Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dron

28. 02. 2003
0
0
1410
Autor
Rook

Trošku do sci-fi...

Výstřel se rohléhal ještě notnou chvilku údolím než si Dron uvědomil, že to byl výstřel. Poškrábal se skoro holé hlavě. Byl starý a trpěl mnoha chorobami přesto byl stále schopen sem tam něco ulovit (třeba nějakou lamu zbloudilou ze stezky) či, když bylo nejhůř, najít nějaké ovoce nebo alespoň kořínky. Žil v tomto nepojmenovaném a všemi zapomenutém údolí sám tolik let, že už nebyl ani schopen se na jejich počet vzpomenout. Zvuk výstřelu jej proto náležitě vyvedl z rovnováhy. Natahoval se zrovna pro podivně zapáchající plod forovníku a nejprve zvuk ani nevnímal ale po chvilce mu to došlo. Byl to stejný zvuk jaký se ozýval při výstřelu z armádní pušky G38. Znal ji dobře. Několikrát mu zachránila život v prudkých potyčkách s Torany. Ale ta doba byla dávo pryč. Pokud to však byla puška G38, musel ji kdosi použít (a lama to mohla být jen stěží). Čekal a rozvažoval zdali se má rychle ztratit a raději nepotkat toho, který útočnou pušku svírá v rukou nebo nejdříve zjistit kdo je to a co má za lubem. Rozhodl se. Uteče. V tom zachrastilo listí jen několik desítek metrů od Drona. Padl výstřel. Dron se stačil jen otočit a titanová kulka mu proletěla kousek pod prostředním okem hlavou.


Rook
09. 07. 2003
Dát tip
Je to krátký, protože to je jen shluk několika obrazů, neměl jsem v umyslu psát nějaký veledílo. Za překlepy se omlouvám.

Gunhead
28. 02. 2003
Dát tip
Ať už byl Dron cokoliv, je mi to fuk... Ten s tou puškou jsem mohl být klidně já... Hlubší kritika: moc krátký na to aby se dalo něco kritizovat... ale rozhodně se nenech odratit...

Kandelabr
28. 02. 2003
Dát tip
je to takové kdenictunicózní...hrdina je, bum, hrdina není. chtělo by to něco přidat, aby měl člověk pocit, že mělo cenu to číst. (a neškodilo by, kdybys to po sobě četl i ty, aspon kvůli těm překlepům)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru