Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Harmonie

09. 06. 2003
2
0
972
Autor
RuDa

Taky to vyzkouším :-). Jsem spíš logický typ, takže pro začátek něco pocitů. Kritizujte dle libosti, vše vezmu v úvahu (ale jemně, prosím... :-) ).

Někdy vyjdu na vysokou skálu, postavím se na její okraj a rozhlížím se. Dýchám vítr deroucí se skrz sluneční paprsky a naslouchám šumění trávy, šeptání stromů a taky sobě.
Cítím se součástí krajiny, ve které stojím, vnímám pevný kámen pod svýma nohama, skálu, která roste hluboko do země a pokračuje pod povrchem. Sem tam z ní vybíhají malé prsty deroucí se jako kamenné výhonky nad povrch trávou porostlé půdy.
Vnímám vláhu lenivě prostupující vrstvami hlíny, nasávanou kořeny rostlin a hřeje mě žár slunce, které svítí pro všechny květy kolem mě. Jsem šťastný, ale potom mě přepadne nesmírný smutek nad tím, že ten pocit nemohu s nikým sdílet. Slova jsou nedokonalá, není to přímá zkušenost.
Potom si však uvědomím, že je dobře cítit se součástí světa, který odhaluje každému jenom to, co chce sám vidět. Vidíme dobré i zlé. Kyvadlo osudu jde jednou doprava, jednou doleva, ale záleží jenom na nás, co si ze života vybereme. Vybírejme dobře.
vesuvanka
29. 12. 2004
Dát tip
To je mi moc blízké... krásně jsi to napsal a vystihl...TIP a dávám do nejoblíbenějších

johanne
09. 03. 2004
Dát tip
hezounké, moc :)) poslední dvě věty bych vypustila... zní trochu klišovitě... ale nic si z toho nedělej, jsem poněkud alergická na moralizování (jakkoli dobře může být myšleno :o)

Ywette
10. 06. 2003
Dát tip
Byla jsem na chvíli smutná, že tam nemohu být.. Pokračuj v psaní, budu tě číst. Jsem také nováček a vím, jak je důležité povzbuzení. Tak do toho!

RuDa
10. 06. 2003
Dát tip
Díky :-). Postupně procházím Písmáka, a ač možná trochu později, dojdu i k Tobě, neboj :-).

StvN
10. 06. 2003
Dát tip
Pro začátek to neni špatný.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru