Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Za oknem bytu v zóně 1a

21. 03. 2003
1
0
517
Autor
Maerf

Byl to ten nejsmutnější pohled z okna, jaký jsem kdy zažil... jeden byt v Dejvicích... v bytě ještě dva lidé... cizí, blízcí... bylo to jak v nějaké špatné televizní šou... manžel i manželka a její milenec...

Za oknem

tři vrabci se honili

křičeli, že došel ptačí zob

jak letěli, slzy ronili

padaly - o zem zvonily

než pod stromy našly svůj hrob

(prosinec 2001)

 


katugiro
22. 03. 2003
Dát tip
Rowenna to řekla moc dobře, také nevím, jak by to na mě bez prologu zapůsobilo... myslím, že by to znělo dost banálně... :)

Rowenna
21. 03. 2003
Dát tip
Tohle vypadá zajímavě. Jen nevím, jak bych to vnímala bez prologu. Asi úplně jinak, a jestli je prolog součástí básně, vysvětlující, neměl by být skutečně součástí básně, a ne prologem? Přesto tip.

Tynic
21. 03. 2003
Dát tip
Souhlasím s Rowennou, v básni by mělo být i něco z prologu, nebo by tam prolog neměl být vůbec i tak by báseň měla svou sílu. Co mi ale vadí daleko více je poslední závorka. Velice mě rozladila. Taky jsem se docela zaškobrtl u faktu, že začínáš mluvit o vrabcích a pak ležérně přejdeš na slzy, což jsem poznal teprva až po Y (padaly, zvonily). Jen tak dál ! Tynic

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru