Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

pitva transcendentálního ideatorismu

18. 06. 2003
5
0
1410
Autor
monsignore

Marlon Brando je pouhým průvodním jevem této prasárny

Je to k nevíře, ale ten chlap, co seděl v tramvaji hrozně smrděl.

Nevím jestli jeho pach může mít souvislost s připláclou vosou na plechovém čísle tramvaje. Otázkou zůstává, zda je číslo podstatné a někdo si myslí, že kouřím marihuanu.

Nejlépe je nehádat a nesnažit se porozumět, protože komu je ten pán podobný je záležitostí mého vztahu s řidičem tohoto MHD procesu.

A zklamu vás......není homosexuální.

Celou dobu se snažím uhranout pohledem tu éterickou bytost za tím otřesným zhmotněním biblického smradu a vše se mísí v nejapný žert boha pachů.

Nohy......ibišek.......nohy........muškát.........neutřená prdel.......vanilka.......nohy.......muškát......neutřená prdel.......černý bez.....vanilka.........nohy.......nohy.........citróny.......rudé rty.......prdel........vlasy.........ibišek..........muškát........citron...nohy......dekolt...

bradavky.......teď dokonce úsměv.........prdel.........citron......

 

Je to nekonečný souboj skutečného a vysněného. Je to matematická rovnice. Je to freudovská křižovka, uzlovská pragmatika a plzákovská rozteč.

 

Slečna mě už registruje, předpokládám, že nikoliv vulvou, ale i čelním lalokem. Ale stejně se ocitnu mezi mlýnskými kameny, protože je to manželka řidiče tramvaje. A pustila sednout ten výtažek z ďáblovy mízy pode mnou........

 

Jízda se zrychluje a vítr z okénka podporuje dominanci květnaté armády , která ovšem není zálohovaná úsměvem.

Smrad zůstal smotaný v záhybech nosních děr těch plebejců za námi.

 

.......ano přátelé......jsme ti aristokráté těchto okamžiků a rádi zemřeme pro tuto vonnou chvíli, když víme, že při zastavení nás dostihne smrtelný zápach a na onen úsměv Mony Lisy někdo v tu chvíli nalepí kubistickou krychli.

 

Laskám víčka oné madam a přemítám, jak amorální je smrdět v přítomnosti božstva vůně.  Jak nevkusné je to vůči jejímu manželovi, který tak smutně řídí něco, co ani nemá volant.

Je to tragédie. 

Napadá mě, že je to celé jaksi kulturně nevyvážené.......taková komerce a underground.......snad jen vnořit svoje čidlo do jejího lůna bylo by tím sladkým kompromisem.

 

.........nebo kyselým

 

...ovšem o chutích zase příště....................:o)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


:-D

lasker
08. 08. 2003
Dát tip
Tip nejen za dílo, ale především dialog s L.L.

kracho
29. 07. 2003
Dát tip
Fakt dobrá píčovina, pozdravuje lasker a PK

monsignore
20. 07. 2003
Dát tip
Asi se stáele neshodneme......:o)........mám stále pocit, že mne chcete přesvědčit, že existuje něco , jako neškodný fanatismus. tedy jako nejnižší kombinace stupně a zaměření. Ještě vám to zkusím vysvětlit jinak.........neexistuje lehká , střední a těžká rakovina. Rakovina je vždy nejvážnější a nejtěžší forma patologického buněčného procesu. Existuje jen přidružený celkový klinický obraz tělesného stavu, dispozic,duševního nastavení , který buďto rakovinu vyléčí, nebo ne. prostě umřete, nebo přežijete. Fanatikem se člověk nestane slabším či silnějším, fanatismus se pozvolna nevytrácí. Buďto získáte náhled a vaše zaslepenost skončí , anebo ne........OK? :o)

Spíše bych to definovala tak, že jsem přesvědčena o tom, že může existovat fanatismus neškodný svému okolí. Že omezuje samotnou osobu je jasné. Když si vezmu příliš těsnou podprsenku, taky mě bude omezovat :o)

monsignore
20. 07. 2003
Dát tip
Odpusťte mi , ale vtom případě se nejedná o fanatismus...:o) Není v tom žádná ideologie a pokud by byla , asi by se stoprocentně nevztahovala pouze na reklamu sebe sama, tedy přinejlepším byste nutila nosit malé podprsenky druhé, věřila byste , že je to ono. Fanatismus totiž obsahuje jeden důležitý element.......aktivní vzdor.....nebo BOJ ..chcete-li...ale to nejsou moje teze. To jsou oficiální výzkumy specialistů na sekty a extremistické skupiny až teroristy

No, statisticky řečeno to tak jistě bude :o)

monsignore
19. 07. 2003
Dát tip
ano ale právě fanatismus jako sbírání známek pořád chápu jako způsob prožívání svého cíle a touhy. Řekl bych to takhle...fanatik je jednoznačný obraz chování a prožívání a prociťování....je to jedno slovo...tedy způsob...a známky, politika, náboženství,atd je prostředek.......a těch může být více..........................je to něco jako schizofrenie madam , ta je také jenom jedna , ale má více druhů :o))))))

Ano, přijatelné vysvětlení :o) Takže řekněme, že potenciální nebezpečí fanatismu je přímo úměrné kombinaci jeho stupně a zaměření, kterýchžto kombinací může být takřka nespočet, takže se o tomto fenoménu vlastně nedá obecně vypovědět nic a postup musí být individuální od případu k případu :o)

Vy mi nerozumíte, pane? Možná nerozumím já Vám :o) Vyjádřila jsem to, že čistě hypoteticky by se i z někoho tak mírumilovně orientovaného, jako je sběratel známek, mohl stát fanatik tím, že by to začal brát smrtelně vážně :o) To ale neznamená, že by k tomu někoho musel zabít, ačkoliv ani to není vyloučeno :o)

Ale drahý pane, já nemluvím o tom, že sbírání známek je formou fanatismu :o) Jen podotýkám, že i sběratel známek může být fanatikem stran své záliby :o) A...hmmm...mám jednu známou, dámu středních let, která také docela vášnivě známky sbírá, takže bych to rozhodně coby ryze mužskou zálibu neklasifilovala :o)

monsignore
17. 07. 2003
Dát tip
Nerozumím Vám madam.......řekla jste, že fanatik může být i sběratel známek a a potom říkáte, že nemluvíte o tom, že sbírání známek je projevem fanatismu ..a nakonec říkáte, že sběratel může být fanatik stran své záliby...........nerozumím tomu. To jako že třeba Hitler mohl sbírat známky?..Neřekl jsem, že tvrdíte, že sbírání známek je formou fanatismu. Pouze jestli myslíte, že sběratel ku svému kousku někoho zabije, jen aby ho měl?

monsignore
16. 07. 2003
Dát tip
Madam......nesouhlasím s vámi...Sbírání známek je otázka mužské vášně, kterou ženy nikdy nepochopí. a vášeň je něco jiného než fanatismus. :o)))

:)))

monsignore
14. 07. 2003
Dát tip
myslím, že jste se ještě s opravdovým fanatismem nesetkala slečno ...

Fanatik může být i sběratel známek:o))) Nemusíe hned myslet na sexuální obrozence šedesátých let :o)

Nikoliv, monsi, já hovořím o mnohé formě fanatismu, z nichž ne každá má absolutně negativní konotaci :o))) Dá-li se to tak říci...:-P

Pod pojem fanatik se dá, naštěstí, zahrnout i spousta jiných pojmů :-)

monsignore
07. 07. 2003
Dát tip
fanatismus je madam způsob , vy mluvíte o prostředku :o))))

monsignore
06. 07. 2003
Dát tip
to jsou zase fanatičky :o))))

Ano, máte naprostou pravdu, drahý monsignore :-) A pak ještě nutno zmínit onurtu žen, která Vám za nějakého důvodu odpustí naprosto všechno :o)

monsignore
04. 07. 2003
Dát tip
Pak to ovšem nejsou dámy ale pouze hysterky :o)))))

monsignore
24. 06. 2003
Dát tip
jsem si jist, že neprominou :o))) ..jak pravil klasik....dáma promine, když si něco dovolíte, ale nepromine, když si nic nedovolíte :o)))

Jedno arabské přísloví říká: žena nesnadno odpouští a když odpustí, stále to připomíná :o) Eee...pletu se nebo tu Vámi citovanou památnou větu pronesl pan Plzák? ;-) Pokud to byl on, i pokud nebyl, hluboce se spletl :o) Ony jsou totiž dámy, které neprominou, i když si něco dovolíte :-DDD

A jste si tím opravdu jist? :o)

monsignore
22. 06. 2003
Dát tip
dámy prominou :o)))

Bluďa
18. 06. 2003
Dát tip
Vyvolalo to ve mě rozporuplné pocity, nevim, co si o tom mám myslet. Ale jinak dobrej pokus.

poorboy
18. 06. 2003
Dát tip
ten konec - :))))

Zly
18. 06. 2003
Dát tip
líbí se mi to

Rowenna
18. 06. 2003
Dát tip
Velice zajímavé. :-) tip

:-DDD

Wopi
18. 06. 2003
Dát tip
jejej

monsignore
17. 06. 2003
Dát tip
když jsem to po sobě přečetl,musím říct , že je to pěkná pičovina, ale neskutečně mě to baví :o))))

Pája
17. 06. 2003
Dát tip
:-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru