Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Loučení

14. 04. 2003
1
0
2185
Autor
Levandoras

Loučení bývá dojemné, tak si nepobrečte klávesnici...

Drazí přátelé, ale povětšinou nepřátelé, lidi, ale co, zapojím i - mimozemšťané. Kolegové a kritici a všichni, co tohle těší...

 

   Předem tohoto takříkajíc díla bych chtěl poděkovat všem, kteří našli odvahu číst moje (pro častou kritiku tomu neříkejme poezie nebo básně, spokojíme se s prostým označením X...). Jste jedni z mála, které velmi obdivuji a které, dá se říci, velmi lituji. Pro většinu těch, kteří mě nemají zrovna v lásce (Katugiro, Matthew, (G)eorge a další nejmenovaní...) mám příjemnou zprávu: Dneškem počínaje končím s psaním na této stránce (pro neznalce na Písmáku), což znamená naprosté zkončení se vším... Některá díla si tu ponechám a vaše názory a kritiky budu číst, tedy pokud mi nějaké napíšete...

 

Teď určitě někteří skáčete radostí a teoreticky jedna osoba (JÁ) mám slzy na krajíčku. Nakonec této slavné události bych chtěl poděkovat za všechny kritiky, poněvadž od většiny šly přímo od srdce a díky nim jsem poznal, ža nemám na to, abych dosáhl pozitivní kritiky................

 

Sbohem, good bye, au revoir, A věřte: Den zase příjde...

 

                                                 :-(


Patti
30. 04. 2003
Dát tip
Teda, dlouho jsem se tak nepobavila. Kodynie, ty jsi skutečně eso. Ale protože jsem pochopila, že bys, nedejbože, to mohla vnímat jako lichotku, tak ti rovnou říkám, že to není lichotka. Celou dobu tady vrníš a střídavě zatahuješ a vytahuješ drápky. Jako že jsi takové roztomilé bezbranné koťátko, zkuste si na mě sáhnout. A oni, potvory, to nezkusí. A opravdu máš pocit, jak jsi to Zlymu nandala? Jak jsi elegantně vynadala Ulitovi, že ty se bavíš. Tedy, tady ses skutečně bavila? A připadala si ještě jako ochránce práv utiskovaných a utlačovaných? Levandorasi, promiň. Slibuji, že si přečtu tvá dílka. Teď mě momentálně zajímá tenhle výplod ješitosti, tahle Kodynie.

Kodynie
30. 04. 2003
Dát tip
Patti, jsi druhá, kdo o Kodynii prohlásila, že je arogantní mrcha, takže kvůli tomu se už nerozčílím.Těším se na Tvou návštěvu. Bude určitě zajímavá. Abych pravdu řekla, moc jsem se při téhle debatě nebavila a ulita je holka, aby se Ti to nepletlo.

Kodynie
18. 04. 2003
Dát tip
Zly, Ty si ze mně děláš legraci. Tak dobrá zase nejsem, když mne ale někdo napadne, tak se budu bránit zuby nehty a použiji i nedovolené zbraně, když bude nejhůř. Zatím se mi tahle taktika osvědčila a nikdo si nestěžoval. To víš, ti kritici se nepřiznají, že je porazila obyčejná holka, to by ztratila vážnost před ostatními chlapáky.

Zly
17. 04. 2003
Dát tip
Kodynie: KDE BEREŠ FURT TU ODVAHU NĚKOHO NĚKAM DIRIGOVAT? NEJSI NEMOCNÁ? JDI DOPRDELE S TĚMA SVEJMA ODLIFROVACÍMA KECAMA, ÚPLNĚ MĚ TO VYTÁČÍ.. KDO JE TO "NÁS" ? Ulita prostě jen řekla, co si myslí... Co se vlastně rozčiluju? Když tak nad tím přemýšlím... o to ti možná jde. Nasírat. Hnusí se mi to. Ty tvý pravdy. I to jak o sobě mluvíš v první osobě. Možná je to jen asociace, ale doporučil bych ti film "Rivers of Babylon" s Anrejem Hrycem v hlavní roli. Je to sice nudný a trošku tupý film, nicméně hlavní postava, Rács o sobě mluví stejným způsobem. Rács chtěl, Rács udělal... Je to trochu o atrofovaném egu. A taky o nedostatku soudnosti, ty tvý plky. Dlouho jsem někoho takovýho neviděl. :-((

Kodynie
17. 04. 2003
Dát tip
Fajn Zly, tuhle jsem Tě chtěla pochválit za jednu hezkou a živou báseň, ale zapomněla jsem na to. Jestli jsem nemocná? Kdo ví? Spíše jsem jen robot a tak někdy nemám s druhými soucit, tak to asi bude. No jo, vždyť Kodynie už nic neříká a vlastně tu ani není. Žijte si tu všichni vesele pospolu, Kodynie nechce provokovat, ale uznává, že se jí to občas povede. Atrofované ego? Zajímavý pojem a v mém případě budeš mít asi pravdu, věř mi, nebolí to a ani mi vyvinuté Ego nechybí. Jsem jaká jsem a jiná už nebudu. Tak promiň, Zly. Kodynie bude tichá jako myška a mluvit bude jen ,když bude tázána.

Zly
17. 04. 2003
Dát tip
Přemejšlel jsem, co mi na to řekneš. Čekal jsem něco takovýho. "No jo, vždyť Kodynie už nic neříká a vlastně tu ani není. ...Kodynie bude tichá jako myška a mluvit bude jen ,když bude tázána." Nahoru dolů rychlý skotský střiky. Jenže cháchá. Pro mě je tohle voda. Mluv si co chceš jak chceš a když řekneš nějakou kravinu, nediv se. Příčina má následek. Týká se to všech. Včetně mě samotnýho.

Wopi
17. 04. 2003
Dát tip
ale lidičky, nebuďte na sebe zbytečně oškliví... (ostatně virtuální rozhovory bývají plné nedorozumění - často se ukáže při osobním kontaktu, že je vše mnohem průzračnější)

Cirilla
17. 04. 2003
Dát tip
Wopi: to nejni špatnej nápad, proč se nekonají nějaké srazy, kde vy se lidi pozanali a vyříkaly si případné spory? Byla jsem asi na dvou klubových srazech, kam dorazilo cca 5 lidí... :( Chci vás poznat :). No, pravda, třeba o mě nestojíte... Pravda, v srpnu se konaly topinky, to jsem se zrovna topila na voru.. :)

Cirilla
17. 04. 2003
Dát tip
by se pozanali, hlídám polifku a nestíhám to po sobě kontrolovat :(

Cirilla
17. 04. 2003
Dát tip
vyříkali :(((

Wopi
17. 04. 2003
Dát tip
teď v sobotu byl poměrně slušnej srazík v jedné hospodě - viz sekce Písmák - fotky - Na Pasece ;-)

Wopi
17. 04. 2003
Dát tip
ale někdy v dohlednu půjdeme s MP a SV provézt malého Stáníka kočárkem někudy parkem, mohla by ses přidat ;-)

Cirilla
17. 04. 2003
Dát tip
Slyšela jsem o sobotním srazu, řešily se spíš organizační věci ohledně Písmáka... Stáníka chci vidět ze všech nejvíc! To by bylo supééééééééér :) Budu se moc těšit!

Wopi
17. 04. 2003
Dát tip
i my

Kodynie
17. 04. 2003
Dát tip
Zly: Když víš, že tak bude Kodynie reagovat, proč si to s ní nevyříkáš osobně v její schránce a zbytečně tu neobtěžuješ svým útokem ostatní lidi. Já se dokážu ubránit vždy. Ale kdo tu má pak takový souboj, např. nás dvou - Tebe a mne číst. Tohle jsou čistě osobní věci, které se na veřejnosti nepropírají. Kodynie teď přiznává, že sama pochybila a tak se to příště veřejně nebude opakovat, jasný. Kodynie jen nemá ráda zbytečné slovní útoky jedněch lidí na druhé lidi. Že se toho veřejně dopustila i ona sama, tak se teď všem omlouvá a příště se radši bude ptát soukromě, jak to ten druhý myslel. Wopi a Cirilla: Díky za podporu a taky si myslím, že by se měli častěji konat osobní srazy písmáků, aby se konečně více vyjasnilo, kdo je kdo a jak ve skutečnosti své virtuální hlášky myslí a aby ho lidé pro příště brali s nadhledem a nehledali v jeho hláškách osobní útoky na druhé osoby.

Wopi
17. 04. 2003
Dát tip
ano ano fajn

Cirilla
17. 04. 2003
Dát tip
Kodynie: právě. On ten psaní projev je někdy matoucí, neslyšíš tón hlasu a smajlíci jsou na vyjádření čehokoliv těžce nedostačující. :) No jo, ale shodnout se lidi taky furt nemůžu, to se nedá svítit, sme lidi a co je lidský to nám není cizí, že jo?

Kodynie
17. 04. 2003
Dát tip
Cirilla: Moje řeč a co mají dělat Ti, co smajlíky zásadně nepoužívají a radši sáhnou do své slovní zásoby, aby odlehčili třeba přísný tón svého prohlášení a ne vždy se jim to povede.

Cirilla
17. 04. 2003
Dát tip
Zas na druhou stranu mám tenhle virtuální svět moc ráda, je takovej jednodušší... no, ačkoli v něčem složitější :) Písmák je už pro mě závislost, nedokážu se z ní vymanit

Wopi
17. 04. 2003
Dát tip
to mi povidej

Kodynie
17. 04. 2003
Dát tip
Taky volám Pomóc, zachraňte mne. Taky už mne Písmák příliš pohltil. Je tady moc hezky i přes občasné slovní přestřelky, které se tu mezi autory konají.

ulita
17. 04. 2003
Dát tip
Kod.: přečti si ještě jednou co stojí v záhlaví všech kritik... nevyskytuje se tam něco jako "názor" ? slovo "vhodný názor" tam myslím není, i když by se ti to asi hodilo...

Zly
17. 04. 2003
Dát tip
Útok? Z mý strany? Hmm... Spíš jezdcem před pěšáky, obrannej protitah při dámským gambitu, při tom nenápadným tlaku... "proč si to s ní nevyříkáš osobně v její schránce" Protože její způsob napadání a umravňování si zaslouží reakci. K soukromé poště se uchyluji většinou, když mám nesnesitelný pocit radosti, že jsem objevil někoho hodně blízkého. Někoho s kým si CHCI psát. Hádky v soukromé poště do mého repertoáru prostě nepatří. Wopi, Cirilla: Sám jsem překvapený. Teď je ráno, už jsem vychlad... a je to na prd, tyhle mý ketsy. Stejně se nic nezmění. Lidi sou, to co sou, prostě.

Kodynie
17. 04. 2003
Dát tip
Ne, ulito, Kodynie dnes složila své zbraně a tak Ti dá za pravdu. Měl jsi svou pravdu a já svou. Já jsem se zastala druhého, protože mi to vyznělo z Tvé strany jako útok, že se z toho nakonec vyvinula tahle ošklivá přestřelka, může za to i Kodynie, která si neumí dávat pozor na pusu, když jde do tuhého a tak se osobně omlouvám i Tobě. Každý tu má právo vyjádřit svůj názor, tak jak to sám cítí. Každý má svou pravdu, ostatní ji buď přijmou nebo taky ne. S tím se nedá nic dělat. Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem.

Kodynie
17. 04. 2003
Dát tip
Zly, co mi to děláš? Mám se tu veřejně rozbrečet, abys měl pocit zadostiučinění a já od Tebe konečně měla pokoj?

Zly
17. 04. 2003
Dát tip
Kodynie: Ne.. promiň. Možná jsem už moc dlouho vzhůru. Ostatní taky..sory very happy králíček užofka víla kombajn

Cirilla
17. 04. 2003
Dát tip
Zly: a proč se chceš hádat, ehm, tedy vyměňovat názory s Kodynií? Není lepší to nechat být? Když mně někdo něčím točí, tak si ho prostě nevšímám. (sem si vylila v poledne poblifku do klávesnice, tak píšu až teď)

Kodynie
17. 04. 2003
Dát tip
Cirilla: Nech Zleho, asi žije z toho že se s každým veřejně hádá, i když už nemusí. Já bych dala přednost tomu pohádat se soukromě mezi čtyřma očima a většinou to tak dělám, že přenesu ostrou debatu do našich schránek. Já se nerada veřejně hádám a on se nerad veřejně kamarádí. Tak to asi bude.

Cirilla
17. 04. 2003
Dát tip
Kodynie: já se hádala jen se Stvnem, ale ten se taky hádá s každym :)) No, jsem ráda, že Zly na konci trošku vyměk, jináč bych se do toho s vervou pustila! Nechápu, jak někdo může dělat dusno, když toho druhého vůbec nezná... No nic, jsem ráda, že to aspoň takhle dopadlo.

Kodynie
17. 04. 2003
Dát tip
Cirilla: Ty ses pohádala jen s StvNem? Já nejen s ním. Většina zarputilých kritiků by mohla vyprávět, jak je Kodynie zahnala do úzkých a ona sama vždy odešla středem a s hlavou vztyčenou.

Cirilla
17. 04. 2003
Dát tip
To je super, že todle dokážeš. Já jsem jen malá hodná Ciri, co z konfliktů vycouvává... Závidím!

Kodynie
17. 04. 2003
Dát tip
Nezáviď. I v statečné Kodynii je někdy malá dušička, když to vypadá, že prohraje, ale nakonec se jí to podaří nějak zkoulovat, že odchází jako vítězka. Asi je to tím, že dokáže bez rozpaků přiznat své chyby a v pravý čas si sypat popel na hlavu, aby ukázala svou dobrou vůli.

Zly
17. 04. 2003
Dát tip
Kodyna: Musel jsem si to vytisknout, tuhle debatu. Jdu s kumplama na pár piv.. a tahle exotika je myslím vážně potěší, fakt že jo... Gratuluju. Seš vážně nejlepší. Poklona. Úklona. Kotrmelec.

ulita
16. 04. 2003
Dát tip
Kodynie: takže mám mluvit jen v případě, že jsem spokojená? rozumím tomu dobře?

Kodynie
16. 04. 2003
Dát tip
Ulito, to sis špatně vysvětlila. Tady nejde o nevydření svých názorů, ale jen o to nekazit druhým radost z bohulibé činnosti. My na to máme žaludek a tak si tu takhle budeme hrát ať nás někdo okřikne nebo i neokřikne. Okřikovač bude muset ale počítat s vyloučením ze hry, protože se prostě připletl do špatné hry, víš. A tak si jdi radši hrát na jiný píseček, jestli nic jiného neumíš.

Kodynie
16. 04. 2003
Dát tip
Ne nevydření, ale nevyjádření. Roztržitost s překlepy jdou ruku v ruce.

Barbar
15. 04. 2003
Dát tip
Fajn! Blbost! Pokud píšeš protože musíš, jinak by tě to roztrhlo, budeš psát furt. Pokud si to psal jenom pro oslavný kritiky........... Písmák je trošku droga. Je to místo kam vždycky můžeš a stejně tě tu najdem (třeba pod jiným jménem) zas a zas. Jak se jednou chytíš seš chycenej a neutečeš. Ahoj, B A R B A R

dablik008
15. 04. 2003
Dát tip
hele, tohle je blbost, fakt, jestli nekoho vystipou zdejsi radobykritici, pak je to ostuda celyho Pismaka...

Kodynie
15. 04. 2003
Dát tip
Dablik008: Nech ho, on se k nám vrátí. Jen si od nás asi potřebuje pořádně odpočinout.

Relikvie
15. 04. 2003
Dát tip
Hele. proč odcházet. Každý umí to co umí. A bude líp. Tak co nerozmyslel sis to? Don´t worry.

ulita
15. 04. 2003
Dát tip
tomuhle říkám duševní masturbace... sorry...

Kodynie
15. 04. 2003
Dát tip
Ulita: Když se Ti to nelíbí, tak buď zticha. Nás to baví.

Wopi
15. 04. 2003
Dát tip
mně ne :)

Wopi
15. 04. 2003
Dát tip
až z toho píšu hrubky... :((

Kodynie
15. 04. 2003
Dát tip
Wopi: Když Tě to nebaví, tak to nedělej. On to za Tebe vezme někdo jiný a čerstvější a nadšenější. Ty můžeš zatím odpočívat, nastupující generace to zvládne taky.

Wopi
15. 04. 2003
Dát tip
to by se vám hodilo :)) tůdle nůdle

Kodynie
15. 04. 2003
Dát tip
No tak nic, Wopi a já se tak těšila, že mne bude více slyšet, když tu nebudeš. Tak už se honem zařazuji do řady, aby mne nebylo moc vidět.

Wopi
15. 04. 2003
Dát tip
Do řady a do pozoru! Na to jsi zapomněla :)))) Dobrý. Tak pohov a rozchod.

JosefTupý
15. 04. 2003
Dát tip
ach, to je patos...

Zly
15. 04. 2003
Dát tip
znám taky jednoho takovýho, umjelce, právem zneuznanýho malíře 1. nejprv se se všema obřadně rozloučí 2. při odchodu nahodí myšlenku 3. které nikdo nevěnuje pozornost (už odešel, blb?) 4. aby se mohl vrátit 5. pochopitelně se vrátí 6. něco mele 7. pak se mě zeptá, jestli bych mu nepučil dvacku (zase mě, uáá) 8. sedí tam do rána 9. prudí 10. pointa? když nikdo při odchodu z hospody neví, žes už odešel, tak´s tam ani nebyl

Zly
15. 04. 2003
Dát tip
Apropo autor: Neodcháááázej! Všichni tě milujou!!! Tvé básně jsou fakt skvělééééééééééé!!!! Ty jeseš tak úúúšasnýýýýý a jedinečný!!! Stačí? Koukni se do zrcadla. Co vidíš? Tak vidíš :-)))

Lu_Po
14. 04. 2003
Dát tip
6T3HOI890........88996GHI 097 skrat?????? Tak a teď ti JÁ dám poslední TIP.......... protože kdyby ti ho dal ně¨kdo nedejbóže jinej tak by mě to STRAŠNĚ naštvalo.........

Wopi
14. 04. 2003
Dát tip
Je to škoda. Jestli je Ti fakt patnáct, nedá se čekat, že budeš psát jako léty ostřílený autor. Ale rozhodně tu nějaký příslib byl. Jen piš... třeba do šuplíku, ale piš, časem i to ocenění přijde.

0/5 tak pa

s tu moc dlouho nevydržel... a já se těšil, co z tebe za pár let bude...tak se v tom světě měj :o))

Kodynie
14. 04. 2003
Dát tip
Kodynie si Tě přečetla od začátku až do konce, aby věděla s kým se loučí. Věřím, že se k nám zase jednou vrátíš. V Tobě něco dříme a jednou to bude chtít ven a tak se s námi v v blízké či vzdálené budoucnosti o své myšlenky písemnou formou znovu podělíš a bude to zajímavé a čtenáři se při tom rozhodně nebudou nudit.

Kodynie
14. 04. 2003
Dát tip
Wopi, mně se tohle spisovatelské mládě taky moc líbí, určitě si na nás vzpomene až zase bude mít nutkovou potřebu začít psát, básník skrytý v jeno nitru (i když zatím moc nerozvinutý) mu nedá spát a do deseti let ho tu máme zpět nebo i dříve, kdo ví.

Cirilla
14. 04. 2003
Dát tip
Proč končíš? Smím-li se ptát.

aRmida
14. 04. 2003
Dát tip
myslím, že lepší je zůstat a zkoušet psát dál. ono to jednou k něčemu bude.

Mathew
14. 04. 2003
Dát tip
Beru že končíš teď, protože TEĎ to opravdu nestojí za nic. Ovšem na druhou stranu mě to mrzí, protože kdybys to zkoušel, tak by ses určitě zlepšil. Skonči s Písmákem, klidně, ale nekonči se psaním globálně. To bych tě musel zabít :)

katugiro
14. 04. 2003
Dát tip
to potěší, když o mně někdo napíše :) Netuším, kdo jsi, ani jaká díla jsi kdy psal, na nicky moc nekoukám, kritizuji díla, ne autory. Takže o nějaké "(ne)lásce" nemůže být řeč. Stejně tak oznámení, že tu končíš, mi neříká vůbec nic :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru