Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příslib

08. 03. 2003
2
0
1137
Autor
Snilka

 

Stál tam, jeden z mnoha, jeden z mnoha a přec úplně jiný než ostatní. Hřál, zpíval, šeptal, byl plný lásky a energie. Neuměl nic říct a přec to z něj cítila, věděla, že jí může dát něco nového, krásného, nepoznaného…

Učil ji cítit, bát se a radovat, učil ji vědět jak beze slov k světu pomlouvat. Vracela se k němu den co den, stále na to samé místo. Mluvila s ním, ptala se ho a vnímala jeho němé rady a odpovědi na všechny otázky na něž u nikoho nikdy dřív odpověď nenacházela. S ním se cítila šťastná.

Pak ale začal stonat, zůstávala u něj jak nejdéle mohla, ale ani její přítomnost mu nepomáhala.

Jedné velmi horké noci ji přepadl zvláštní pocit, pocit naplnění a zároveň nesnesitelné obavy o toho, kdo ji tolik naučil.

Už s východem slunce se rozběhla za ním. Našla ho tam, byl úplně suchý, byl mrtvý. Strom který si tolik zamilovala, strom kterému rozuměla vše co jí říkal, chápala každé zapraskání jeho kůry, zašustění listí v jeho koruně, která poslední dobou stále slábla a usychala víc a víc až nezbyl jediný lístek.

Byla si vědoma toho, že pávě jí předal všechnu svoji energii, že právě za ni zaplatil svým životem. Věděl, že se vším co jí mohl dát, naloží správně.

Z lesa dívka odcházela s příslibem naučit svět být lepší, naučit svět milovat a naslouchat…


Lancelott
25. 03. 2003
Dát tip
Jestli se nepletu, stromu se jí zželelo a dal jí svůj život. No jo...povídka to fakt není, ale pojmenovat je to těžké...taky jsem napsala něco podobného, ale zatím jsem to tady nepublikoval. Je to něco jako emocionální příběh. Snad vyprávění. Ale pěkné...hlavně proto, že je v tom hodně citu...*

Kandelabr
17. 03. 2003
Dát tip
opravdu příliš mnoho romantična na příliš malém prostoru.

Fil
14. 03. 2003
Dát tip
tohle mi připadne na povídku moc přeromantisované....:-)

Pompejus
14. 03. 2003
Dát tip
Fil: Mě to příjde na povídku moc krátké a s tou romantičností souhlasím. A taky to písmo.... Co má člověk napsat na takovou povídku. Šla do lesa, uviděla strom, ten ji nabil jak baterku a uschl, oprav mě, jestli se mýlím, ale není tam nic, co by povídku mohlo připomínat.

fungus2
08. 03. 2003
Dát tip
Hm. Hezké.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru