Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Za devatero horami

09. 03. 2003
2
0
865
Autor
Dvanáctka

     Tam, kde jen občas zbloudilý krahujec zabloudí, tam, kde ani to nejlepší sobí spřežení nedojede, tam, kde rybám nehrozí nižádné nebezpečí ze strany medvědů, tam, kde i ta nejstatečnější vlčí smečka kryje ocas mezi nohy, tam žil zkušený a zručný dřevorubec Matonoha. Nikdo neuměl zrobit tak překrásné a dokonale pevné židle, nikdo nepokácel tři sta let starý habr tak rychle jako on, nikdo nenabrousil sekyru tak skvěle jako on, nikdo neunesl v každé ruce jeden strom tak jako on, nikdo nepřežil v divočině tak dlouho, jako on, nikdo také neovládal tak skvěle umění lásky jako on, nikdo však nebydlel tak daleko jako on.

     Matonoha sám ani neznal sestu k nejbližší vesničce vzdálené pět celodenních letů mladého datla a ve vesničce o něm taky nikdo neslyšel. Ve všech městech tedy slavili úspěch řemeslníci nesahající mu ani k ochlupení. Svět byl tímto ochuzen, svět zůstal stejný, jaký byl, svět nezmění se nikdy, svět je nespravedlivý.


Daly
09. 05. 2003
Dát tip
Skvely!..nemam co dodat!Tip...

Dvanáctka
02. 04. 2003
Dát tip
Fakt díky, už to vypadalo, že si to nikdo nepřečte

j_i_r_i_k
30. 03. 2003
Dát tip
Tak tohle je geniální, to se mi fakt hodně líííbííí :)))...

j_i_r_i_k
30. 03. 2003
Dát tip
Jo a tip...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru