Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Když...potřebuju pomoc

02. 03. 2003
1
0
1808
Autor
hatlalinka

pomozte mi někdo nebo se úplně ztratím

 

Když tu teď tak sedim, sedim a brečim. Není to kvůli  tomu rozchodu, vůbec to neni tim. Já umim bez něj žít. Nejsem tak nešťastná jako na začátku, že bych potřebovala bejt s nim nebo že by mi nějak přehnaně chyběl. Jsem jen zvyklá na jeho pohlazení, slova...Sedim tu, slzy mi stékají po tvářích a ty krásný vzpomínky mě užírají. Ani nevidim na ty pitomý písmenka. Láska je tak krásná, tak moc nádherná a potřebná. Je tak tuze důležitý mít někoho, kdo tady pro nás bude, obejme nás, políbí, řekne ti, jak ti to sluší, zasměje se tvým vtipům a je tu pro tebe vždycky...a má tě rád, nikdy by si nedovolil tě pomluvit nebo rozhlašovat tvoje tajemství. Láska je krásná a bolí. Bolí to když ti chybí kus srdce, bolí to, když se ti válí někde v prachu a ty prostě nemáš sílu ho sebrat, přesně víš, co máš dělat, ale ta neschopnost je silnější. Na každým místě mám vzpomínku, na každým místě mi bylo krásně. Zdálo se mi, že moje myšlenky budou vždycky vyslyšeny, že je nemusím ani říkat, že jsem potřebná. Dneska, když se vzbudím, umeju se, půl hoďky se hrabu ve skříni, obleču se, učešu, nasadím každodenní úsměv a jdu. Nikdo to ale neocení. Každá moje rádobykamarádka ze třídy mě nenávidí,moje upřímnost jim překáží, ale tváří se, že mě milujou.  Můj úsměv je tu naprosto nepotřebnej, ale já se prostě nesmím mračit, pokud se nechci společensky znemožnit. Teče mi z nosu...No a jak se tak směju, moje energie někam mizí. Když člověk nemá srdce a nemá ani energii, tak žije jenom napůl, ve svý podstatě ani nežije. V praxi to vypadá tak, že projdu dnem, ale nic z něj nemám, ani malinkej kousek vzpomínky. Krucinál, já tak moc potřebuju vzpomínky, potřebuju upřímnost...Tak moc nenávidim všechny ty Evy a Markéty, jsou tak krásný a všichni se kolem nich motaj, nezávidim jim, ale je mi strašně líto těch lidí, který se připravujou o všechny ty krásy života tím, že věří lidem, který jsou falešný a věnujou jim svou lásku, která se jim nikdy nevrátí. Ztratila jsem se v tom, co jsem vlastně chtěla říct. Mluvila jsem s člověkem, kterej pro mě ještě nedávno byl vším, řekla jsem mu, že bych s nim někdy chtěla mluvit. Zeptal se mě jestli si to moc neztěžuju…Nikdo nečte moje myšlenky, nikdo netuší a ani nechce tušit jak mi je, jak je mojí duši a srdci. Kde jsem, kde to jsem...?


horák
07. 03. 2004
Dát tip
samozřejmě je to jen materiál, jen vypsání se, na nic moc si to nehraje - měla by tady být ještě nějaká kategorie, tohle se mi do úvah moc nehodí

hatlalinka
07. 03. 2004
Dát tip
seš ty člověk???

horák
07. 03. 2004
Dát tip
proč - co jsem řekl špatně? rozumíme si či nikoliv - jsem se lekl, nic jsem zle nemyslel - ano, patřím k lidem :o)

hatlalinka
07. 03. 2004
Dát tip
dobrý, už je to dobrý, když jsem si přečetla tu první kritiku, lekla jsem se, že ne :-)) víš, tohle jsem psala a moje srdce bylo vážně zničený, byla jsem na dně z první obrovský zoufalosti a nejsou to pouhý kecy do větru, jak to tak možná vypadá, spousta lidí dokáže psát tyhle věci jen tak, vymejšlí si to a zveličujou, aby byli důležitý... tohle je kus mě proto jsem se lekla, že to někdo nedokáže pochopit promiň

hatlalinka
29. 11. 2003
Dát tip
děkuju...moc

Bakchus
23. 11. 2003
Dát tip
Když člověk není milován, prostě jenom nemá štěstí, pokud sám nemiluje, je to neštěstí. Nezáleží taky na tom, co či koho milujeme, ale že vůbec milujeme. Mám na mysli stav naší mysli - jistého odevzdání se věcem, lidem a vzpomínkám na věci či lidi kolem nás. Přitakání jejich realitě - sympatii jejich bytí. V každém srdci je prostor pro lásku - je třeba s ním zacházet jako pozorný architekt, jenž aranžuje věci a vzpomínky uvnitř své mysli vemi opatrně - tak aby se nepřekrývaly, aby jedna nepřekážela druhé, vzájemně se doplňovaly a umocňovaly - přitom aby jejich umístění odpovídalo jejich skutečné hodnotě - a sice jejich vnitřní ceně, hodnotě pro nás samotné - pretiu affectionis. Bude to jistě velmi subjektivistické, ale rozhodně šťastné počínání :-)

hatlalinka
02. 11. 2003
Dát tip
já ti děkuju...taky se snažím věřit v lepší zítřky, taky se snažím koukat na svět lepšíma očima....ale....vážně děkuju

LaMouette
31. 10. 2003
Dát tip
určo to zase bude oki.. tohle šecko ce sfuj čas.. samotný jizvy na kůžu se hojí dlouho.. coš teprf na srdíčku.. ale vjeř mi.. zacelí se.. zbyde spousty krásných vzpomínek.. a spousty zážitků budeš mít před sebou.. bo resp už máš.. a možná teď se to bude zdát legrační.. ale mě napadají slova z jedný písničky.. "Co bolí.. to přebolí.. nepředbíhej čas... co necháme v tom moři.. jednou zkrásní v nás...".. a tak to je.. a je třeba si to wodžít.. aby človjek mohl dál.. f klidu.. toš hodně štěstí... šak wono to pujde.. :-)

815_0
10. 05. 2003
Dát tip
Můžem... Jestli budeš chtít, tak: 815.0@seznam.cz... Budu se těšit...

hatlalinka
07. 05. 2003
Dát tip
tak....tak...já nevím, můžeme si třeba psát...

815_0
06. 05. 2003
Dát tip
Vsechno, co jsem napsal jsem myslel a myslim uplne vazne

815_0
26. 04. 2003
Dát tip
Napadalo mě teď moc moc výrazů pro začátek, ale asi zůstanu u svýho ohranýho Wow - i když to ani zdaleka nevystihuje mý nadšení... Je to dokonalý - mám úplně stejný myšlenky - jsem silně ale opravdu hodně silně zaskočenej... Pláču... Sakra - je to fakt hodně dobrý... * ... Ach jo - stejně neumim vyjádřit svý nadšení... :...( Je to jako... Ne - já nemám slov... Promiň

Aexian
08. 04. 2003
Dát tip
Souhlasým s moudrým Anatomem, jeho věta, že kolem tebe žije spousta lidí, kteří touží po tvém obětí, ale ty je nevidíš, je nesmírně pravdivá. Kdysi jsem byl slepý k sobě i k ostatním. Láska je krásná. Láska bolí. Ale kdyby nebolela, nebyla by tak krásná. Jak bychom poznali štěstí, kdyby neexistovalo neštěstí? Jen se nauč se s tím poprat. ty to zvládneš. Já ti věřím..... Jednou se potkáme tam někde nahoře a budeme se tomu jen smát... :-)

Anatom
29. 03. 2003
Dát tip
...tohle se mi libi..je to hezka uvaha nad svym roztrzenym srdickem...co ti k tvym pocitum mohu rici?..ted mas spoustu moc casu pouze pro sebe..taaakze ho muzes venovati svym zajmum..kulture..atd..a za nekolik malo chvilek se na vse zapomene a zjistis, ze jsi stredem pozornosti spousta zajimavych lidicek, kteri by dali cokoliv za tve obejmuti nebo usmev..:))

waldekke
06. 03. 2003
Dát tip
naser se, to pomáhá. W.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru