Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Osudný úder

05. 03. 2003
1
0
547
Autor
Arden

Maličké povídání o jednom obrovsky nepodařeném útoku na hraběte Nolse...

Ilodrian vstal z mokré země  a očistil plášť od bahna. Chytil koně za uzdu a vyšvihl se do sedla. Přinutil ho otočit se. Když zahřmělo, vytrhl z pochvy meč. Čepel se oslnivě zableskla. Vyrazil.

 

Strážci neklidně vyhlíželi přes hradby. Nols, v tu chvíli ne nepodoben obrovskému draku, nařídil otevřít padací most. Kopyta jeho válečného hřebce zaduněla na nasáklých prknech. Vyrazil.

 

Ilodrian popohnal koně a zamával mečem. Nenáviděný tyran se blížil. Ilodrian divoce vykřikl, když spatřil Nolsovu dračí přilbu. Řítil se k němu.


Kopyta válečného koně se bořila do rozměklé země. Hrabě zvedl hlavu a setřásl husté kapky z kapuce pláště. Když zahlédl toho chudinku, pochmurně se usmál. Z pouzdra na sedle pomalu vytáhl svůj slavný obouručák. Protočil ho v ruce a hrot čepele namířil na Ilodriana. Sklonil se a přidal do trysku.

 

Ilodrian ve chvíli, kdy se jeho čepel zlomila jako páratko při střetu s elfskou čepelí, dostal strach. Pak, když se Nols v mžiku otočil a lehce, tak neskutečně lehce, ťal svým mečem, si uvědomil, kde udělal chybu. Ne že by na tom pak ještě záleželo.

Rána ho srazila ze sedla. Zem byla mokrá  a velice studená. Ale Illodrian už to necítil. Byl na místě mrtev.


Pompejus
12. 03. 2003
Dát tip
Ne že bych nebyl pro krátké díla, ale všeho moc škodí. Nechť je toto příkladem.

Radost
05. 03. 2003
Dát tip
nic moc neříkájící ústřižek... kdyby to nebylo tak neohrabaný, řekl bych, že je to článek z novin :-)

Gunhead
05. 03. 2003
Dát tip
tak kde teda udělal chybu ?? (Nols)

Lysandra
05. 03. 2003
Dát tip
Je to pěkný, možná by to chtělo někdy udělat něco většího o tom, např. co tomu předcházelo. Je to docela jednoduchý...prostý moc nevim jak to říct. Taky jsem psala a píšu takové úryvky, přijde mi to psíš jako cvičení pro psaní, než příběh. Ale stejně se mi to líbí...t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru