Liane...

Carrie
20. 02. 2003
Dát tip
"aby se přestal soustředit" není moc česky - spíš něco jako aby ho vyrušil ze soustředění.... "Soustředění mu nikdy nedělalo problémy, pokud myslel na něco, co se týkalo jeho." dobrý psychologický postřeh "Věděl, že nesmí příliš dlouho otálet, voda kolem hlavičky už zase začínala mírně zamrzat" taky pěkný postřeh - chlad v něm i venku "proto popadl tu žalostnou hromádku, která ještě před pár minutami byla jeho nenáviděným bratrem" - nenáviděným bych vypustila, je to jasné a v tuhle chvíli se chová spíš bezcitně - podpořila bych ten nezúčastněný chlad dávám tip za tu psychologii

katugiro
20. 02. 2003
Dát tip
Bylo to docela poutavé, jak by také ne, když jde o vraždu... Ale "psychologii", o které mluví Carrie, jsem tam nenalezl, řekl bych že téměř chybí, což je škoda - hodilo by se alespoň nastínění motivu, hlubší než jen "svého bratra nenáviděl"... :)

Bobísek
20. 02. 2003
Dát tip
Není to špatný....

Kandelabr
20. 02. 2003
Dát tip
hm. věčné kainábelovské téma. Připadá mi to o něco lepší než díl první, to ano. Opět se mi nejvíc líbil začátek (tedy až na slovo dospěláci, to nesnáším už od dob studia kamarád :) Ovšem postrádám jakoukoliv hlubší informaci o fredym.

Seregil
20. 02. 2003
Dát tip
No fakt hustý, ještě, že jsem nic nejed, teď mám žvýkačku, která pomalu kysne z tý ledový vody... jinak dobrý...

Lian
20. 02. 2003
Dát tip
Hlubší informace není nutná, si myslím. Až budu psát román, jistě ho psychologicky rozeberu.:-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru