Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příliš rychle...

05. 05. 2003
1
0
595
Autor
Bulbosaurus

Proč?

Zamysleli jste se někdy nad tím, proč tu vlastně jsme? Jasně, někdo musí zachovávat rod,ale proč zrovna vy? Vždyžt'  atˇ hledám jak hledám, nenacházím jediný důvod proč se tu trápit. Ano trápit. Vždytˇ je každý den stejný,fándí... Každý je ke každému lhostejný...není to škoda? Jistě, jsem stejná jako ostatní. Ale proč? Proč jsme všichni takový? Museli nás zkazit rodiče. Vždytˇ jsou to ti první, kteří mají na dítě již od malička vliv. Prvních pár let jsou taky ti jední. A právě v rodině, kde by se každý měl cítit v bezpečí a pohodě, se setkává s nepochopením, lhostejností... Dítěti pak všechno tohle logicky připadá jako běžná součást života, chová se tak k přátelům...ke všem, ale proč? Nechápu že jsem tu mohla vydržet žít celých devatenáct let. Při představě oslavy svých šedesátin mě jímá hrůza..... Vlastně ani necítím potřebu tu dál být. Proč? A přivést na tenhle svět dítě? Neblázněte! Při představě, že bude okolí vnímat jako já, je mi ho již předem líto.  Je to smutný. Proč to nikomu už dávno nezčalo vadit? Proč s tím už dávno někdo něco neudělal? Proč to musíme snášet? Proč?  
Drago
15. 05. 2003
Dát tip
ano, souhlaasím s houbou. když budeš pořád jen utíkat a kňučet, nikdy se nezastavíš. postav se tomu někdy čelem... a uvidíš že to pak všechno půjde líp... :o)

Celebrian
15. 05. 2003
Dát tip
To je pesimismu panečku...určitě máš kolem sebe aspoň pár bezvadných přátel a jestli ne tak se časem najdou...lidé nejsou jen zlí a povrchní atd..ikdyž to hodněkrát tak vypadá..

Carrie
15. 05. 2003
Dát tip
souhlas s houbou, Kandelabrem a Nedoléčeným... máš takovej krásnej nick, tak si udělej ze života trošku prču, ne? ;o)))))

Watukina
15. 05. 2003
Dát tip
Přečetla jsem obě Tvoje díla. No, na devatenáct docela krize, nemyslíš? Co se týče úvahy, začátek mi přijde jako přednáška z patologie sociálních jevů. A to hodně školní. Proboha, až jednou budeš mít dítě, tak bude záležet právě na TOBĚ, co dáš SVÉMU dítěti do života! Nezlob se na mě, ale taková rivalira proti světu sluší tak čtrnáctiletým. Tomu věku odpovídá i Tvoje báseň.

Tláska
05. 05. 2003
Dát tip
Velice zajimave

houba
05. 05. 2003
Dát tip
nad tím, proč tu vlastně jsem, se zamýšlím pořád..... a došla jsem k názoru, že pokud bych se jenom litovala, jako se lituješ ty, proč jsi vlastně na tomhle světě a co se životem, bylo by to jasně na provaz.... ale když se k životu stavím čelem, s láskou a pokorou, s očima otevřenýma, nacházím krásnej svět, úžasný lidi..... možná jsi narazila na něco negativního, ale je škoda to vzdát..... jinak, doporučuju knihu Cesta pokojného bojovníka od Dana Millmana, tam je vše....... :o) měj se krásně...........

Kandelabr
05. 05. 2003
Dát tip
tohle je jenom mělké kňourání, alibismus...nechceš tu být dál? tak šup pod vlak, když v tom máš takhle parádně jasno. (snad tě neurazí špetka cynismu, myslím to v dobrém. :) prostě říct že všecko stojí za hovno je tak jednoduché...ale bojovat s tím a proti tomu....

někde se zpívá.. jaký si to uděláš, tak takový to máš .. :-) /hezky to napsala houba/

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru