Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jarní déšť

02. 06. 2003
0
0
892
Autor
sunbird

Když slzy nebes padají a smutek vládne dnem,
pak zlé myšlenky potají, vkrádají se sem.

 

Však v srdci mém je láska a v mysli štěstí jest,
krása duši laská, toť pro temnotu pěst.

 

A tak i když nebe pláče, mé Slunce hřeje mě,
má mysl lehce skáče, přes nástrahy vně.

 

Vím - vysvitne - toť jisté a zase bude hřát,
mé Slunce, krásné, čisté - my budeme se smát.


johanne
16. 04. 2004
Dát tip
ne, tohle se mi fakt moc nelíbí připadá mi to neobratné, láska-laská, pláče-skáče ani myšlenkově mě to nijak neobohatilo... snad příště

já neříkám, že ta básnička je škaredá, jen si myslím, že pocity jdou vyjádřit lehčeji...nepoužívat taková slova, spíš, která tě napadnou. Ale záleží to na každém z nás. Každý má jiný vkus.

sunbird
03. 06. 2003
Dát tip
:o) Pravdu díš a nejen Tobě to příjde kostrbaté nebo krkolomné, ale kdybychom psali jen "krásné" a "dokonalé" básničky, byla by to jednak nuda a neměly by mezi nimi jiné, jak vyniknout. Kdybych se snažil vystihnout svůj duševní stav dnes, jistě bych ho tak brutálně necpal do rýmu za každou cenu, ale o tom, proč jsem musel použít rým jsme se už bavili jinde, že?! :o)

Ta poslední část je úsměvná a pěkná. Některé tvary mi příjdou krkolomné, možná bych to zlehčila, aby to plynulo lehce - jako jarní déšť. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru