Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Začátek a konec.

18. 05. 2003
5
0
1015

Nezapomínej na lásku i když máš na rtech otázku ´´Miluješ mě?´´

Jako ptáček zpíval pro svého milého, krásného, mladého, roztomilého, a on v skrytu duše odpoví ´´ANO, ale nikdo se to nedoví´´.

Však jednoho dne bylo se mnou zle. Ty saháš do svědomí, ale tam přece nic není. Žádná lež ani zrada, to přece není pravda.

A tak slzy po tváři mi stékají, na zem chladnou padají. Zlost, vztek a beznaděj mě navštívila a já je v šoku přivítala.

Srdce mi buší čím dál víc, začínám dýchat z plných plic.

Hlavou se mi honí kruté myšlenky, snad se nedostaneš k vodě, jako pradlenky. Teď už je konec se mnou a já to vím, ale pořád svému srdci nedovolím zapomenout na ty chvíle prožité se svou jedinou, velkou láskou. Vzpomínka za vzpomínkou se mi v hlavě promítá, ach, proč já byla tak hloupá???

Srdce své jsem Ti rychle dala a zklamání nečekala. Nyní už vím, co mám chtít, lásku už nikdy víc.

Tak mluví srdce zlomené, láskou navěky prokleté. Už je konec a mé srdce puká, pro jednoho bláznivého kluka.


Milá SM, já si nejsem jistý, jestli vlastní pocity jsou báseň nebo snad jestli báseň je to, co se rýmuje. Ale to nerozhodnu, každému co jeho jest. K dílku nahoře musim poznamenat, že se Ti ztrácí plynulost na úkor rýmu, ta plynulost, kterou evokuje řazení veršů jako próza ( přičemž si ovšem vůbec nemyslím, že řazení veršovaných rýmů do řádků je špatný nápad). Přesto z toho mám pocit, že tyhle rýmy omezují jak Tvou formu díla, tak fantasii. A promiň, nemůžu Ti jako předešlí dát tip za to, že už jsem to taky zažil (a že to bolelo stejně). K závěru bych Ti jen poznamenal, že mě příde nedůvěryhodný ne v tom, že to tak cítíš, ale v tom, že si sama (asi) nemyslíš, že to tak bude, ani snad nechceš aby to tak bylo. (Absurdní přirovnání je k sebevrahovi: ten se chce většinou zabít proto, že chce ŽÍT jinak). A kdyby to byl záměrný naivismus (jako literární směr), pak by to muselo být promakanější. Doufám, že jsem Tě nijak neurazil, nerozesmutnil nebo něco podobného. Ta kritika měla být konstruktivní, ale posuď sama.

Gabriel
22. 03. 2004
Dát tip
Říká se ,že"kde je očekávání je i zklamání " ,ale teď mi došlo ,že někdy si ani neuvědujime že něco čekáme. Každopádně to vždycky pěkně bolí. Au Pozitivní je že pak čekáme čím dál tím míň "- ) tiip

gho_st
23. 02. 2004
Dát tip
Některé věci jsem nepochopil. Ale z jiných mi běhá mráz po zádech. Škoda, že to všechno má špatný konec. Už jen za větu: "Zlost, vztek a beznaděj mě navštívila a já je v šoku přivítala." tip

ashentree
19. 05. 2003
Dát tip
Soucítím...Posílám TiP na utěšenou, až moc dobře cítím o čem je řeč...

815_0
18. 05. 2003
Dát tip
I když forma neposkytuje plynulý pročtení veršů, tak v tom básnička je - smutná a něžná... Mě se to líbí - škoda jen, že takovýhle pocity prožívá tolik lidí... A ještě větší škoda je to, že i když Ti řeknu, že nejseš první, ani poslední, komu se něco takovýho přihodilo, tak Ti to nepomůže... Škoda... Jinak - za dílko TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru