Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Karburátor

21. 05. 2003
2
0
770
Autor
Angua

Věnováno: DRAGOVI (když se tak těšil); Myšce (ábes_šábes), Radonovi (pouze za předpokladu, že má na sobě bílý plášť), družině kolem Chrliče&Snilsena&Cherfa, Hance Turecké a Zebře. Psáno pod vlivem tetrahydrocannabinolu a ethanolu, nahráno na diktafon (při jedné z četných zábavních akcí) a později přepsáno. Prosím Vás o shovívavost při čtení tohoto textu.

Jediný, co jsem v tý chvíli mohla dělat, bylo utýct. Pryč, ven z tý putiky, ven na vzduch... Vítězství nad opilostí. Ale já ne. Proč taky? Můžu přece zvracet až do rána! Nic lepšího mě snad ani potkat nemůže! A navíc: bohémové musí MUSÍ chodit pít do hospod! A já jsem bohémka. A umělkyně; básnířka, písničkářka, kytaristka, šansoniérka, pokračovatelka bájných hippies, nezkrotný živel...

 

Ha, tak tohle teda opravdu nejsem. Bohu...dík/žel(=>žík+děl)

 

Zůstala jsem a dopíjela další z nepočítaných škopků. Už se o mě několikrát pokoušely mdloby, mám závratě, ale co je to proti tomu, že mám v kapse papír s nápady od mých přátel. Budu básnit celý den a noc a další den a další noc dokud zkrátka nepadnu únavou, nevyspím se a nepůjdu opět sbírat inspiraci. Snad to tak budu dělat po celý život. Nevdám se, ne, já budu psát poezii. Zcela se do ní ponořím, dá-li se to.

 

Zmizím ze světa a nikdy nenajdu cestu zpět. Já ji ani hledat nebudu. Začnu brát něco hodně ošklivého a někdy někde umřu. Umřu VEČER. Umřu a nenarodím se znova, hahá, já budu mrtvá. Lidi si přečtou mé básně a řeknou si: "Bohové, ta měla ale trpký život!". Budou si je číst znova a znova, dokud je nebudou umět nazpaměť. Mí přátelé mě pohřbí na louce a vedle mě zasadí strom. Ten strom bude bude na VEČERNÍHO chládku a do VEČERNÍHO větříku šeptat moje verše. Moje verše, které budou přeloženy do mnoha světových jazyků, bude je číst Hiccham El-Geroui, Kangarooa Againstfeet i Kim-Čong-Il. Budou je znát všichni gramotní. Budou je pokládat za poslední naději, když jim bude hnusně. Respektive v mých verších poznají, že já na tom byla vždycky hůř než jsou na tom oni. Pak... stejně jako já... sednou ke stroji a začnou psát.

 

Svět bude krásný: všichni budou třískat do strojů zběsilou kakofonii klapek a já budu mrtvá. Neuslyším nic, snad jen to klapání a bušení. Ale co až se jim klapky ulámou a mysl znehybní? Potom přestanou psát a začnou zase žít tak, jako před těmi několika desítkami let. Jenže během té doby zapomenou, jak se takový normální život žije. A tak by se dalo říct, že žít ani nebudou. Fakticky ano, ale budou jen zírat a civět. Nakonec, stejně jako já, umřou. Já už se té tuposti lidí naštěstí nedožiju!

 

A proto je lepší umřít dřív, než ti ostatní zjistí, jak báječné je žít takový život jako já...


Jajoch
27. 11. 2004
Dát tip
Má to své plusy i minusy...ale celkem fajn. Skorotip...:-)

ondrech
22. 11. 2004
Dát tip
hmmmm no jo no.

Angua
27. 08. 2003
Dát tip
Erin: jsem asi schizofrenik, to o tom držení si vůbec nepamatuju, že bych napsala, přijde mi to hloupé... u bohů, já jsem asi opravdu duševně chorá...

Angua
14. 06. 2003
Dát tip
Erin: čeho se mám držet? tyčky v šalině? jinak, díky za přečtení a hodnocení. :o)

Drago
25. 05. 2003
Dát tip
nemáš vůůůůbec zač... :o)

Angua
24. 05. 2003
Dát tip
no, já vím... nic moc :o((

Drago
24. 05. 2003
Dát tip
náhodou to není tak špatný jak si myslíš... podle mne to je celkem zdařilé... 4/5+T P.S.: a móóóc děkuju... to těšení se mi tedy vyplatilo :o)

Angua
24. 05. 2003
Dát tip
Jůůů, tak ti díky. Ty mě umíš potěšit!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru