Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nádherné povolání

11. 03. 2003
3
0
958
Autor
Dvanáctka

     Většina lidí by chtěla být slavná. Ne tak Stupohlíd. Stupohlíd byl opravářem telefonních budek a přivydělával si jako opravář osobních letadel.

     Byl velice šťastný, sehnal-li po měsících čekání nějakou práci a ihned se do ní pustil celou svou malou osůbkou oděnou v neustále čisté a nažehlené montérky. Měl-li práci hotovu a jiné nebylo, krátil si čas četbou příruček o telefonních budkách a malých osobních letadlech, které si chodil půjčovat do knihovny. Zavítal-li při hledání některých starších publikací také ven z technického oddělení, neubránil se a vypůjčil si krásné knížky od jemu nic neříkajících autorů jako Dostojevsky, Hrabal, Kundera nebo Hemingwey. Moc rád si četl ta slova a věty, kde marně hledal něco techniky, přišlo mu to zvláštní, nerozuměl ničemu, ale hrozně rád trávil takto dnynež zazvonil telefon, on oblékl své montérky s puky a odjel pomoci někomu, kdo si bez něj nevěděl rady.

     Zvláštní, přečetl více než mnoho profesorů a přesto nebyl proti své vůli vzdělán. Byl moc hloupý, ale moc šťastný. Nechtěl nic, než opravovat telefonní budky a soukromá letadla.


píšeš fakt dobře, a myslim, že to víš. Je to všechno zajímavý.... Tohle se mi moc líbí....nevim, jak to přesně vyjádřit. Snad - roztomilé?*

Daly
09. 05. 2003
Dát tip
Nedokazu presne rict, co me na tom upoutalo, ale je to vazne vyborny...!!!!*

j_i_r_i_k
30. 03. 2003
Dát tip
Další perla, Tvůj styl se mi hodně líbí...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru