Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sbohem

18. 03. 2003
52
12
9541
Autor
LaMouette

.. hodně jsem poslední dobou slýchala.. \"..proč nepíšeš? Napiš něco nového, budu Tě rád(a) číst..\" nevím zda jim teď dělám radost.. ale pro mne je někdy snažší jak cokoliv.. tak se vypsat... možná to měla být indispozice nevím.. vím jen to, že i když teď úplně obyčejně brečím.. tak se mi nesmírně ulevilo.. věnováno V.K. a všem, co odešli.. in memoriam

Před očima se mi znova a znova zamlžuje svět. Zvláštní, jak si člověk pamatuje detaily ve chvílích, kdy je to naprosto nevhodné. Stojím za skleněnou přepážkou.. ticho přede mnou.. ticho v koutě.. ticho všude. Jen krev buší ve spáncích a na skle přede mnou se vytváří jedna zvláštní mapa za druhou. Toužím prstem do ní přimalovat další řeku.. kopec.. moře.. a zatím ruka nehybně spočívá na skle a oči nehnutě hledí do jediného místa.. Výdech a další zamlžený tajemný ostrov.. a za ním rozmazaná nehybná skvrna.. zatajím dech.. první obrysy nabývají konkrétních tvarů.. bílá truhla.. svěle modrá mašle.. bílá tvář.. škrábanec na levé tváři.. zlatý had obtočený kolem prstu.. zamčená víčka.. vyhaslé srdce.. Zase se loučím beze slov..

Stojím za skleněnou přepážkou a dívám se na svou kamarádku.. snažím se zapamatovat každý detail.. snad panika.. abych na nic nezapomněla.. abych potom nezapomněla.. abych snad vůbec nezapomněla.. a stejně vím, že nepřirozená výrazná barva rtěnky i laku na nehty jednou vyblednou.. a tak mi oči těkají z tváře na ruce.. z rukou na nohy a zase zpátky.. objíždím očima její tělo a lačně vstřebávám celou její postavu.. bože, jsem jak ten úchyl, kterého jsme přistihly jednou u dámských kabinek.. divný pohled.. třes rukou.. brrr.. A přitom já se snažím jen nezapomenout.. a to, že mi teď tečou slzy po tvářích není jen nesmírnou bolestí, ale i vzteky.. že tomu nedokážu zabránit.. Vzteky proto, že to znám.. že zas přijdou chvíle, kdy budu vzpomínat, chvíle, kdy budu plakat, chvíle, kdy si budu vyčítat.. bo.. nestihla sem se rozloučit.. a co víc, nestihla jsem říct.. "mám Tě ráda."...  A i když tu teď stojím bez pohnutí, celé moje já křičí a řve do toho ticha..  prosím, Bože, už ne.. už mi to nedělej.. neber mi blízké, aniž bys mi dal šanci se s nimi rozloučit..!!!!!!  Odpovědí je mi jen lhostejné ticho.. jak jinak... Ten nahoře si klidně mlčí jako už tolikrát..

....jako když mi mezi prsty utíkal život prvního člověka, kterého nezajímalo, že jsem zase měla tu matiku jako jediná za jedna.. že mám střapatý vlasy a velkej nos a ručně pletený svetry.. že se ale ráda dívám na svět ze stromů.. že hvízdám na prsty jako kluk.. a stejně.. dodnes vidím teď už neexistující skvrnu na mém pruhovaném svetru.. dlaně, co se snaží zastavit to rudé tepání pod nimi.. zvuk otáčejícího kola drhnoucí o blatník.. a oči, které se mlží jak sklo teď přede mnou a život z nich odchází pomalu.. a přeci rychlostí světla..

.. jako když vedle mě utíkal život mého brášky, aniž bych tušila, že je právě v cílové rovince.. věděla jsem, že to díky těžké nemoci není běh na dlouhou trať.. ale že se ta rovinka zkrátí ze 100 na 50 metrů a mě jeho odchod zaskočí v podobě maminky hlasu v telefonu.. a já už ho nebudu držet za ruku, když mu budou vypalovat v nose žilky, aby zastavili krvácení.. nebudu se mu pošklebovat, že se mu ty knedlíky zase nepovedly.. neuslyším už to jeho.. "Seď rovně!! A dojez všechno!!" a už vůbec nestihnu zjistit, zda bysme si jako dospělí rozuměli, jestli bysme se navštěvovali, nenáviděli.. nebo vlastně cokoliv..

?. jako když za mnou utíkala matka mého milovaného kamaráda, aby mi mohla  vmést do očí, že za to, že on teď leží s prostřelenou hlavou kdesi za studenými zdmi, vlastně mohu já, protože jsem věděla.. věděla, jak moc ho trápí snad milion věcí včetně jejího chladu.. že by vyměnil všechny její peníze za jediný objetíčko.. věděla, rozmlouvala, křičela, chovala, plakala s ním a? a zklamala.. proto, že jsem mlčela..

Proto tu teď stojím před rakví své kamarádky a snažím se nemyslet, na co myslela.. co cítila, když řidič strhnul řízení doleva, protože usnul a vjel do pravých svodidel.. aby v troskách autobusu přišlo o život dalších 18 lidí a zoufale křičím.. prosím, Bože, dej mi příště šanci se rozloučit..

Za zády mi vrznou dveře, vyměním si uplakaný pohled s dalšíma utrápenýma očima, naposledy se otočím.. zahlédnu ale už jen zlatý záblesk mezi šustícíma kabátama a spěchám ven. Spěchám, abych až se mi venku osuší slzy a já budu mhouřit oči proti dopolednímu sluníčku, se mohla zhluboka nadechnout a říct všem, kteří odešli a já jim nestihla říct, jak moc jsem je měla ráda a jak moc mi chybí.... jen svoje.. "Sbohem." 

 

                                                                       18.3.2003 Karlovy Vary

 

... a ještě něco.. dokud tu šanci mám.. pro všechny, kteří mi zůstali..."Mám Tě ráda." 

 

                                                                                                         

12 názorů

A.H.
06. 08. 2010
Dát tip
Upřímné a mnoho vypovídající. *

LaMouette
09. 09. 2009
Dát tip
Byyd.. mno jo.. dyz wono woboji je zivot.. s tim se nits nenadela.. snat jen to.. ze dycky de nalistovat pohatka.. zeano.. a usmivat se pak as do aleluja..:-) tak to mam desne rada.. hlavne u wostatnich..:-)

Beed
09. 09. 2009
Dát tip
LaMou... tohle mi nedělej, drahá... :(( Včera jsi mě rozesmála, dneska skoro rozbrečela... no co... *

LaMouette
13. 07. 2009
Dát tip
todlencto ce dycky enem cas..a toho mam.. aspon doufam.. este furt dostatek.. je to proste zivot.. a i tohlencto k nemu patri. Tobje tekuji pjekne za zastaveni.. a za mila slufka.

Jako jediné řeknu, že mě to velmi sebralo ... ani na chlácholivá slova se nezmohu, slzám neotevřu stavidla. Tak tu jen sedím, koukám na Přidat vlastní názor a vzpomínám na lidi, kteří odešli bez rozloučení a teď je semlel čas... Taky Ti určitě pomůže, hlavně si to nesmíš vyčítat.

LaMouette
29. 09. 2008
Dát tip
i pomlcet se tady da.. ano ano.. tekuji pjekne

LaMouette
05. 06. 2007
Dát tip
asi ne vits.. nez dyz sem to psala. tekuji pjekne za zastaveni..:-)

marrpa
05. 06. 2007
Dát tip
To je krasne napsany... verim, ze neni nikdo kdo to cet a nemel v ocich slzy..*

LaMouette
02. 06. 2007
Dát tip
Lakrov.. tekuji pjekne.. a nejni ni trosku vubets zac.. ono tady u teho dilka mi nende nejak mots cokoliv dodavat. Za svoje slzy se ni neskovavam.. a ni se za ne nestydim.. Ni za ty bolestny.. ni za ty vztekly.. wony totis desne mots pravje v takovychle chvilich pomahaj. A silny.. hm hm.. kazdej unesem daleko.. daleko vits nes si sami umime predstavit.. jen bych mots mots vsem prala.. by na to nigdy nemuseli prijit. Este jednou tiky za zastaveni.. potesilo me to.. prevelice..:-)

Lakrov
01. 06. 2007
Dát tip
Ono se asi lecos, co kdo napíše, více či méně skrytě, vztahuje k nějaké konkrétní události. Je-li to událost, o které všichni vědí, může to takovému záznamu vlastních pocitů dodat větší důležitosti. Tedy za předpokladu, že se záznam povedl, že se nikoho nedotkne. Že skrývá víc, než jen 'tahání slzí' nebo zviditelňování autora. A tenhle se povedl dosti. Do oblíbených ho nemohu přidat jen proto... prostě proto. A taky kvůli těm úchylům, o kterých je v textu zmínka. Pro Bestye: Díky. Skoro po týdnu procházím zpětně korespondenci, takže ta souvislost na mě dolehla dřív, než zjištění odkud a proč přišlo avízo. Pro autorku (neskrývá-li se za slzami a dlouhým kabátem někdo nečekaně silný): Dík a Tip

bestye
28. 05. 2007
Dát tip
Lakrov - jen mi to připomnělo Tvoje dílko, nedalo mi to neposlat avi :c)

LaMouette
17. 07. 2006
Dát tip
tekuji pjekne za cteni.. on je to zivot mno.. i dyz smutnej.. ale svuj..

Eva_S
07. 01. 2006
Dát tip
chjojoooo....*

LaMouette
04. 12. 2005
Dát tip
morgy... tekuji pjekne za cteni.. a doufam, ze si to od Te doby.. co si ke mne zavitala k tomuhle dilku.. slysela nejmin styrycetkratwosumkrat..:-) a esliva ne.. tak at si me Tvy blizci neprejou..:-) tiky este jednou..:-)

morgy
21. 11. 2005
Dát tip
nevidim ted na monitor, jezto mi tady tecou krokodyli slzy dojalas me kolik lidi prejde normalnimu cloveku zivotem? rekla bych stovky s nekterymi se jeden ani loucit nepotrebuje ale s temi blizsimi... je to smutne..moc smutne a zivot..potvora! tak kratky.. je mi to lito..MOC* a vubec...nejak mi nikdo dlouho nerekl, ze me ma rad pujdu navstivit sve blizke

Amposhka
24. 06. 2005
Dát tip
cítit je důležitější než říct. Ale říct je taky hezké, když je to vysloveno v pravý čas a chvíli... Oni to vědí....

LaMouette
24. 06. 2005
Dát tip
tekuju Am..

exorcista
23. 12. 2004
Dát tip
slova ztrácejí na významu...někdy nejde říct, jde pouze cítit.

LaMouette
11. 12. 2004
Dát tip
mynona.. nenysou to objeti.. pro me sou to uzasny lidinky.. a sem za ne neskonale vdecna.. a proc to boli... pravje proto!... tiky za zastaveni..

LaMouette
11. 12. 2004
Dát tip
Jani.. tiky tiky.. a vim vim.. cas je bajecnej lekar.. enem by mel negdy ordynovat kratsi lecebnou dobu.. ale nastesti.. jedna jistota je.. vyleci secko..sem wo tom cesfjecena.. a vis jak.. si zlaticko.. a ja vo tom wim.. mlack pro Tebe.. :-)

dokonalá..... jsem se neubránila slzám..... vím, jak dokáže bolet, ale každá bolest jednou otupí, i když zůstane v srdci.... mám Tě moc ráda Luci.... t

mynona
19. 11. 2004
Dát tip
neznám tebe ani žádnou z obětí a přesto mně to bolí.proč?....Sr....

Sybian
05. 11. 2004
Dát tip
nehybne sedim a mlcim. a vzdavam hold ... srdci. G *

LaMouette
05. 11. 2004
Dát tip
... dekuji... nejen srci...

Alojs
03. 11. 2004
Dát tip
jelikož tohle psal život, nemohu jinak. Při této konstelaci nehod se bojím i hodnotit, abych nepoužil nějakého nevhodného slova. Takže to zkrátím a TIP

LaMouette
03. 11. 2004
Dát tip
nebojim se slof.. Lojziii.. tiky i tady..

Dolente
25. 09. 2004
Dát tip
Tehdy v tom autobuse zahynuly obě děti jedný mojí kolegině z práce. Chápu o čem mluvíš. Oslovilo mě to. t*

LaMouette
25. 09. 2004
Dát tip
Dolente.. dekuji za vzpominku...

Dolente
25. 09. 2004
Dát tip
Rádo se stalo.

Elyn
29. 08. 2004
Dát tip

KikiRiki
26. 07. 2004
Dát tip
*

slunicko85
03. 07. 2004
Dát tip
i slzičky ukáply.. Všechna tvá dílka jsou naprosto originální, nádherná a jedinečná. Takhle jsem Tě dosud neznala. Jak dokážeš vyjádřit pocity... tohle je smutné, ...ale jak mi říkáš.."nikdy nebude špatně dýl jak rok".. zůstaň optimistkou :-) *

dik moc......

Bebitka
08. 06. 2004
Dát tip
mám tě taky*

LaMouette
08. 06. 2004
Dát tip
i ja Tebe..

Dixie
17. 05. 2004
Dát tip
¨... a to Tě ani neznám ...

Dixie
13. 05. 2004
Dát tip
Lucijko, skoro jsem si pobrečel - a to se mi nestává. Mám Tě rád. Honza *

LaMouette
13. 05. 2004
Dát tip
daplerku.. tiky.. vazne.. a mots..

LaMouette
13. 05. 2004
Dát tip
Honzii.. i slzy k zivotu patri.. aspon ja se za ne nestydim.. a tiky .. za secko..

dapler
03. 04. 2004
Dát tip
Jéžiš, to je....krásný, Mouettko. T

studanka
29. 11. 2003
Dát tip
Seregil: mám tě ráda..........

pbadraj
19. 11. 2003
Dát tip
Tak tohle jsem neměl před spaním číst. Nebo vlasně měl a víc krát. Dík za pohled " z pozaskla" bp

Goldberry
13. 09. 2003
Dát tip
*** Přeji Ti, aby ses už nikdy nemusela loučit..

LaMouette
13. 09. 2003
Dát tip
moc děkuji Goldberry.. také bych si to přála.. akurát že ten život se bez té smrti prostě neobejde.. ale tíky.. opravdu..

Feeling
06. 06. 2003
Dát tip
za to jak cítíš a dokážeš to hluboce a upřímně poslat dál, poslat uvědomění, smutek ale i naději....děkuji...*

Kačírek
02. 06. 2003
Dát tip
Skoro brečím ...

geper
01. 06. 2003
Dát tip
Je to síla, která člověka hluboce osloví!

bor_uvka
13. 05. 2003
Dát tip
To je moc hezké, vyvolalo to ve mě spoustu vzpomínek. Díky Luci.

Šminka
02. 05. 2003
Dát tip
žapkoooo...chjooo....a MTR.... *

aliiiiii
26. 04. 2003
Dát tip
sestrii tak na tohle ted nemam, ale slibuju, ze se sem vratim a prectu cele mlask

LaMouette
26. 04. 2003
Dát tip
sestriiiii MTR a sem rada, ze si zpatki:-)

LaMouette
24. 04. 2003
Dát tip
Jurášku.. tíky.. mots.. a... mám Tě ráda.. a na sobotu čekej jeden expres vagonek ze západu.. :-)

Babetka
16. 04. 2003
Dát tip
Nemáš za co děkovat... Rádo se stalo!:-)

Babetka
14. 04. 2003
Dát tip
Souhlasím s alim a vůbec všechno už tady bylo řečený, takže ode mě jen * a díky! Za to, jak jsi to napsala, za to, že jsi měla sílu to napsat, za to, že jsi tím vyjádřila i mé pocity ze životních ztrát a hlavně za to, že přez to všechno neztrácíš naději...

LaMouette
14. 04. 2003
Dát tip
Babetko.. tíky mots.. potěšilo to.. a naděje je díky tobě zase o něco silnější..

Drago
10. 04. 2003
Dát tip
... 5/5+T+V

Algaranna
02. 04. 2003
Dát tip
reklas to vsechno...***

Humble
01. 04. 2003
Dát tip
Když se řekne lama, tak mě vždycky napadne to roztomilé zvíře, co v jednom filmu mělo dvě hlavy (a možná to byly dvě lamy vedle sebe, to už si fakt nepamatuju). :o)))

Už ti nikdy neřeknu lamo je smutný, když někomu nestihneš říct, že ho máš ráda, ale mnohem smutnější je, když to řekneš a nikdo to neslyší... *

Seregil
31. 03. 2003
Dát tip
svatá pravda cekanko....

Nepodporuj mě v mejch moudroslovích, jsem potom k nezadržení :-)

LaMouette
31. 03. 2003
Dát tip
čekanko... lamo je náhodou milé.. bo lamy sou krásná zviřátka s ještě krásnějšíma wočkama.. a v naší klučičí partě.. kde sem byla jediná holka.. sem náhodou plivala jak ony.. daaaaleko.-)) a máš naprostou pravdu.. možná ještě trošku horší je.. když Tě slyšet nechce.. a děkuji..

Seregil
31. 03. 2003
Dát tip
cekanko... jenom se nezadržuj.... :-)

LaM: To ano, krásná jsou, ale když se dneska řekne lama, tak asi každýho nenapadne zvířátko, ale špatnej hekr, tak ti tak řikat nebudu :-) A tak jsem to myslela, když tě neslyší, protože nechce, protože o to nemá vůbec zájem :-) A neni zač, děkuju já za ten zážitek :-) Seregil: To nejde, to sem nepatří, tohle je lamina básnička a její prostor :-) mimochodem, SEREGIL????? :-)))

LaMouette
31. 03. 2003
Dát tip
mno jo.. a mě zrovinka napadla enem ta lama..:-))) ach my plpý ploncky:-)) a zlatej náš jednoduchej svjet:-)) a vůbets.. je jarooo bude zas krááásně:-)))

Seregil
31. 03. 2003
Dát tip
cekanko_ucekana: tak proč mi posíláš avi???? :-)))) LaMouette mi odpustí.... :-) (jeden zářivý úsměv unaveného a nemocného pracovníka call centra, které padlo...)

Andulka
30. 03. 2003
Dát tip
Richard Bach:Illusions Here is a test to find whether your mission on earth is finished: If you're alive, it isn't. P.S. Nezapominej zapalit svicku za kamaradku, ji to potesi....pa

alim
29. 03. 2003
Dát tip
La M...tak to by me zajimalo, kdo te nema rad...toho si podam..:-))).. to bude asi jen tim, ze nekteri jen proste nemaji cas rozumet...a ani se o to nesnazi....ja te neznam a mam te rada... zajimave...:-)))

Humble
28. 03. 2003
Dát tip
Chodil se mnou do stejného ročníku - skvělý človíček, motor společenských či sportovních akcí. Šéfoval stávkovému výboru MFF UK v listopadu 1989 - měsíc spal (nebo spíš nespal) ve škole, odkud se nehnul na krok, klidně a rozvážně dělal vše, co bylo potřeba. Absolutně každý ho pak chtěl volit do studentské komory Akademického senátu. Odmítl s tím, že splnil, co si předsevzal, a dost. Do senátu pak postoupili ti největší blbci (ještě teď mám husinu), pár studentů pak pokračovalo v různých politických uskupeních, v parlamentu... Spolupracoval pak s pár lidmi ze školy v nějaké makléřské firmě, když později došlo na tunelování Plzeňské banky, taky už u toho nebyl. V té době jsme dělali spolu počítačové překlady. (sakra, to už by skoro vydalo na kratičkou povídečku) Spadnul v Tatrách, když na laně jistil kamaráda, který ho strhnul s sebou.

nemám co dodat... t

yoyo
23. 03. 2003
Dát tip
Zivot je nekdy kruty. Ale na druhou stranu bez smutnych okamziku by jeho krasa ztratila na lesku...

Neewoa
22. 03. 2003
Dát tip
Také smutné....až mi je na zaplakanie:(.....Ale v skutočnosti je to krásne povedané....Lúčenie je vždy bolestné...a hlavne to posledné....zostáva nám naveky v pamäti....je to spomienka, ktorú nemožno vymazať....a práve preto tí čo nás opustia vlastne stále žijú...v našich spomienkach ;))))

alim
22. 03. 2003
Dát tip
ach jo..lidicky..na co je ten Pismak dobrej..se muzeme tady i hezky vybrecet..vykecat...zanadavat.. a hlavne se mit aspo trosku radi..jako lidi...zacina se mi tady libit...:-))) takze vsem, kteri se maji radi...klidne se tady rozmnozte..at je nas vic..:-))).

Seregil
22. 03. 2003
Dát tip
K tomu nemůžu nic napsat... je to plné trpkého zklamání a smutku, který z toho sálá... opuštěnosti... čili Humble se trefil... Neplač a žij s těmi, kdož žijí.... i když je to těžké.......... smrt blízkých bolí - sám to znám (ač mlád)

LaMouette
22. 03. 2003
Dát tip
Neewoa... máš naprostou pravdu.. nenapsala bych to lépe.. děkuji.. alim.. taky sem moooc ráda, že jsem to tu objevila.. a kupodivu náhodou a to kupodivu kvůli člověku, který mě nemá rád... i to je život.. já to tady miluju:-)) Seregil.. nemohu být zklamaná, že mne opustili.. tak to tu na světě chodí, lidé přichází a odchází... je pravda, že když sme to psala, přišla sem si velmi opuštěná.. naštěstí ej to ale jinak, mám lidinky, kteří mě můžou.. naštěstí.. a tíky za ně:-))

Seregil
22. 03. 2003
Dát tip
Myslím, že tomu docela rozumím, já některé věci schroustávám ještě teď.... ale máš pravdu, jsou lidi, kteří mi pomůžou to překonat..... :-)

Jasmína
22. 03. 2003
Dát tip
Uleví se když to člověk ze sebe sejme, třeba jen vezmeš tužku a vložíš svá slova na papír. Člověk se kolikrát trápí kvůli prkotinám a ony jsou ještě větší bolístky, přeji Ti ať to brzy přebolí a tvou tvář nezkrápí slzy, nýbrž úsměv zářivý ...

Neewoa
22. 03. 2003
Dát tip
Každý to vie...ibaže niektorí si to nechcú priznať...takže sa so stratou potom nevedia vyrovnať:(...Ty našťastie patríš k tím ostatním..:))A dúfam, že aj ja...:)

clovrdka
21. 03. 2003
Dát tip
je to hrozně smutný.....a přeci krásný......máš můj tip

Humble
21. 03. 2003
Dát tip
Můžu to kdyžtak zařadit do klubu? Předem dík.

LaMouette
21. 03. 2003
Dát tip
Humble... jasně, že můžeš, a není proč děkovat...

Humble
21. 03. 2003
Dát tip
Maminka mě tak vychovala. Je lepší pěkně poprosit a poděkovat než být obhroublý hulvát. Jdu na to zařazování (ještě jsem to nikdy nedělal, tohle bude premiéra). :o)))

Yfča
21. 03. 2003
Dát tip
* A mějme se rádi. A hlavně si to říkejme. Alespoň občas...

LaMouette
21. 03. 2003
Dát tip
Yfči... děkuji.. učím se snažit.. a bych řekla, že mi to začíná i jít :-)

Humble
21. 03. 2003
Dát tip
Jasně, milujme se a množme se!

rainman
21. 03. 2003
Dát tip
...jo, ten svět za to někdy stojí :-)...*

LaMouette
20. 03. 2003
Dát tip
twojčííí... su optimista.. a asi už i zůstanu.. a venku svítí sluníčko.. a já mám ráda Tebe.. a šecko bude enem lepčí... a vůbets.. tralalala:-)) a pusu a srdíčko.. mám ho porád u sebe:-)

alina
19. 03. 2003
Dát tip

clovrdik
19. 03. 2003
Dát tip
... smutný .. a dost špatně se na to něco říká .... :-(( ...

guy
19. 03. 2003
Dát tip
já myslím, že někdy se ta slova nemusí vyslovovat ... to, že sme něco nestihli je asi hlavně náš pocit ... a že bysme ho stejně měli, i kdybysme to říkali stokrát denně ...

fermosa
19. 03. 2003
Dát tip
*

alim
19. 03. 2003
Dát tip
ti s kterejma ses nestihla rozloucit, ti to nebudou mit za zle..protoze jsi pro ne byla...trebas jen na malou chvili...ale urcite vedeli, ze v tobe meli nadherneho cloveka, ktery je miloval...nekdy se to opravdu jen nestihne rict...ale dulezite je, vsechno to pred tim...diky za tve radky, rekly mi strasne moc a proto se delim o tvou bolest alespon tim, ze ti rozumim, citim a vim, jake to je....myslim, ze mit za pritele cloveke, tveho srdce je nadherny dar... preji vsechno - jenom dobre..a za tve srdce velky tip* a hlubokou uctu...

aRmida
19. 03. 2003
Dát tip
*

LaMouette
19. 03. 2003
Dát tip
clovrdik... vim... ale i tak tíky.. guy.... doufám v to, že i když nevyslovené.. tak přeci o tom věděli.. alim.. tvoje slovíčka mě neskutečně potěšila.. je nesmírně milé cítit takovou podporu.. a za tu děkuji...

houba
19. 03. 2003
Dát tip
mám tě ráda........ *

tanganika
19. 03. 2003
Dát tip
psst***

halivera
19. 03. 2003
Dát tip
nikomu nemůžeš říct něco, co už neslyšel.. chovám, houpám, hladkám.. a lu? mám tě ráda * za odvahu všechno totok sdělit a jsem ráda, že už víš..

LaMouette
19. 03. 2003
Dát tip
houba.... děkuji..:-) tanganiko .......... ali.... asi máš pravdu.. možná zbytečné slovo.. a asi mě neslyší.. ale co kdyby... a ano.. vím, ale taky vím, že už víš i Ty.. mám Tě ráda a to že jsem poznala KuK i KuK.. to mi nikdo neveme.. moc mi pomáhá, že vím, kde Tě najít.. a za to tíky.. veikanananáánský..

halivera
19. 03. 2003
Dát tip
chicht ;o) tak tu masch lu, jedno speschl "orikinální" KuK i KuK wod wopátka, co je rádo a moc mu pomáhá, že ví, kde tě najít a za to těkujeee.. mocli ;o)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru