Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Konec (Odchod)

21. 03. 2003
1
0
1452
Autor
Thurin

Dřív nežli odejdu, chci Ti jen říct,

opravdu milovat znamená víc.

Víc než jen polibky,vic než jen slova,

víc než jen milování krásnýho těla.

 

Dřív nežli odejdu, chci Ti jen říct,

opravdu milovat znamená víc.

Víc než jen klenoty,víc než jen svatba,

víc než jen zbožňování ňákýho chlapa.

 

Dřív nežli odejdu, chci Ti jen říct:

"Já jsem Tě miloval daleko víc!"


Litochowitz
22. 07. 2004
Dát tip
...jo, naivní to je a navíc rýmy nesedí:)....a stejně to nakonec končí tak že miluješ víc....:)

Thurin
26. 03. 2003
Dát tip
O to přece vůbec nejde, jestli je báseň psána hovorově nebo spisovně. Navíc u této si myslím, že jí to spíše prospělo. Podle mě se právě díky tomu dostávám více do ní. Myslím, že kdyby byla psána jen spisovně, tak bys mě v ní hledal ještě tíž. Tady nešlo o to jít někam do hloubky, ale právě naopak říct to přímo a i proto je tam ten hovorový jazyk. Takže podle Tvé kritiky si myslím, že splnila přesně to, co měla. Dík za ni. Thurin.

Babetka
23. 03. 2003
Dát tip
Já myslím, že právě k této básni hovorový jazyk patří, bez něj by ztratila osobitost! Jak může být povrchní a snadno pochopitelná, když si za ní každý představí úplně jiný příběh a u každého vyvolá jiné pocity?? A já mám radši básně, u kterých si může být člověk alespoň torošku jistý, že ví, co tím chce autor asi říct! A ty tvoje zbožňuju úplně, nemůžu si pomoct...:-) Jen tak dál!!*:-)

katugiro
22. 03. 2003
Dát tip
hrozně naivní :)

Tynic
21. 03. 2003
Dát tip
Franto, první věc kterou musím vytknout je hovorový jazyk. Chápu, že je to tvůj komunikační kód, ale můj nikoli. Proto už jenom kvůli takovéhle prkotině můžeš přijít o nadšeného čtenáře. Druhá věc je ta, že se cítím mírně ošizen. Báseň to nepochybně je, ale kde jsi v ní ukryt ty ? Vše je jasné na první přečtení. Verše jsou povrchní a nejdou do hloubky. Myslím, že se příliš snažíš o to, aby jsi byl dokonale pochopen. Zkus něldy nechat nějaký verš mírně zahalen, aby si v něm čtenář nalezl něco pro sebe. Hodně zdaru Tynic :o)

Lu_Po
21. 03. 2003
Dát tip
Nenech se nopochopit. DOPORUČUJU !!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru