Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hledání

17. 06. 2003
0
0
414
Autor
Teska

 

                                      Hledání

 

Každý něco hledá.Někdo brýle, někdo smysl života, někdo jiný třeba lásku.Ale někdy není třeba hladat, protože to, co hledáte si vás nakonec najde samo.

 

Johnathanův život začal stejně jako všech ostatních.Nic zvláštního na jeho příchodu na svět nebylo.Porodila ho žena, která si k němu za devět měsíců, po kterých ho nosila pod srdcem, vybudovala jistý vztah, mateřskou lásku.Zplodila ho s mužem, kterého hluboce milovala a dítě bylo jen plodem jejich lásky.

Johnathan  vyrůstal jako normální dítě.Ničím z řady nevybočoval.A to bylo pro něj nejhorší.Když se začala formovat jeho osobnost, pocítil nepředstavitelnou touhu nebýt průměrným.

Všude, kde procházel, viděl jen samou přetvářku a průměrnost.Nechápal to.Lidé se přetvářeli jen kvůli okolí.Nechtěli být pro zbytek světa průměrní.On se ale toužil změnit kvůli sobě.

Být nejlepší však bylo hodně obtížné, i když měl dost snahy.Tak proč by se nestal nejhorší?

Pak ale objevil jinou touhu.Silnější něž předešlou.Toužil poznat lásku.Oboustrannou, krásnou a bezstarostnou.

Jenže byl sám.Samota ho bolela, vnitřně sžírala.Nechtěl už nic jiného, jen najít tu pravou.Hledal, ale nenacházel.Propadl beznaději.Tolik po ní toužil.

Soustředil se na hledání tak urputně, že stále někoho přehlížel.Nathalii, dívku, která ho milovala tak, jak si přál někoho milovat on.

On trpěl pro nepoznanou lásku.Ona pro lásku k němu.Znali se, byli přátelé.Trávili spolu poměrně dost času.Ale on neviděl, nebo zrovna v ní nechtěl vidět tu, kterou tolik hledal.Nedovedl si představit, že ona, ta skvělá kámoška, která za ním vždycky stála a kdykoliv ho vyslechla a pomohla mu, by měla být ONA.

Samotná byla plná bolesti, ale neměla se s tím komu svěřit.Veškerá její trápení byla ještě umocněna Johnathanovými.

Kvůli němu však byla ochotná všechno překousnout.Všechno, až na jeho náhlé výbuchy zlosti.Najednou jí začal vyčítat její chování a postoje.Věci, pro které ji měl rád a obdivoval ji.

To bylo příliš.Nechtěla žít.Sen o jejich společném štěstí se rozplynul jako pára nad hrncem.Sebevraždu viděla jako jedinou možnost pomoci od utrpení.

Před smrtí ještě napsala Johnathanovi dopis.Obsahoval vyzpovídání ze všeho, co ji tížilo, vyznání lásky a důvody, které ji dovedly k tomuto řešení.

Až pozdě si Johnathan uvědomil, komu na něm opravdu záleželo a koho on celou dobu hledal.Bylo pozdě.Pozdě cokoliv měnit.Po jejím odchodu ze světa prožil už jen krátký život plný bolesti a výčitek.Než ji našel, přišel o ni.A tak za Nathalií brzy odešel…..
Já si nemyslím, že by to bylo špatné. Téma je viditelné všude kolem nás, tak proč o tom nepsat - možná to někomu pomůže aby se častěji rozhlížel kolem sebe. Nikdy nevíš, kdo na tebe myslí! Stylisticky je to také velmi dobré. PS: Nenech se odradit a piš dál. :o)

Joohankaa
18. 06. 2003
Dát tip
Mně popravdě moc ne, protože, jak bylo výše řečeno, námět není originální, což tolik nevadí, pokud je nějak zajímavě zpracován. Ale tady i toto postrádám. Přijde mi to hrozně náčrtkovité, možná kdyby se to rozpracovalo, nebo třeba jen jedna část, jeden motiv, pak by to dávalo smysl. Těch motivů je v téhle povídce zbytečně moc. Je krátká na tolik informací.

Tibeťanka
17. 06. 2003
Dát tip
hm... není to špatné, jenom téma není zrovna originální, ale budiž, o lásce (navíc nenaplněné) už psalo, píše a ještě bude psát spoustu lidí...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru