Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Červíček aneb příběh indiánského lovce ve střední Evropě (nebo tak nějak:-)

23. 05. 2003
0
0
1617
Autor
Angeri

Ahojky,

chtěla bych se zeptat, jeslti vůbec tuhle knihu něko četl. Napsala jí I. Fričová na "motivy" zápisků svého ........ no, myslím že dědečka svého manžela, či tak něco - českého cestovatele, etnologa, batonika (myslím,že hlavně "kaktusáře"), lékaře a ještě všelicos jiného, zkrátka Alberta Vojtěcha Friče.

Ráda bych našla někoho, kdo to četl, protože je to pro mě naprostý skvost, a těm (té většině) , kteří to něčetli, vřele doporučuji.

 

Ahoj.


Angeri
19. 09. 2003
Dát tip
obrýzky tam jsou, tak se do toho pusť. Jo tak, ty vlastně neumíš číst :-)

Hynie
18. 09. 2003
Dát tip
Neznám, nečetl jsem a jak tam moc nejsou obrázky, tak si moc nepočtu... (neumím číst... pšššt...)...;)

Angeri
26. 05. 2003
Dát tip
Ta druhá - Z Pacheka do Pacheka, tu jsem nečetla, ale od první se liší tak, že tam jsou navíc nějaký příhody a fotky - tedy tak je aspoň psáno v článcích na internetu. Pokud jde o to, kdo jí tedy vlastně napsal, no ano, byl to sám Frič, ale spíč bych to řekla tak, že ten si psal nějaký útržky a ti jeho "dedici" jí dali dohromady. No, to je vlastně fuč, nebudu to řečit :-) P. S.: Už píšu scénář, takže až za pár let uvidíte v kinech film o Červíčkovi, víte, že nějaká Angeri na tom dělala:-)

bobotic
25. 05. 2003
Dát tip
Tak to sem nečet

JohnieBass
24. 05. 2003
Dát tip
tak to jsem nečetl. jb

JosefTupý
23. 05. 2003
Dát tip
já to čet akorát v UNI:o)

Moment moment, ony jsou ty knihy DVĚ. Jednu napsal sám Frič, byla po jeho smrti "poskládaná" dědici, protože za jeho života (už nevím proč) vyjít nemohla, ta se jmenuje Čerwuiš aneb Z Pacheka do Pacheka oklikou přes střední Evropu, a druhá, o které mluví Angeri. Tu jsem nečetla, ale vím, že existuje... snad jsme z ní dokonce měli ukázku v nějaké učebnici literatury.

čtenář
23. 05. 2003
Dát tip
Neznám...

Rowenna
23. 05. 2003
Dát tip
Četla. Ale teď tedy nevím, kterou z nich. :-))

JosefTupý
23. 05. 2003
Dát tip
vau:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru