Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Osamělá

25. 04. 2003
3
0
1571
Autor
Babetka

Tak se často cítím - sama...

 

Sama, uprostřed spousty lidí,

sama, uprostřed svého světa,

sama, už ubývají mi síly,

jsem sama, už dlouhá léta.

 

Sama čekám až má duše najde svou druhou půli,

sama, nechápaje proč mám v lásce tolik smůly.

mnohokrát jsme byla s někým, přesto v hlouby duše sama,

mnohokrát jsem milovala a nakonec jsem sama.

 

Když slunce se červánky loučí s dalším dnem,

když ukládám své tělo ke spánku a noc vítám novým snem,

když procházím se lesem a nořím se do zeleného ticha,

když prsty se bořím do zlatavého písku – jsem sama, samotinká.

 

Když delfínem bych se chtěla stát

a nakonečným mořem bez cíle proplouvat,

když jako pták toužím létat nad mraky,

jsem sama, sama se svými sny i touhami.

 

Ráno se probudím a první, co zjistím je, že jsem sama,

snad mohl by mně někdo polibkem dobré ráno dát – stačí, kdybych chtěla,

já však čekám jen na svého prince, co miloval by mé sny,

on příjde a tím jsem si jistá, aby prozářil všechny mé budoucí dny.


Beezer
22. 06. 2004
Dát tip
Nevím jestli si někdo dokáže vystačit sám. Každý asi hledáme toho druhého. Ať už je to věc pudů nebo něčeho víc. A až ho jednou najdem... je konec. Nikoho nechceme. Jsme kompletní... na chvíli :,-)

Babetka
21. 06. 2004
Dát tip
Jojo! Kompletní - to je přesně to, co bych chtěla být. :-) Někdy mě ale docela štve, že ke štěstí potřebuju někoho druhého, proč si nevystačím sama? Já vím, hloupá otázka... :-)

Babetka
20. 06. 2004
Dát tip
Děkuji za konstruktivní kritiku! Mám ráda, když mi někdo dokáže napsat, co přesně se mu na tom dílku nelíbí. Možná právě proto, že já to moc nedokážu. :-) Těch chyb jsem si vědoma, ale je to jedna z mých prvních básniček, takže to jsem ještě měla na chyby právo. :-) Snad... Samota je vážně ošidná... Jak říkáš - může být lékem i nemocí... U mě je velkým paradoxem, protože skoro nikdy nejsem sama. :-) Pořád mám kolem sebe plno lidí, ale někdy to nestačí. Něco (respektive někdo) mi chybí...

Beezer
20. 06. 2004
Dát tip
Jak říkáš. Spousta lidí okolo sebe je stále málo, okud nám není někdo opravdu blízký. Někdo s kým se cítíme tak nějak jinak. Zvláštně... krásně. Najednou se člověk cítí jakoby kompletní. Je to zvláštní, že po nějaké době to může být naopak.

Beezer
16. 06. 2004
Dát tip
Co říct. Ze začátku to fakt nešlo. Ale po nějáký době. Trošku jsem si to rozčlenil podle svýho, aby to mělo dobrou dynamiku. Pak se mi moc líbila první tři strofy. Teda, pozor na jednu maličkost. Zakončování rýmu stejným slovem: sama - sama. Nezní to dobře a ani to není moc pěkný. Ta čtvrtá sloka mi tam nějak nesedí a s tou poslední jsem se už nějak neztotožnil. Ale jak říkám, ty první tři mě opravdu oslovily. Moc hezký vyjádření pocitů. Samota je věc ošidná. Jednou se v ní člověk utápí, a jindy ji zase vyhledává. Na chvíli... na dýl... na věky. Může být lékem i nemocí. Samota je zvláštní věc. A ty ji moc dobře znáš, jak jsem se právě dočetl.

Katčenka
17. 11. 2003
Dát tip
Nadhera... t*

Thurin
16. 06. 2003
Dát tip
Ale náhoda neexistuje... Vše je jen reakcí na věci, co se již staly...

Babetka
16. 06. 2003
Dát tip
S tím bych tak docela nesouhlasila. Vše snad může být reakcí na předešlé věci, ale i ty reakce, jejich posloupnost a načasování jsou přece náhodné. Nikdy je nemůžeš předpovídat se 100% jistotou, vždy tě ten život něčím překvapí. A to je na něm to kruté i krásné... :-)

Babetka
12. 06. 2003
Dát tip
Vždyť ti v tom nikdo nebrání! :-))) To byla jen taková průpovídka, ale myslím, že docela pravdivá. Nikdy nemůžeš vědět, co tě čeká...

Thurin
31. 05. 2003
Dát tip
Já si mohu říkat, co chci.... :))))

Thurin
30. 05. 2003
Dát tip
To se nikdy nestane...

Babetka
30. 05. 2003
Dát tip
Nikdy neříkej nikdy...

Seek
29. 04. 2003
Dát tip
moc krásná a také smutná básnička. ale když vidím tvé smajlíky :-) musím v ní cítit i naději a pevnou víru že svého prince který pochopí a zatouží prožít s tebou tvé sny jednou najdeš. *

Babetka
29. 04. 2003
Dát tip
Opět děkuji!! :-) Já tu naději zatím mám, horší bude, až ji ztratím... Ale to se snad jen tak rychle nestane. :-)

inari
26. 04. 2003
Dát tip
člověk nemůže být nikdy sám. Je vždycky se sebou. se svým vědomím a svědomím.

Babetka
26. 04. 2003
Dát tip
Nanthei, vážně se omlouvám za ty chyby, pravopis je moje slabé místo, ale zkusím na sobě pracovat, ju? :-) Já vím, že nikdo není sám, má kolem sebe plno lidiček a přátel, co ho mají rádi, ale já se opravdu často v hloubi duše sama... No jo, chybí mi ta moje druhá půlka... :-) Fagusi, asi se začnu červenat! :-) Jsem vážně ráda, že se ti ta básnička líbí... Sám bude asi člověk celý život, sám se sebou samým, ale já se snažila vyjádřit svouji touhu po lásce, touhu po člověku, který by chtěl poznat moji duši a zaplnit prázdné místo v mém, srdci... Za to rozepisování se neomlouvej, já taky neumím být stručná! :-) inari, i sám se sebou je člověk vlastně sám... Dokud se nemá komu vypovídat, komu svěřit, koho pustit do své duše, je sám...

Nanthei
26. 04. 2003
Dát tip
vždyť já taky, dokud si neuvědomím, že to tak není.... :o)

Babetka
26. 04. 2003
Dát tip
Díky za pochopení... :-)

Nanthei
25. 04. 2003
Dát tip
každý se tak někdy cítí..přesto.....nikdo není sám........ pozor na název - "Osamělá" by to mělo být..;-) (a pár dalších chybčiček)

Fagus
25. 04. 2003
Dát tip
Výborné. TLESKÁM. Krásné. Mám říct i smutné? Ne, v básni je mnoho veselí a radosti, byť jen v představách. Ale nejsou snad představy a sny naší druhou půlí, reálnější než šedivá realita tohoto šedivého světa lidí v šedých oblecích. Ano, nacházejme opravdovou krásu a porozumění v nitru nás samých. Pak nebudeme už NIKDY sami. * Promiňte, nějak jsem se rozepsal. Musel jsem.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru