Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jen kratičkou noční košilku

04. 04. 2003
10
0
2587
Autor
Helga

Pro toho, který jen...

            Toho podivného večera jsem měl obzvláštní chuť na vášnivou postelovou scénu, jak ji uměla jen ona. Seděl jsem ve svém křesle zžírán tou obzvláštní chutí a nemohl se ubránit utkvělé myšlence, že dnes nedorazí.

            Byla středa.

            Při své minulé zdařilé návštěvě tajemně naznačila, že ta příští bude nadmíru lechtivá. Jenže již se mi mnohokrát stalo, že nedorazila. Ve středu totiž mívá ještě jiné povinnosti.

            Pečlivě jsem promýšlel, jak ji nejdříve něžně polaskám chodidlo, potom přesunu svou pozornost k její velmi citlivé podkolenní jamce a postupně se dostanu až k lemu její kratičké noční košilky.

            Nejasně jsem zaslechl chrastění klíčů v zámku a mé vzrušení začalo bouřlivě vzrůstat. Položil jsem ruce na opěradla svého křesla a s napětím očekával ten okamžik, kdy vejde.

            Pár tichých krůčků a dveře mého pokoje se zlehka otevřely. Stála tam jen ve své kratičké noční košilce.

            Usmála se na mě, přešla k posteli a lehkým kývnutím mi naznačila, abych šel k ní.

            Nejdříve jsem jí něžně polaskal chodidlo, potom jsem přesunul svou pozornost k její velmi citlivé podkolenní jamce a postupně se dostal až k lemu její kratičké noční košilky.

            Byl to podivný večer. Vášnivá postelová scéna, jak ji uměla jen ona, sice ukojila mou obzvláštní chuť, ale stále jsem nemohl přijít na to, čím mi ten podivný večer připadal podivný.

Až jsem na to přišel. 

Byl to ten večer, kdy jsem jen seděl ve svém křesle a kdy jsem si jen nechal zdát sny, které se nikdy nesplní.

Vždyť ve středu přeci mívá ještě jiné povinnosti.


Repulsion
14. 04. 2006
Dát tip
Vzhledem k rozsahu to docela jde. Akorát to mohlo být napsano poutavěji, s větší dynamikou. Tou dynamikou myslím to, že by ty tři části měly - očekávání, prožitek, procitnutí - mohly být něčím odlišeny - výrazovými prostředky, tempem apod. tak, aby se čtenář lépe mohl vcítit. Ale koukám, že je to dost stará záležitost - proč to je v tom výběru?

Gerzon
27. 01. 2004
Dát tip
Je to věc pocitů, prostě tam ty "záškobrty" nepotřebuji, abych si to užil/prožil. Ani v poslední větě ne.

Gerzon
27. 01. 2004
Dát tip
Je to věc pocitů, prostě tam ty "záškobrty" nepotřebuji, abych si to užil/prožil. Ani v poslední větě ne.

Gerzon
26. 01. 2004
Dát tip
Toho podivného večera jsem měl obzvláštní chuť [lépe: obzvlášť velkou chuť] na vášnivou postelovou scénu, jak ji uměla [zahrát?] jen ona. Seděl jsem ve svém křesle zžírán [sžírán, jako sežrat (původně. sežírán)] tou obzvláštní chutí [podruhé chuť, lépe: touhou] a nemohl se ubránit utkvělé myšlence, že dnes nedorazí. Byla středa. Při své minulé zdařilé návštěvě tajemně naznačila, že ta příští bude nadmíru lechtivá. Jenže již se mi [mi (zbytečné slovo)] mnohokrát stalo, že nedorazila. Ve středu totiž mívá ještě [ještě (zbytečné slovo)] jiné povinnosti. Pečlivě jsem promýšlel, jak ji nejdříve něžně polaskám chodidlo, potom přesunu svou [svou (zbytečné slovo)] pozornost k její velmi [velmi (zbytečné slovo)] citlivé podkolenní jamce a postupně se dostanu [propracuji?] až k lemu její kratičké noční košilky. Nejasně jsem zaslechl chrastění [charstí suché listí, klíče cinkají, možná i zvoní, když na ten zvuk někdo dlouho čeká] klíčů v zámku a mé vzrušení začalo bouřlivě vzrůstat [narůstat?]. Položil jsem ruce na opěradla svého [svého (zbytečné slovo)] křesla a s napětím očekával ten [lépe: vytoužený] okamžik, kdy [když] vejde. Pár tichých krůčků a dveře mého pokoje se zlehka otevřely. Stála tam jen ve své kratičké noční košilce. Usmála se na mě, přešla k posteli a lehkým kývnutím mi naznačila [lépe: lehce pokývla?], abych šel k ní. Nejdříve jsem jí něžně polaskal chodidlo, potom jsem přesunul svou [jako předtím] pozornost k její velmi [tady už mi "velmi" nevadí, je to stupňování v opakování - zvyšuje napětí] citlivé podkolenní jamce a postupně se dostal až k lemu její kratičké noční košilky. Byl to podivný večer. Vášnivá postelová scéna, jak ji uměla [jako předtím] jen ona, sice ukojila mou obzvláštní chuť, ale stále jsem nemohl přijít na to, čím mi ten podivný večer připadal podivný [lépe: divný. Nebo, když už chceš těžit ze zvukomalby opakování slova slova, tak: čím byl ten podivný večer podivný]. Až jsem na to přišel. Byl to ten [ten (zbytečné slovo)] večer, kdy jsem jen [jen (zbytečné slovo)] seděl ve svém křesle a kdy jsem si jen [jen (zbytečné slovo)] nechal zdát sny, které se nikdy nesplní. Vždyť ve středu přeci [přeci (zbytečné slovo), když tak "přece"] mívá ještě [ještě (zbytečné slovo)] jiné povinnosti. ***** Poznámky: 1. Zbytečně často přidáváš do textu "záškobrty", přívlastky nebo zájmena, které nejenže tam nemusí být, ale dokonce kazí rytmus a spád. Nejvíce je to cítit v pointě. V textu jsem je označil jako zbytečná slova. 2. Tyto férie s opakovaným motivem mám moc rád. Ta tvá má navíc hezkou, jemnou pointu, o kterou "rychločtenáři" zpravidla přijdou. Dobře jim tak!

Helga
26. 01. 2004
Dát tip
Tahle férie (pěké slůvko) byla napsaná kvůli těm malým záškobrtům, přívlastkům a zájmenům. Hlavně kvůli slovíčku jen, další se přidaly. Vidíš, já to vidím jako gró celého textu, tebe ruší. Třeba poslední věta by mi ve verzi "Ve středu mívá jiné povinnosti" přišla naprosto chladná a absolutně nevystihující podstatu dílka. Nu, každému co jeho jest, nicméně opět vřelý dík.

líbí :-)***** Helga byl moc zajímavej film, viděla jsem ho, když mi bylo 13 :-)))

Helga
01. 05. 2003
Dát tip
Ech? Co já s o svém jméně ještě dozvím? :)

Jo, to byl slavnej film, nikdy jsi o něm neslyšela? Bylo to o početí a o těhotenství a o porodu a byl nepřístupnej :-) chodili na to hlavně chlapi :-)))

Helga
01. 05. 2003
Dát tip
Asi jsem na to moc usoplenec. Vždyť já na nepřístupný můžu teprve rok! :) A bůh ví, jak je tohle starý...

z nějakejch šedesátejch let :-)

Bys3k
30. 04. 2003
Dát tip
jemne erotické a pritom cudné...páči sa mi to*

Helga
30. 04. 2003
Dát tip
Bystřiku, díky. (můžu Tě tak nazvat?)

Dovlatovka
17. 04. 2003
Dát tip
Líbí se mi,žes neuvedla barvu košilky, celý to vůbec dádá prostor fantazii.I když je tam dost přídavnejch jmen, jenže jsou takový...sladký, řekla bych. A líbí se mi představa, že ten chlap si uvědomil, že o něco přichází. Některejm by to neuškodilo.

Josefk
08. 04. 2003
Dát tip
milé! :-)

JASAN
07. 04. 2003
Dát tip
Výborný. Jasně, že to nikdy nebude tak, jako ve snu. V reálu je holka vždycky horší než ve snu. Ale zase ho třeba zase něčím překvapí. Ty vysněný holky umí všechno, co si vzpomeneme, ve všem nám vyhoví. Jen překvapit nás nedokážou.

:o))) Ale tu noční košilku jsem viděl úplně zřetelně a nebylo to špatné!

Helga
06. 04. 2003
Dát tip
s_b a Pišta: Nic jsem do toho nezakódovala. Skoro nic. Jen se prostě zamyslete nad slovem JEN. Kvůli němu to vzniklo. Potřebujete třeba vědět, že ta žena byla tlustá? Nepotřebujete. A to jsem to psala s představou tlusté ženy... StvN: "čtenář ví jen to"? "čtenář ví to"? - už víš, o co mi šlo? TOM a Cornel: Jsem ráda, že vám to přišlo takové... lechtivé.

Naopak, ten závěr je skvělý, ta poslední věta sedí "jak prdel na míse". :o) Corona finit opus nebo jak se to říká. :o) *, jasně.

Helga
06. 04. 2003
Dát tip
M_P: Díky. :)

alim
05. 04. 2003
Dát tip
poutave...:-)) musi se to cist az dokonce...**

StvN
05. 04. 2003
Dát tip
Tyjofka.

Helga
05. 04. 2003
Dát tip
StvN:Vole-jofka. Něco víc? s_b:Pointa je v tom, že jen snil ve svém křesle. Ale to z toho poznat je dost zřetelně, ne? Jináč dík.

No, Helgo, čte se to výtečně, to ano, ale souhlasím s beauty, ta pointa..... s_b měla zřejmě na mysli, že KDO je ta ona neznámá a JAKÉ vlastně to má povinnosti, a JESTLI jindy než ve středu chodí....... Je tam mnoho naznačeno a málo dořečeno, a člověk se nemůže zbavit dojmu, že mu holt něco z pointy uniklo....

StvN
05. 04. 2003
Dát tip
Pointa je výborná. Nechci moc chválit, ale tohle je dle mýho gusta. Čtenář ví jen to, co je skutečně důležité.

T_O_M_
05. 04. 2003
Dát tip
Vžil jsem se do celé scény úplně bez problému a teď mi koukej poradit, co s tím mám dělat (to asi nerozchodím)...pěkně děkuju. :-) Je to vážně pěkné. Pointa je naprosto zřetelná. tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru