Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Záhada ztracených ponožek

03. 03. 2003
12
4
3048
Autor
FLO

Nic u nás doma nefunguje. Všechno jede napůl nebo to vůbec nejede. Už mě taky všechno pěkně sere. Lednička mrazí kdy se jí zachce a když se jí zase nechce mrazit, tak se sama odmrazí a způsobí záplavu našeho malýho blbýho jednoho pokoje. Drahýho. Voda v koupelně neteče skoro vůbec, protože nemá žádnej tlak a v kuchyni teče, ale dělá takový zvuky, že si třikrát rozmyslím, než umyju nádobí a taky to hlavně nesmí být v noci, jinak bych se bála. Postel de otvírat jenom z jedné poloviny, protože nejde sešroubovat a tečící pračku nám dával dohromady opravář za čtyři stovky! Když ji opravil, vypadla hadice a vytopila sem sousedku. Stůl mám smontovaný tak, že se bojím do něho bouchnout, že se rozbije. Topení nám začlo topit až někdy v půlce zimy a stejně je mně pořád zima. A to ani nemluvím o kočce, která z uklizenýho bytu dokáže udělat v minutě sajgon. Převrátí kytky, rozbije nádobí, poblije koberec a po tom všem ještě má tu drzost se přijít lísat.

Furt se něco takovýho děje, ale nemám ráda, když se stane něco, čemu nerozumím. Tak třeba jednou sem přišla domů, Luboš stál u zdi a čučel před sebe.

“Co je?” Zeptala sem se s neblahou předtuchou.

“Podívej se tady na stěnu pod kalendář. To je divný.... Co si myslíš že to je?”

Přišla sem blíž a zděsila sem se. “To je krev!” Vypískla sem. Byl to chlístanec krve jak kdyby prase poráželi. Bylo to tak v úrovni očí a vypadalo to, jak kdyby to cákalo z ňáké tepny. Mráz mně přeběhl po zádech. Podívala sem se na něho, jako co on na to.

“Budem muset malovat!” Zděsil se. Vůbec sem nepochopila jeho reakci.

“Co se tady dělo, prosimtě?” Čekala sem na ňáký vysvětlení, jakože s kamošama zas vymýšleli zábavné hry v podřezávání, propichování rukou sichrhajskama, nebo co já vím, co mají za zábavy. Jenomže to by tomu furt ňák neodpovídalo. A navíc – s tím by se určitě pochlubil.

“To asi kočka zabila ňákou kobylku.” Usoudil.

“Kobylku? To by ta kobylka musela být velká jako prase.” Šla sem ke stolu a tam sem viděla kočičí stopy od krve. Byly taky na posteli, na zemi a na dveřích od bytu. Prohledali sme kočku, ale neměla na sobě ani škrábanec a vypadala úplně normálně.

“To sem z toho teda blbá...”

“Hm, to je divný. Tak čau, já du na pivo.” Shrnul to Luboš a odešel. Než se vrátil, vykouřila sem krabičku cigaret, jak sem byla nervní.

Ale co mě dostává daleko víc, je záhada ztrácejících se ponožek. Najednou mám ponožek dvakrát tolik, než bych měla mít, ale přitom žádný nekupuju a Luboš by si taky žádný nekoupil. To vím určitě. Takže ponožek je dvakrát tolik, ale žádná nemá k sobě stejnou. Nejsou v páru. A to je divný. Přemýšlela sem nad tím, kde je chyba. Když je vytáhnu z pračky, už většinou nemají tu druhou. Prostě je pračka žere. Někde tam mizí a objevují se některý, který sem do té pračky určitě nedávala. Nejvíc se množí šedý ponožky. Ale pozor – nejsou zapraný! Určitě ne. Nejdřív sem myslela, že sou v pračce ponožkoví skřítci. Potom sem myslela, že sou tam takový bakterie, který speciálně žerou ponožky, ale jenom jednu a druhou z páru tam nechají. Jejich počínání mi bylo záhadou. Proč teda nesežerou rovnou obě? Ale pořád to nevysvětlovalo, kde se berou ty ponožky, který sem nikdy neměla. Taky mě napadlo, že si Luboš dom vodí návštěvy, který u nás nechávají ponožky. Ale tolik? To mně ňák nepasovalo. A navíc – kdy by to asi tak dělal? Ale pak sem na to přišla! To ta pračka! Jak se rychle točí a rotuje, tak tam vznikají podivný síly... jak bych to řekla... černá díra! Prostě jakýsi překroucený časoprostor, který moje ponožky vcucne a vyhodí je někde ve vesmíru. A třeba to funguje i zpětně. Takže něčí ponožky, který byly vcucnutý jinou pračkou, se zase dostanou do té mojí. Závěr je tedy takový, že moje ponožky plují vesmírem, než si je odchytí zase jiná pračka a dostane je někdo, kdo se tomu taky bude divit. Já už se tomu nedivím, protože v tom mám jasno. Dycky když otvírám pračku, tak se těším, co tam zase bude za úlovek. Ale zároveň se netěším, až tam jednou najdu ufona.


4 názory

Aru
28. 06. 2021
Dát tip

ohromě jsem se bavil, skvělý smysl pro humor a ten konec je na jedničku s hvězdičkou a obrázkem k tomu :)

jedno aví zasílám ;)


Barman
15. 11. 2007
Dát tip
To je paráda, už vím kam chodí moje ponožky. Nevytáhlas někdy takovou tlustou moirovou? Byl to dárek

poorboy
06. 10. 2003
Dát tip
S těma ponožkama se nám to stává taky. Ta teorie vůbec není špatná. I když - u nás doma se dějou i horší věci - minule našel otec jednu chybějící ponožku na střeše při čištění okapů....

BadAngel
19. 03. 2003
Dát tip
Hm, pěkný. Tak já du na pivo.

JASAN
17. 03. 2003
Dát tip
:-)))))) Tak o těhle věcech radši nepřemejšlej, nepátrej. Slyšel jsem o člověku, co se mu furt doma množily ramínka na šaty. Pak řekl příteli, že už tu záhadu rozřešil a že s tím vystoupí v televizi. A druhý den ho našli ve skříni, probodnutého ramínkem na šaty.

FLO
17. 03. 2003
Dát tip
To je teda blbý. Ale marně se z toho snažím vyvodit závěr. Jako že by mě ponožky mohly udusit? To asi ne. Jedině tak, že by mi nešly sundat z nohou a nohy by mně potom zhnily, nebo bych je musela prat aji s ponožkama. to by bylo dostatečně hrozný :)

JASAN
17. 03. 2003
Dát tip
Já myslím, že to jsou mimozemšťani, co se transformujou do běžných domácích věcí, aby nás mohli pozorovat. Ti moji se mění v nevyhoditelné dokumenty. Tj. dokumenty, které se bojím vyhodit, přestože vím, že je nikdy nebudu potřebovat. Nikdy nelze zjistit, jak jsem k nim přišel. Pokud nějaký z nich vzhodím, oběví se někdo, a začne zmíněný papír vyžadovat. Pravděpodobně člen páté kolony mezi lidmi. Živí se propiskama. Těch si kupuju pět týdně, a pořád nemůžu žádnou najít.

Karoli
05. 03. 2003
Dát tip
Vy se tomu smějete, jenže mě se to stává taky... akorát s černýma. .-) tip tip

Miki
04. 03. 2003
Dát tip
Ta myšlenka propojení vesmíru pračkami je naprosto úžasná. Páni, když si představím jaké netušené obzory se mi otvírají přímo doma, v koupelně!!! Senzace. I když na druhou stranu, ráno tam rozespale stojím a pucuju zub sem zub tam a najednou mi z pračky na nohu sáhne ufon?? Brrrrr, to nééé ....... Za každou ztracenou nebo znovu objevenou ponožku tip. Za ufona dvojitej.

MM
04. 03. 2003
Dát tip
*!* (já si myslím, že to je spíš nějaká zákeřnost v povaze ponožek... poslední dobou mi dělají divné věci. asi u šesti párů se stalo, že jedna z ponožek se totálně proděravěla - ale neuvěřitelně moc - zatímco druhá nic - jednou levá, jindy pravá, různé boty, a tak vůbec... ponožky jsou prostě záludné bytosti.)

Gunhead
03. 03. 2003
Dát tip
:) to má být narážka na ženský myšlení? ten závěr se mi líbí nejvíc...

clovrdik
03. 03. 2003
Dát tip
:-))) správně ujetý :-)))) díky moc za pobavení a tady je jeden TIP :-))))

Rowenna
03. 03. 2003
Dát tip
*****

Leclajr
03. 03. 2003
Dát tip
No tak jestli tam bude jednou ufon, hmm.. všechno je možný.. bacha na FBI!!

Albireo
02. 03. 2003
Dát tip
Úsměvné :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru