Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tvůrčí sprcha

08. 05. 2003
1
0
716
Autor
Kendy

Nedivte se, až si to přečtete. Jedná se o TVŮRČÍ SPRCHU - to je taková pisatelská forma, kdy se autor před psaním svého díla napřed vypíše ze všech svých pocitů - vyprázdní si hlavu, aby tam nic nezůstalo navíc a pak může vesele škrábat to své dílko. Věřte mi, funguje to. Jeden takový příklad tvůrčí sprchy vám zde předkládám...

Snídám. Rozespale zírám na namazaný chleba. Je pět hodin ráno. Svítá a místnost je tichá, celý dům spí. Hledím přes dlouhý stůl na protější dveře. Nad nimi polonahý Kristus hledí na mě svýma přivřenýma očima. Cesta na věčnost, cesta k osvobození. Dívám se na šálek s čajem. Tam kdesi na dně leží rozpuštěný cukr. Tam kdesi na dně života i já ležím pod skladkým čajem toho, co jsem dokázal. Sladký nápoj, jímž jsem sladil život mým známým a kamarádům. Ne, ještě nejsem na konci téhle cesty, ale už myslím na finiš. Je to zmatené.

 Snídám. Venku svítá. Ulice je prázdná, jen sousedka spěchá do práce. U chodníku auta. Po noci zase přijde ráno, po smutku nadšení, po zklamání naděje, po spánku probuzení. Jednou se probudit do toho světa kdesi mimo. Ve věčnosti. Pak budu hledět na tento svět jako na tuto ulici. Bude to zajímavé. Teď je to zmatené..

 Snídám. Už zase polykám další sousto namazaného chleba. Připadá mi jako život s osudem. Namazaný jako přesně nalinkovaný papír. Je takový, jak nám byl namazán a teď ho pomalu ukusujeme a vychutnáváme. Někdo pomalu, někdo rychle, někdo ve spěchu, jiný naráz. Je to zmatené.


PS
17. 05. 2003
Dát tip
Fakt. :o) Je to zmatené.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru