Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sudeťák

25. 04. 2003
3
0
1252

trochu mi vadí, že když se mluví o těchto věcech, tak se tak nějak zapomíná na konkrétného jednotlivce...

 

           Někdy po válce asi…

sklerózu má pamětník…

jo, tenkrát byly časy,

co nestály za pětník.

 

         Vzpomíná si na ten den...

neměl tenkrát Volkswagen,

nekoukal na slečny v Bravu

- jenom jednu měli krávu…

 

        Davem se neslo nadšeně...

vyžeňte toho halamu

- a jeho krávě stračeně,

zatím nic o salámu!

 

      Chaloupku tam nechal...

na nádraží spěchal,

aby ho snad „nezhaftli*“  

Češi -  co právě zbohatli !!!

 

(* z něm. „haften“, čili: „nezatkli“)

 

      Vnuk smutnýho „sudeťáka“

v Kölnu dělá saniťáka.

A v Tschechien každá coura,

zálusk má na jeho EURA…

 

 

 


Erwin2
21. 05. 2003
Dát tip
Dobré.

Asi budu psát básničky o lásce, když je okolo toho taková diskuze :-)

Zarabeth
28. 04. 2003
Dát tip
Nevinných se píše s dvěma n. To je neskutečná krátkozrakost. By mě zajímalo, jak by ses choval ty, kdyby ti umučili rodinu v koncentráku. Je rozdíl mezi reakcí a ničím nezdůvodněnou agresí. A je pořád lepší, když potrestání Sudeťáků bylo hromadné a smetlo ssebou i pár nevinnných lidí, než aby z toho vyšli nepotrestáni nebo chabě potrestáni zločinci a vrazi.

Zarabeth
27. 04. 2003
Dát tip
Já ti to schvaluju a názorovou toleranci a "jiné pohledy" jsem vždycky podporovala a podporovat budu, problém je v tom, že právě vyjádření tohoto typu bohužel pomáhají sudetoněmeckému landšmaftu v jeho hanebných machinacích, které mají za cíl jen získat zpátky majetek, na který nemají nejmenší právo. Ti suděťáci, kteří se teď nejvíc ozývají rozhodně nepatří mezi těch pár, kteří odnesli poválečný afekt nevinně. V první řadě by se mělo dostat spravedlnosti těm, kdo za druhé světové trpěli nejvíce a to sudětští Němci rozhodně nebyli.

Zarabeth
27. 04. 2003
Dát tip
A na to nové se jdu podívat :)

Schlange
27. 04. 2003
Dát tip
s tím vyhnáním češi jenom dokázali že nejsou o nic lepší než němci, když se snížili k tomu aby jim oplatili stejně. jak měli klacek v ruce chovali se jako němci předtím - t.j. stádo se chová stejně jadno jakým jazykem mluví. škoda jenom těch neviných a slušných lidí které to semlelo taky.

Dík za typ. Fašističtí vrazi samozřejmě patří před soud, i každý jakýkoli zločin by měl být potrestaný, ať už byl spáchán tenkrát nebo dnes, to je něco na čem se samozřejmě shodnem. Já spíš nemám rád takový ty stereotypy že něco je absolutně černý nebo bílý, ono to očima toho jednotlivýho človíčka, kterej je tak nějak vlečenej událostma, může vypadat úplně jinak. Jinak, já tady ani tak nesnažím nevyjadřovat nějaký konkrétní názor, spíš jsem prostě tak trochu rebel a zamýšlím se nad věcmi okolo sebe, jestli skutečně jsou takový, jak se na první pohled jeví. Tak nějak si říkám:"Co když je to všechno (třeba jen maličko) jinak? Zajímalo by mě, co si budeš myslet o další mojí básničce, kterou dám sem do Písmáka za malý okamžik, je na aktuální téma a tak trochu ironicky komentuji jak Dobro s velikým D vítězí nad tím Zlem. (Ty výrazy "Dobro" a "Zlo" se v básni nevyskytují, to je jenom můj komentář, jak je to míněno...)

Evička
25. 04. 2003
Dát tip
Češi byli vždycky na prachy! Lehce vydělaný!Ale Henleina si vymysleli Němci!Ale ty děti, ženský a starce jsme ale zabíjet a vyhánět nemuseli!Jsme holt ale na prachy!Dík za verše z jinýho soudku než většina tady!

cvok
25. 04. 2003
Dát tip
:-) (aj ked to zas az take vesele nie je)

díky že mě chápeš...

dík za kritiku Evičko, já bych to řekl asi takhle, Henlein, Hitler, Lenin i ti dnešní humanisti a demokrati se tlučou argumentama a na toho normálního člověka každej kašle. A o tom to vlastně je a je jedno, jestli ten človíček je Němec, Čech nebo třeba Eskymák...

Zarabeth
25. 04. 2003
Dát tip
hmm. Měj mě za hanebného kruťase, a antihumanistu, ale statisíce umučené v koncentračních táborech pro mě opravdu znamenají víc než jeden nespravedlivě vyhnaný Sudeťák, když absolutní většina z nich byli fašističtí vrazi. Hluboce s tebou nesouhlasím, přesto tipuji, protože umělecky je to dobré.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru