Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bouračka

20. 06. 2003
3
0
721
Autor
vojteschka

 

***

 

Sakra, jak mě někdo může otravovat takhle brzo ráno? Kolik je to vlastně hodin? Půl pátý – teprve!? Kdo mi to volá... Mirkova matka – co ta mi chce?

„Prosim...“

„Ivetko, musíš ihned přijet – Mirek měl nehodu, když jel z noční... Leží v nemocnici v kritickém stavu.“

„Co? Kam mám přijet?“

„Leží v krajské nemocnici – přijeď, prosím, co nejdříve.“

 

***

 

Jak se to jen mohlo stát? Včera večer jsem s ním přece mluvila – dokonce jsme začali plánovat svou společnou budoucnost a teď tohle. Za týden jsem měli jet na dovolenou – tolik jsme se těšili – dokonce jsme začali uvažovat o potomkovi a svatbě – byli jsme spolu už pátý rok. Mirek byl moje první velká láska. Když jsem nastoupila na školu, on začal chodit do čtvrťáku. Ve škole si mě samozřejmě moc nevšímal – proč taky. Jednou jsme se ale potkali na zábavě, povídali si a zjistili jsme, že si úžasně rozumíme. To mi bylo devatenáct a jemu třiadvacet. A teď? Teď bych měla být zase sama – ne, to ne...

 

***

 

Vyrazila jsem do nemocnice a raději moc nepřemýšlela nad tím co kdyby... Ale ty myšlenky přesto přicházely... Napadlo mě, co když zemře? Co potom budu dělat já?

 

***

 

Když jsem přijela do nemocnice, řekli mi jen:

„Slečno, musíte být trpělivá a doufat.“

Doufala jsem a byla trpělivá – do nemocnice jsem chodila denně – už to byl měsíc, co měl Mirek nehodu a stále se jeho stav výrazně nezlepšil. Doktoři mi už taktně naznačili, abych už moc nepočítala s tím, že bude ještě někdy schopen zapojit se do normálního života...

 

***

 

Tak už je měsíc a půl po Mirkovu pohřbu. Já si hladím své rostoucí bříško, začínám pátý měsíc těhotenství – nosím  v sobě Mirkova syna nebo dceru. To jediné mi po něm zůstalo a vzpomínky...

 

***


Příjde mi to schematický a moc rychlý. Žádné pocity, jen fakta. Přesto si myslím, že je to dobře napsané a típnu si.

fungus2
20. 06. 2003
Dát tip
Hm. Smutné, ale reálné.

Yfča
20. 06. 2003
Dát tip
Já bych asi hned po tom začátku dala jako další část vzpomínky, které se jí honí hlavou cestou do nemocnice. Pak bych pokračovala neradostným sdělením doktora po příjezdu na ARO a hned bych to uťala tím "těhotným závěrem"... Mělo by to větší spád, takhle to na mne působí kapku rozháraně... :o)))

Yossarian
20. 06. 2003
Dát tip
tipnu si taktéž, je to dobrá realita, ale oprav si tu hroznou chybu na konci, měsíc a půl po Mirkově pohřbu a ne do něj, umíš si představit jak by vypadal pohřeb měsíc a půl po smrti?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru