Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poslední slova rytířova

05. 04. 2003
6
0
1436
Autor
Lancelott

 

Ležím tady a bolest ukrutná pulzuje mým tělem. Je mi zima. Kolem leží sníh a ten sníh je rudý, je zbarven mou krví. Je ticho. Můj kůň je mrtev a čeká na mně.

            A přitom… Když jsem do téhle bitvy jel, padal jemný sníh a já zavřel oči. Cítil jsem pod sebou svého koně a na tvář mi dopadaly jemné a chladivé vločky čerstvého sněhu. A ten sníh byl bílý jako šíje mé milé. Byl něžný jako její ruce a hedvábný jako její závoj.

            A nyní, ten samý sníh je již jen chladný. Chladný jako smrt. Snad ji už i cítím slídit okolo. Jen táhni ty mrcho!!! Jdi dál!!! Táhni!!! Tady ještě nic nenajdeš!

            Cítím mráz ve svém hrdle, když se nadechuji a cítím údery srdce ve své hrudi. A jako ozvěna těchto úderů se mým tělem rozlehlá vlna tepla a posledních zásob života z mé studny, jež pomalu vysychá.

            A je tady zase. Smrt se vrací a tentokráte si mne už najde. Och, smrti!!! Kdybych se ti tak mohl postavit s mečem v ruce, sebral bych i ty nejposlednější síly ve svém těle a postavil bych se na své skomírající nohy a naposledy bych vytasil svůj meč. Napřáhl bych se a jediným mocným pohybem mistra popravčího bych tě naučil, zač je toho loket. Ach ne!!! Už slyším její skřehotavý smích!! Už je tady! Tak si pro mě pojď!!!

Yasmínová
11. 09. 2005
Dát tip
Úžasné!!!! Tip

Debbi
27. 08. 2004
Dát tip
Stařec má pravdu. Ale to mezi Zrodem a Smrtí stojí za to se narodit. A jistě ani pro cosi umřít není oběťí... Tip...

Stařec
30. 04. 2003
Dát tip
Smrt nikdy neodeženeš. Nemůžeš s tím nic dělat. Je tady. Je všude. Sejme nás. Nikdy nemine.

Lysandra
09. 04. 2003
Dát tip
Krásně se to četlo. Lehké jako vločka padající na zkrvavenou zem. t*

No jo.... taky doufám, že až si pro mně smrt přijde, tak budu stát v plamenech a šíleně se smát..... teda, pokud nebudu slzet a kašlat... přece jen ten benzín není dobrý k dýchání.... *t

fidel1
04. 04. 2003
Dát tip
...Tak si pro mě pojď!!! -nepáči sa mi iba tento náznak rezignácie, resp. zmierenia sa s osudom...

Lancelott
04. 04. 2003
Dát tip
Omlouvám se...taky mi to teď tak přijde, že to tak může vypadat, ale v podstatě jsem to myslel jako zvolání...výzva na poslední souboj..."Nevzdám se, ale jestli chceš, tak si pro mě pojď. Uvidíš, že svou kůži nedám lacino." Možná jsem to mohl napsat jinak...ale doufal jsem, že ty tři vykřičníky na konci nevyznějí tak laxně, jako nejspíš vyzněly tobě:o(

Bledulka
04. 04. 2003
Dát tip
Nebojíš se smrti, to se mi líbí, protože je jen jemným pohlazením po tváři či sfouknutím svíčky.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru