Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sociální fobie

26. 02. 2003
5
0
1480
Autor
Vodní

je to peklo

Bolí mě moje kůže vnější
mé pole nicoty
stačí jen zavadit
a hned se rozkřičí
uši zaléhají
den po dni
nikdo nevidí
nikoho nezajímá
tak jako mě
dýchání na krk
Sloupnu se do samoty
tam vypovím vše
od nechuti z objímání
po dotek cizí ruky
v autobuse
Davy ach davy
chvála celám pevným
Eilil
11. 01. 2005
Dát tip
to teda peklo sakra je.. supr.. segestivní.. t

Pastýřka
05. 04. 2003
Dát tip
*

Vodní
27. 02. 2003
Dát tip
www.pauza.cz Sociální fobie je iracionální strach z přítomnosti ostatních lidí. Postižení se snaží vyhnout situacím, ve kterých se cítí být kriticky pozorováni a hodnoceni. Bojí se toho, že by mohli být nápadní svým bojácným a nemístným chováním. Typickými příklady pro takové situace, kterým se chtějí vyhnout, jsou společenské akce, veřejná slyšení nebo rozhovory s autoritami. Strach se projevuje tělesnými příznaky jako například pocitem sucha v ústech, vlnami horka nebo zimnicemi, pocením, bušením srdce, chvěním nebo průjmem. Jedinci se sociální fobií jsou často nejisté a do sebe uzavřené osobnosti trpící komplexem méněcennosti. Mají často problémy přijmout cizí pomoc nebo unést kritiku. ------ Tím chci jen naznačit že na Mírov za to nezavíraj (Zolo), protože to automaticky neznamená, že ty lidi na potkání zabíjím a lidi mi nesmrděj (Jenda) jen se jich strašně bojím...s tou láskou k nim je to jako když někoho se stíhou budeš přesvědčovat, že ten kdo mu dýchá na krk ho nechce zabít... Jo a jsem holka, ale to na to asi nemá vliv ;)

Voda
27. 02. 2003
Dát tip
Teda.. je to dobrý, fakt se mi to líbí. A to mě původně zaujalo jen tvoje jméno.. (pochopitelně). Občas mám podobný pocity, ale .. nic patologickýho. Ale na druhou stranu zase častěji a asi víc než "průměrnej člověk".. no.. Dávám tip

Vodní
27. 02. 2003
Dát tip
Voda: když jsem se registrovala, nevšimla jsem si :-( mrzí mě jak jsem to vymňoukla. Omlouvám se za nick a snad si nás lidi nebudou plést. A za pochopení dík :-)

Zolo
26. 02. 2003
Dát tip
To je drsný ... ;))) S tímhle bys na Mírově asi neuspěl ... ;)

Jenda
26. 02. 2003
Dát tip
zkus se uvolnit a ty lidi mít rád..přestanou smrdět a tak.. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru