Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Koncert

16. 05. 2003
7
0
2062
Autor
Perchta

Klavír za milión

   Max miluje Zuzanu, Zuzana jde na koncert. Max je kamarád ředitele koncertního festivalu, tak chce na koncert taky. Nejde do sálu, schová se vedle a bude se dívat za záclonou, jak to Zuzaně sluší. Umělec se s Maxem taky zná, prohlížejí si společně Zuzanu, jak jde celá v černém pod červeným deštníkem na koncert a umělec říká: "To máš takovou kurvičku?" "Nečum na ni," opáčí  vztekle Max, "je elegantní." Umělec hraje fugy, Max vysvětluje, jak je to mezi ním a Zuzanou. Zuzana poslouchá fugy i vysvětlování. Poslední fuga. Zuzana zpozorněla. Křičí: "Dávej pozor, teď."  A tóny se linou jako voda v zurčícím potůčku, tak nádherně rychle, tak nádherně pravidelně, sinusovky letí nahoru, letí dolu, Zuzana je čím dál užaslejší, všechno perfektně rytmicky sedí. Max říká: "Je to génius." Zuzana cítí blaho, točí se jí čtvrtá čakra. "To není možný," křičí v duchu Zuzana, "ta hudba mi roztáčí čakru." Čtvrtá čakra je čakra lásky a nebeského cestování.

   Umělec dohrál a cítí to Zuzanino nadšení, přichází před diváky a vítězoslavně se podívá na Zuzanu. A Zuzana je moc spokojená, vrátí mu ten nadšený pohled desetkrát. Dotkl se nejcitlivějšího místa. A Max říká: "Viděl jsem svatozář kolem Zuzaniný hlavy, opravdu chodím s Panenkou Mariií. Musím to zavolat čarodějovi."


Perchta
25. 05. 2003
Dát tip
jojo, děkuju vám moc

katugiro
18. 05. 2003
Dát tip
zase jedna o něco mimóznější... :)

Carrie
17. 05. 2003
Dát tip
Perchto, jseš písmáková spisovatelka, materiálu máš nejmíň na triptych ;o)))))) piš!!!!

Perchta
16. 05. 2003
Dát tip
Díky, Stando.

gepe
16. 05. 2003
Dát tip
souhlasím se Standou a mám v plánu udělat to samé... :o)

Žíně
16. 05. 2003
Dát tip
Do nejoblíbenějších

Carrie
16. 05. 2003
Dát tip
škoda, že nevím, co je čakra... :-)))

Adelan
16. 05. 2003
Dát tip
Moc pěkný...*

Humble
16. 05. 2003
Dát tip
Ta esoterická mystika jde trochu mimo mé materialistické chápání, nicméně je to vítané zpestření. sleeping_beuty: Jo, to je to správné slovo - črta! :o))) Stanislav_Vašina, gepe: Jo, to by asi stálo za to. Ideální by bylo ukecat autorku, jestlivá třeba nemá nějaké ty textové soubory... tip

fungus2
16. 05. 2003
Dát tip
je to povedené. TIP

Perchta
16. 05. 2003
Dát tip
Jste moc milý, jednou to bude román, ale zatim není. Prostě někdy v noci nemůžu spát a píšu. A pak vám to hodim. Miluju ten internet, je to takový krásný, psát a vědět, že to někdo bude doopravdy číst. A když to pak doopravdy čtete a já čtu ty kritiky a sleduju jak naskakuje počet čenářů, jsem blažená: bude ze mě spisovatelka. Naplánovala jsem si to, když mi bylo deset a milovala jsem Romana, že až mi bude čtyřicet, začnu psát. Nejdřív jsem chtěla něco prožít. A když mi bylo čtyřicet, měla jsem pocit, že jsem na kopečku, rozhlížim se a všude je stejně daleko, a že je mi zase dvacet. A tak nějak se to splnilo; začal mi zakrátko úplně novej život, stala jsem se Perchtou a "román" je blízko. :-)) Dík.

Humble
16. 05. 2003
Dát tip
Máš smůlu, jseš v mých oblíbencích, takže sem vlítnu, jen co něco napíšeš :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru