Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jarní den

10. 04. 2003
0
0
1157
Autor
Grip

 

Je překrásný jarní den. Takový den, kdy zapomenete na všechny starosti a vyjdete si na procházku parkem s osobou vám nejmilejší. Držíte se za ruce a usmíváte se na všechny strany. Vždyť na světě je tolik krásy. A samozřejmě lásky, pro kterou je takový den jako stvořený. Zamilovaně si proplétáte s přítelkyní prsty, když v tom uvidíte největší krásu a oslavu dnešního dne. Zprvu přes hustý porost vidíte jen obrysy dvou bytostí blízko sebe. Ale cosi vám našeptává, že by jste měli jít blíže a zřetelně se podívat. Skrze větve keřů se vám naskýtá pohled, při kterém se tají dech. V husté trávě si najdete nejpohldnější místečko s tím nejlepším výhledem na láskou oplívající pár a tiše bez sebemenšího zachvění je pozorujete.

Zamilovaný muž klečí před svou dívkou a v ruce se mu blýská snubní prstýnek. Touha mu svírá hrdlo. Důležitost jeho činu mu bere schopnost dýchat. Její krása ho oslepuje. Jeho láska, vědoma si své nynější důležitosti, bere vše na sebe. Ptá se na spojení dvou duší. Ptá se, jestli se mu chce obětovat stejně tak, jako on jí. Ptá se najejí ochotu odloučit se od svého nynějšího života a postoupit o stupínek výš, ke společnému žití. Ptá se na její opravdovost lásky. Schopnost vše vytrpět. A zda je připravena přijmout ho nejen k sobě, ale i k vlastní duši. Žádá ji o ruku.

Ona, slyšící i nevyřčené, poprvé ve svém životě s někým sdílí pocity. Ví, že nemusí říci ano, aby ji pochopil. Pouze se podívá do jeho očí, které nevidí nic jiného než jednu jedinou bytost. V té chvíli pro zamilovanou dvojici neexistuje nic než jejich láska. Nevnímají lehký vítr, který jim čeří vlasy. Nevidí lístí volně poletující kolem nich. Necítí měkkou půdu pod nahoma, protože na ní nestojí. Poletují ve volnosti prostorem. Jemně se dotýkají jeden druhého. Jejich harmonické pohyby řídí spontálnost. Aniž by vyslovili slova, už znají odpovědi. Poznali sílu, vyskytující se mezi nimi a pocit, že už nejsou samy. Poznali moc jejich spojení v jeden celek a už se jí odmítají zbavit. Jsou svoji. Dali si slib. Hodlají se vzít.


pozorovatel
09. 07. 2003
Dát tip

Shammann
10. 04. 2003
Dát tip
Kdyby alespoň venku nebyla taková děsná zima...

Kandelabr
10. 04. 2003
Dát tip
teda s tebou to jaro ale cvičí :)) děláš pořádek ve své (růžové) knihovně? :)

Grip
10. 04. 2003
Dát tip
Jaro ani tak ne. Jsem nemocnej a celý dny nemám, co dělet. Tak píšu tyhle kraviny. Vlastně píšu jenom, když jsem nemocný. To mám tu nejlepší náladu:-) a hlavně hromadu času, kterého je jinak málo.

Pompejus
10. 04. 2003
Dát tip
Není to kravina, je to jen dost krátký nápad, určitě by si zasloužil rozvést. Platí dost to, co jsem napsal u tvé předchozí povídky. Moc spěcháš, když jsi nemocný, máš přece dost času a takové nápady si zaslouží víc. Spoj je, rozumně a udělej další dílo. A ještě, prosím, neber si to osobně, ale myslím, že ti chybí holka, je to tak? Připadá mi totiž, že si nemáš s kým ty prsty proplést.

Grip
10. 04. 2003
Dát tip
Holku sice opravdu nemám, ale kvůli tomu tyhle momentky nepíšu. Zkouším různá témata a čekám, co z toho vyjde. Zatím zjišťuju, že mi tohle téma příliš nesedí. Nepřestal jsem psát delší(propracovanější) povídky. Teď právě jednu dokončuju(možná už zítra ji zveřejním). No a druhou píšu delší dobu-taková maxi povídka, ale nejspíš ji rozdělím na části, jinak by to nikdo nečetl.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru