Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cháska

13. 06. 2003
4
0
2489
Autor
StvN

Jak pokračuje budování evakuačních koridorů a jaké jsou počty u některých měst u nás ? ?Evakuační koridory (prostupy do 5. dimenze) začaly být budovány v polovině července 1999 a v pravděpodobně do konce srpna 1999 budou dokončeny v hrubých rysech na území české republiky. Tvoří je síť hlavních koridorů a kromě těchto míst budou vybrána další místa, odkud budou lidé převáženi menšími loděmi (tam nebudou prostupy do 5. dimenze). Nyní k 17.8.1999 jsou hotové např. tyto evakuační koridory na severní Moravě pro velké mateřské evakuační lodě: Ostrava 7, Havířov 3, Frýdek-Místek 3, Karviná 3, Třinec 3, Nový Jičín 2, Šumperk 2, Olomouc 3, Přerov 2, Prostějov 1, Vsetín 3, Bruntál 1, Krnov 1, Jeseník 1 a řada míst v blízkosti větších vesnic.? Děkuji vám drazí přátelé z evakuačních flotil nad námi. S láskou ***.

            Na zelené louce v dohledu malé české vesničky probíhaly bouřlivé oslavy. Lidé pili křišťálovou vodu z pečlivě vymytých sklenic. Hleděli si do očí a usmívali se tak, že to muselo být jedině od srdce. Nikdo nemluvil. Komunikovali láskou.

            Přesně v šestnáct nula nula místního času na svých tělech pocítili nával pozitivních vibrací. Rozradostněle po sobě pomrkávali a plni nevýslovného štěstí obraceli zraky k nebi, odkud se snášelo skromné plavidlo z Vesmíru.

            Takřka současně s měkkým dosednutím na Zem, se z boku lodě vysunula malá dvířka a z nich byl vyhozen provazový žebřík. V otvoru se objevily tři postavy. Nejmenší z nich byla evidentně jakási obdoba doktorky. Druhý byl zřejmě zapisovatel, který měl provádět identifikaci a odškrtávat lidi ze seznamu. Třetí byl mohutný ?otrokář?, se svítivě žlutou laserovou pistolkou u pasu. Dal si ruce v bok a prohnul se v pase. ?Tak jsme tady,? prohodil ke kolegyni.

            Lidé otupěle hleděli na miniaturní kosmický koráb a ostražitě naslouchali pískotu, který vycházel od jedné z postaviček ve dvířkách, kterými by prostrčili sotva násadu od koštěte.

            ?Tak abychom začali,? vypískla doktorka. ?Namátkou je miniaturizujte jednoho po druhém a posílejte mi je sem.?

            ?A neměl by nejdřív pronést nějakou řeč?? usoudil zapisovatel.

            ?No ano, měl byste jim něco říct, třeba ať se tak netlačí, nebo, že jsme rádi, že je vidíme, ne??

            ?Podívejte,? spustil otrokář, ?podívejte se třeba na támhleten páreček.? Všichni hleděli na dva mladé lidi ve žlutých tričkách vesmirnilide.cz. Dvojice pozemšťanů tupě oplácela skýtanou pozornost širokým, uvědomělým úsměvem. ?Připadá vám tohle jako to, na čem jsme byli domluveni??

            Doktorka se zapisovatelem hleděli na žlutá trička, pak na velitele.

            ?Nebo támhle,? pokračoval otrokář, ?vidíte v jeho pohledu něco jiného než lásku? Ten hoch je, no, co je? Vy máte seznam.?

            Zapisovatel se zahleděl do seznamu. ?Žádný takový tu není, zřejmě podvodník.?

            Otrokář postoupil k okraji a zahleděl se na dav vesmírných lidí. ?Kde jsou vědci? Kde jsou umělci?? vyprávěl teatrálně. ?Copak tohle je všechno, co nám Země nabídne? Tihle zoufalci mají být našimi slíbenými spojenci? Jak? Jak nám chtějí pomoci, když jim z očí šičí jen tupá láska? Nechce se mi ani věřit, že toto jsou ti, kteří řídí tuto nádhernou planetu. Že tito zesláblí jedinci dokázali vymyslet a řídit tak dokonalý komunikační systém. A to jsme si mysleli, že jsme konečně narazili na inteligentní rasu. Vše nasvědčovalo tomu, že se naučíme novým věcem a získáme cenné spojence při objevování vesmíru a zatím tu hledím na stádo tupých ovcí, které?.hmf!? otrokář si znechuceně odfrkl. ?Odlétáme.?

            A zatímco se lidé na zelené louce vzpamatovávali z výpravného pískotu, který vycházel z té maličké lodi, kterou se chystali opustit svoji rodnou planetu, nastartovali mimozemšťané fotonické motory a vzlétli zpět ke hvězdám.

   

            Epilog.

            Když se velitel kosmického korábu uvelebil zpět ve svém kapitánském křesle, otevřel lodní deník a připravil se k napískání dalšího záznamu. Nejdříve se však otočil k důstojníkovi.

            ?Připravte VX osmičku a ještě než zadáte další kurz, zničte tu, no, tu Zemi. Nemůžeme potřebovat, aby se nám jednou taková cháska volně pohybovala po vesmíru.?
Čumák
01. 07. 2006
Dát tip
no je to prdel...

Semeno
12. 09. 2003
Dát tip
Mluvit můžou, ale kdyby jim to lezlo rovnou z jazyku, a nefiltroval to mozek, tak by z toho nikdi nic moc neměl. Asi bysme tomu nerozumněli, a to na obouch stranách. Mozek mám mít filtr, ne moc hustej, ¨to si ho někdo nechá zahustit, když nesleduje, co mu s tim chudákem filtříkem dělaj jiný lidi, ale někdo je schopen vytvořit si tu nejminiálnější možnou mez filtrace, když ovšem tam samozřejmně něco zůstává. a to je to, co cejtí, že ven nepatří, že to patří jazyku a hlasivkám, ale pouštět do světa takový věci neni dobrý, ...dávka smyslného vyvinutí filtru záleží hodně na citlivém vnímání a přístupu, složení vlastní povahy a poznatků o dobru a zlu, a mezi barvách. Hm?

StvN
12. 09. 2003
Dát tip
Píšeš hodně, ale o ničem. Řeknu to takhle. Poznám na lidech, když chtěj něco říct, když něco tají a snažim je povzbudit k tomu, mluvit. Protože vím, že co člověk neřekne, veme si do hrobu, jako by se nestalo. Co nevyslovíš, není skutečné.

StvN
11. 09. 2003
Dát tip
Pověz. Copak se stydíš?

Semeno
11. 09. 2003
Dát tip
nestydim. nevim. Formulace, a ani nevim jestli chci a mám některý věci řikat. nemám rádo, když někdo řiká věci, který se neřikaj. :o))

StvN
11. 09. 2003
Dát tip
Já mám zase rád, když lidi mluví o tom, co je napadá.

Semeno
10. 09. 2003
Dát tip
Nevim pořád. Ale něco si myslím. Myslím, myslím, ale nepovím.

StvN
09. 09. 2003
Dát tip
Najednou nevíš. Copak s tebou je?

Semeno
08. 09. 2003
Dát tip
Hmm, tak jsem bylo na vesmírnejch dětech , ..nóó´... :O))) velkej nos Pohrdáš, nevim no Že nezveličuješ? ... Napsaný je to celkem dobře, což o to, ..ale stejně pořád nevim..

StvN
13. 07. 2003
Dát tip
Myslim, že to lze chápat, tak jak říkáš, ale taky si myslim, že v tomhle případě jsi mimo. Neni to karikatura, nic nezveličuju, víš?

IVANOL
10. 07. 2003
Dát tip
Z Tvé povídky vyznívá nejvíc touha karikovat tu skupinu lidí a přehodit na ně odpovědnost za zničení Země nějakými lidsky uvažujícími mimozemšťany. Dětské, nelogické, v podstatě nic neříkající. Sorry...

StvN
25. 06. 2003
Dát tip
Tady jde o něco jiného. Základem k pochopení týhle povídky je alespoň povrchní znalost sekty Vesmírní lidé. Kdybys věděl to, co já, taky by ti to přišlo zábavný.

j_i_r_i_k
25. 06. 2003
Dát tip
Tak jsem se mrk po netu, no a musim přiznat, že na předchozí poznámce hodně je... Si to měl možná připsat do prologu :)...

StvN
25. 06. 2003
Dát tip
Já jsem si naivně myslel, že o tom mají všichni přehled. Jsem vás zase přecenil....Právě ten prolog je z jejich stránek a přišel mi moc legrační.

j_i_r_i_k
23. 06. 2003
Dát tip
Nepřijde Ti těch pět a půl miliardy mrtvejch v epilogu trochu zbytečných? Myšlenka hezká, ale nějak mi prostě nesedí logika děje, kdy se mimozemšťané zastaví v nějaké díře (ČR) a to ještě na dost zabitém místě (u malé vesničky) a když tam nenajdou elitu lidstva (proč ji čekají mezi kupkama hnoje?), kterou zřejmě mají na nějakém seznamu, tedy o její existenci vědí, tak prostě zničí Zemi... Jo, umíš mnohem lepší...

Plopez
19. 06. 2003
Dát tip
No, jo, už to tak bude. Dokonce tě mám v obl.

StvN
18. 06. 2003
Dát tip
Plopez - že by se ti konečně zalíbilo co jsem napsal?

StvN
17. 06. 2003
Dát tip
Jo, scífko to prostě nemá lehký. Ach ty předsudky.

Plopez
17. 06. 2003
Dát tip
Pokračuj Stýve Helga: Jak to myslíš?

StvN
16. 06. 2003
Dát tip
Kandelabr - malinko Nyx - jo, pan inženýr. Já si taky myslim, že mimozemšťani nejsou tak blbí.

Helga
16. 06. 2003
Dát tip
Erin- není to spíš žánrem?

Nemám ráda sci-fi, ale nemůžu popřít, že píšeš fakt hodně dobře, i když netelefonuješ :-))))) °°°°°

Kandelabr
13. 06. 2003
Dát tip
che :) tak trochu Stopařův průvodce ne? :)

Nyx
13. 06. 2003
Dát tip
Myslím, že by se na Tebe pan inženýr Benda zlobil, kdyby to četl. No oni ti mimozemšťani by nebyli tak blbí a jeli by rovnou do Prahy.Tak.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru