Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Reformátoři

14. 05. 2003
2
0
764
Autor
Schlange

Podle mého soudu reformátoři způsobili víc neštěstí než jakákoli jiná síla v lidské historii. Ukažte mi člověka, který říká: "Něco se musí udělat!" a já vám ukážu hlavu plnou zlých záměrů, které se nemohou nijak jinak realizovat. To, o co se neustále musíme snažit, je nalézt přirozený běh věcí a jít s ním.
Jeanne
13. 06. 2003
Dát tip
možná že přinesli i něco pozitivního *

Bakchus
14. 05. 2003
Dát tip
Ukaž mi přirozený běh věcí! Pojem přirozenosti je tak krásně kaučukový, že si s ním můžeš házet sem a zase tam jako s míčem. Vždy záleží na úmyslech. Výsledek jednání je komplexem tolika příčin, že nelze posuzovat dobrou vůli podle toho, k čemu nakonec vedla. Cesta do pekel bývá ovšem někdy dlážděna těmi nejlepšími úmysly-známá věc.:) Nic nedělat je krásná filozofie (můj zákon far niente zní:), vzpomeň si ale na Fausta: Jen pak jsi hoden svobody a žití, když rveš se o ně den co den. Má rada: reformuj svoji mysl každý den.:)) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru