Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Den a noc

15. 05. 2003
2
0
524
Autor
Arašíd

Už zas mě něco napadlo. No beztak to je zas nějaká hrůza, doufám, že ne tolik jak ty předtím!!!

Den a noc

  Kdysi dávno se den a noc nestřídali. Byli ve stejnou dobu a byli stále spolu. Bylo tehdy pořád jen hezky a nikdy škaredě. Až jednou, nikdo už neví proč, se stalo, že se na obloze nesešli.
  Den byl tak smutný, že nejdřív začal noc volat. Tehdy se poprvé zvedl silný vítr, byl tak silný, že stromy začaly padat, a tak zoufalý, že řeky sílily a proud se dni snažil pomoct noc hledat. Když se však noc nepodařilo najít, den zesmutněl ještě víc, tehdy se poprvé zatáhlo nebe nadutými, šedými mraky a začalo hustě pršet. Den tak moc plakal, že byla vyplavena jezera, rybníky i řeky a všichni lidé se najednou rozběhli domů, nikdo nechtěl zármutek dne ani vidět. Někteří se sice dívali z oken, ale začali na jeho pláč nadávat.
  Mezitím noc tiše zoufala, ani ona nechápala, kam se jí den ztratil. Také byla smutná. Za chvíli začala plakat. Jenže se pak na všechno rozzlobila, tehdy poprvé země ucítila, jaká je bouře hořce plakající noci. Blesky se vrhaly na zem a ničily, na co přišly.
  Pak se ve stejnou chvíli den i noc uklidnili, stalo se totiž něco, co nikdo nečekal. Na té straně, kde byla noc, najednou vyšlo slunce. A tehdy se opět uviděli. Najednou bylo vše zase krásné. Oba byli šťastní. Lidé to poznali. Chvíle, kdy k nim přicházel den, nazvali jitrem, a chvíle, kdy k nim přicházela noc, nazvali večerem.
  Tyto chvíle byly vždy nejhezčí, ať už pro den s nocí, či pro lidi, kteří jen z povzdáli sledovali jejich lásku.


johanne
27. 02. 2004
Dát tip
hmmmmmm, je to strašně strohý... nic moc

815_0
23. 05. 2003
Dát tip
Myšlenka je fakt pěkná, i když - tak jako asi všichni - kdyby se to trošku učesalo a dokreslilo, bylo by to skvělý :) Hrubky mi nevaděj, ale noci a dnu bych dal jména (Den, Noc)...:) Jinak pěkný :)

Arašíd
16. 05. 2003
Dát tip
No ja nejsem az tak dobra cestinarka. Jsem sice ve tride nejlepsi, coz zaroven svedci o tom, ze jsme v cj dost spatna trida. Ale dik.:-) gASK: puvodni zneni prezdivky je Peanut. Mam ji z Ameriky.

Opravdu pěkná myšlenka, možná o trošičku víc propracovat a bylo by to super.

Arašíd
15. 05. 2003
Dát tip
Dik.

Prokletí
15. 05. 2003
Dát tip
Cheche, přečti si indiánský pohádky, najdeš tam mnoho podobného ;o) Pá m.

dyk je to docela roztomilý!

gASK
15. 05. 2003
Dát tip
Myšlenka úžasná, taková skoro jitřní:) myslím, že ani není třeba jí moc rozvádět, spíš jen tak zaoblit a uhladit a učesat a vůbec:) ..jen ty hrubky mě tam bolej...auau.. *t +bonus za přezdívku..takhle mi řikají ve škole:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru