Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska

25. 05. 2003
0
0
1082
Autor
lukysy

A dalši pokus specifikovat téměř nespecfikovatelnou věc - láska.

Sedím a přemítám nad tím co znamená slovo láska. Nejdříve mě napadá, že láska je náklonnost jednoho člověka k tomu ruhému. Což znamená že tu osobu máme rádi a chceme se k ní chovat vlídně. Ale po dlouhé době přemýšlení nakonec vyvozuji že láska je cit který si dva lidé navzájem oplácejí. Je to o dvou partnerech kteří překypují vynalézavostí jak toho druhého potěšit. Láska je to nejkrásnější v dlouhém životě člověka. Je to prostě nejlepší věc na světě.

 


lukysy
07. 03. 2004
Dát tip
Je to už dábno co jsem tohle psal. Mé postoje se změnily a také dnes bych to napsal úplně jinak. Ale tak jsem nad tím přemýšlel a musím souhlasit s Morbid_Pimple, že napsání tohodle bylo vlastně jen pokus o zviditelnění...

anebo láska je mechanismus, který vynalezli bankéři, aby nás donutili přečerpat účty-červený trpaslík:)). jo. to je špatná úvaha.... myslím, že to celý tkví v tom, že se jednoduše snažíš spíš zaujmout, než zauvažovat o lásce... viz. poslední věta. navíc, láska má nespočet mutací a frakcí a odrůd a ne každá je tak prospěšná nebo krásná nebo jakákoli - souhlasím s endifem & katugirem. a já osobně bych se o tohle nikdy nepokusil.... o "úvahu" podobnýho ražení. takže, máš u mě palec nahoru za tenhle hrdinskej počin - jinak avi. - snad Ti dotyčnej ukáže "správný" úvahy o lásce...

Prokletí
29. 05. 2003
Dát tip
Láska je chemický proces fungující na bázi feromonů a hormonů ;o) m.

Prokletí
29. 05. 2003
Dát tip
waldeke: Faidros je tak trochu o něčem jiném ;o) m.

waldekke
29. 05. 2003
Dát tip
Ale poučení z něj určitě stojí za to i pro neplatoniky... hlavně ten diskurs Diotimy.

waldekke
26. 05. 2003
Dát tip
Láska je mentální kulturně vysoustruhovaný koncept. V čínštině pro ní ani neexistuje slovo. Pro pochopení je dobrý to rozpitvat jako ve Faidrovi.

Endif
25. 05. 2003
Dát tip
Na úvahu je toho žalostně málo a navíc... > láska je cit který si dva lidé navzájem oplácejí ...může být i neopětovaná > partnerech kteří překypují vynalézavostí jak toho druhého potěšit ... to je spíš rozmazlování :)

katugiro
25. 05. 2003
Dát tip
přidávám se do zástupu za Endifa... :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru