Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jenom sen

Výběr: Albireo, clovrdik
28. 04. 2003
9
1
2536
Autor
FLO

Jenom další blbej sen...

Sedím u stolu a před sebou mám ňáký pití. Z něčeho mám hrozný strach. U mě stojí tři postavy. Jedna ženská a dva chlapi. Nahlas hraje hudba, ale mně to nepřipadá jako dobrý večírek, protože mě něco zneklidňuje, a to něco je ten podivnej pocit, že ti tři jaksi nejsou lidi, protože mluví bez použití slov a jejich pohled má takovou sílu, že mě zavaluje jako kamení. Dívám se na tu ženskou. Ta jenom kývne hlavou a něco mi dolije. Sem z toho zmatená, mám z ní strach a ten mladší z chlapů, vlastně docela hezkej, mi dává do ruky balíček peněz a usmívá se. A mně dochází, že tuhle sázku sem vyhrála a budu teď hodně bohatá. Ale ta ženská jenom kroutí hlavou v odmítavým gestu a ukazuje na hodiny, že ještě není půlnoc, že to ještě nemám za sebou, ale on řekne, že mně věří a podá mi peníze. Ona se mračí a neříká nic a ten třetí to celý pozoruje a jenom se vznáší a teď už vím, že to rozhodně nejsou lidi a celý mně to dochází, jenomže už je pozdě něco dělat, protože ty zatracený peníze držím v ruce a tím pádem už sem jejich a ten třetí, co do teďka mlčel, se začne tak strašně smát, až mě to dohání k pláči, protože vím, že z téhle hry už nevycouvá.. Je mi jasný, že de o zvrácenou zábavu sil ze záhrobí a já sem do toho spadla jako ňáký hlupák. Smějou se až na jednoho. A já tam sedím, s tou hudbou, s pitím a vím, že tohle mě bude stát život. S tím mladým se ocitám někde v lese. Je to hnusný, spálený les. Všude je šedo. On říká, že tohle není dobrý, mít takový sen. Brečím a říkám, že je mně hrozně blbě, protože sem vyvedla něco, za co draze zaplatím, a on říká, že proto, že sem vyhrála, někdo umřel a my se teď na něho musíme jít podívat.

Stojíme na hřbitově u hrobu, do kterýho není vidět, protože je černej. Je tak strašně černej, že je černější než nejčernější temnota. Ale já stejně vím kdo tam je. Vím, kdo tam leží a je mi z toho tak strašně, že chci pryč, ale nejde to. Stojím tam nekonečně dlouho. Hřbitov je neuvěřitelně hnusnej. Blbej, hnusnej hřbitov. S tím mladým se deme projít. Nadávám. Chci pryč.

Nevěděla sem, že někdo umře, když vyhraju. Mladej říká, že teď, zatím sem v bezpečí, ale až příde hrát někdo další a vyhraje, tak já umřu. Ale nebude to teď, dokud spím. Ale až se vzbudím.


1 názor

Histreo
03. 10. 2009
Dát tip
a kdo z nás že jel na střele? no já neměla odvahu...

MrUďa
18. 09. 2003
Dát tip
Kurňa, to je schíza nebo jak se tomu říká. tenhle styl se mi líbí. tip Ale teď si představ, že to nebyl žádnej sen, že se to opravdu stalo někde ve stavu mimo vědomí, ale ve skutečnosti...brrrr

WiruZ
01. 09. 2003
Dát tip
*/*

clovrdik
21. 08. 2003
Dát tip
nádherně napsaný, až t oho zamrazí ....; TIP a za tu atmosféru si v povídkách zasloužíš výběr a s dovolením zařazuju do klubu ...

Kolben
04. 08. 2003
Dát tip
Tohle je druhá věc od tebe co čtu (čtu je totiž pozpátku od doby vzniku) a už si tě řadím do oblíbených autorů. Jak jinak než jeden velkej sladkej TIP

Stevenson
24. 07. 2003
Dát tip
**

Narvah
02. 06. 2003
Dát tip
ale jo *

Sanjuro
30. 04. 2003
Dát tip
Ehm ehm...

JASAN
28. 04. 2003
Dát tip
Tyhle snový povídky miluju. Ber to z tý pozitivní stránky. Nebude to teď. Bude to třeba za šedesát let. Teď si dostala balíček peněz, držíš je v ruce. A držet prachy, to je vždycky dobrý.

Albireo
28. 04. 2003
Dát tip
Tak to je opravdu horror! To je nejenom na Tip, ale pro tu sugestivitu i na Výběr.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru