Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

....

26. 03. 2003
3
0
1025
Autor
lovi

Nemůžu spát

hlavu plnou výčitek a strachu

co zitra řeknu a jak

 

Snad není tak úplně pozdě

a všechno se mi nepovedlo zničit

 

Bylo hodně těžký

postavit tu bránu

z nekompletních stavebnic

 

Tak zitra zvesela do práce

 

...třeba ještě dneska usnu..

Tak ne...

..je po půlnoci


Moc se mi to líbilo a vyzdvihla bych verš jako houba - asi tím, že je vskutku originální a při čtení jsem si tam strčila " z nekompletních věcí", proto jsem se zastavila. Pěkné. Mimochodem, Movsar toho vidí nějak moc...

Drago
04. 04. 2003
Dát tip
4/5+T dílo se mi líbí a nikde tam nevidím ten sexuální podkres. možná že tyto problémy má on a takle se jich snaží zbavit... kdo ví... ale namám rád "podle sebe soudím Tebe" - to mne vždy akorát naštve... báseň se mi líbí a tipuju.

woai
27. 03. 2003
Dát tip
posvítit si můžeš, ale jestli se trefíš do doby, kdy budu mít migrénu, což se mi stává, tak na tebe budu vrčet, protože to mi pak světlo hodně vadí! ;-))) z mých textů asi vyčteš to samé ;-) ale naštěstí už jsem jich dost smazala a hlavně jich bylo hodně takových v mých 11 smazaných přezdívkách a tam jsi mi nic ošklivého nepsal, to bych si tě pamatovala ;-))

Movsar
26. 03. 2003
Dát tip
u lovi mě opět nepřekvapí jakási pro ni již tradiční sexuální šifra, jež v tomto případě nechává vystoupit na povrch výčitky svědomí, jimiž je autorka sužována pro své velmi nekonvenční pojetí vlastního intimního života, k čemuž notně přispívá tlak odmítavého postoje větší části veřejnosti ke svérázům tohoto druhu.

houba
26. 03. 2003
Dát tip
........brána z nekompletních stavebnic........tenhle verš mě asi nejvíc zaujal......*

woai
26. 03. 2003
Dát tip
jéžiši, Movsare, myslíš to vážně nebo si děláš "prdel"?! tvoje připomínka mi připadá jako odpověď na mnou nenáviděnou otázku "co tím básník myslel?" "akutní" sex v tom nevidím ;-) i když za vztahy a rozchody samozřejmě často bývá ;-) Iovi - hodně mi to připomíná... - taky jsem takhle dřív uvažovala, když jsem se plácala v jednom vztahu za druhým (ne že by jich bylo tolik) ;-)

Movsar
26. 03. 2003
Dát tip
nejen k Woai: s poukazem na pasáž se stavebnicemi mohu jasně dokladovat pozvolně se projevující autorčino nutkání po "vyznání" se z těch tužeb jež jsou pevně usídleny v temných zákoutích její duše, a která skládá jako onu zmiňovanou stavebnici, jež se má ve výsledku stát bránou k poznání jejího absolutního nitra.

woai
26. 03. 2003
Dát tip
aha, tak když to napíšeš nejen pro mě takhle hezky po lo pa ti cky tak JO! ;-))) tak absolutní nitro, jo? no, zkouším se nad tím zamyslet, i když přijmout se mi to moc nechce... ;-)

Movsar
26. 03. 2003
Dát tip
je třeba samozřejmě srovnat další její díla a nechat tak vystoupit kontury tohoto velmi složitého, ale přesto však při pečlivějším pozorování celkem jasného osobnostního rámce ženy zmítané v příbojích vlastní sexuální nenasytnosti, hraničící až s nekontrolovanou obsesívní deviací.

Movsar
26. 03. 2003
Dát tip
.

woai
26. 03. 2003
Dát tip
hm, když to říkáš... ;-) že bych si jí přečetla celou? ale být to já tak by mě tohle zhodnocení asi trochu uráželo nebo ranilo... no nic, mrknu se, ale nechce se mi tomu věřit ;-)

Movsar
26. 03. 2003
Dát tip
na tebe si Woai asi budu muset taky pěkně posvítit...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru